Knotless knot

De naam verraad het eigenlijk al een beetje, namelijk een knoop zonder echt een knoop te maken. Toch wel een van de makkelijkste en snelste manieren om een haak aan je onderlijn te bevestigen. Het zwakste punt op je onderlijn is de knoop maar met een knottless knot beperk je de schade.

De knoop leent zich vrijwel voor elke rig en kan worden gelegd met mono en braid, kortom een ideale knoop die niet meer weg te denken is bij het binden van je rigs.Houd de lijn langs de steel van de haak (of bevestig deze met een stukje tube). Om de lengte van de hair precies op lengte te krijgen is het makkelijk er alvast een boilie aan te bevestigenHaal de lijn nou van buiten naar binnen door het oog van de haak zoals op de foto.Wikkel de lijn nou om de haaksteel (dus over de hair) tot ongeveer 1/4 van de steel.Draai de lijn eventueel nog een paar slagen over de wikkeling (dit is aan te raden) en steek hem wederom door het oog van de haak en week van buiten naar binnen. Belangrijk is dus dat de lijn uit het oog komt aan de kant van de punt van haak.Maak de knotless knot nat en trek hem stevig aan (houd er wel rekening mee dat je hair niet gaat draaien).

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.