Leer en ontdek alles over karpervissen

alles over karpervissen

Karpervissen is anno 2022 een enorm populaire tak van de hengelsport en wordt wekelijks door duizenden vissers in Nederland en België uitgeoefend. Niet gek natuurlijk, want de karper is een fantastische sportvis. De karper is oersterk, mooi om te zien en kan uitgroeien tot enorme afmetingen. Het vangen van een karper zorgt bij iedere visser voor een geweldig gevoel! Op CarpFeeling vind je honderden artikelen en video’s met tips en tricks die je helpen om meer karper te vangen. Onze fanatieke teamleden vertellen je alles over de technieken en tactieken. En natuurlijk ook over de juiste materialen en aas die je nodig hebt om op karper te vissen.

 

Advertentie:

  Het ontstaan van het karpervissen

Hoewel de monniken naar verluidt al zijn begonnen met het kweken en uitzetten van karpers is de karpervisserij zoals wij die kennen in de jaren ’80 ontstaan. De moderne manier van vissen is bedacht in Engeland en waaide al snel over naar het vaste land. Revoluties als de ‘bolt rig’ en ‘boilies’ hebben het karpervissen voorgoed veranderd! Sinds de jaren ’80 is de manier van vissen op veel vlakken nog gelijk. De materialen die we tegenwoordig gebruiken zijn intussen natuurlijk wel doorontwikkeld en verbeterd. Op CarpFeeling vind je tientallen artikelen en reviews over materialen die we gebruiken voor het karpervissen. Deze reviews worden geschreven door onze ervaringsdeskundigen. Zo weet jij met welke materialen je naar de waterkant kunt en wat je beter thuis kunt laten.

Karpervissen is spannend en uitdagend

Manieren om op karper te vissen

Karpervissen is iets dat heel veel mensen wekelijks doen. En er is niet één manier waarop je op karper kunt vissen, er zijn er meerdere. Iedere techniek van het karpervissen heeft zijn eigen voor- en nadelen die we onder de aandacht brengen. Allemaal zijn ze erop gericht om zoveel mogelijk of zo groot mogelijke karpers te vangen. De bekendste technieken voor het vangen van karper zijn de volgende:

Op CarpFeeling vind je enorm veel artikelen over deze technieken voor het karpervissen die je kunnen helpen om een specifieke visserij onder de knie te krijgen.

Karpervissen is een fantastische hobby

Meer weten over de karper?

Als je op karper wilt vissen is het goed om te begrijpen wat een karper precies is en hoe hij/zij leeft. In dit artikel vertellen we je hier alles over, waardoor je weet waar je ze kunt vinden, wat ze eten en hoe hun leven eruit ziet. Door je hierin te interesseren zal je beter kunnen inschatten waar je moet gaan vissen en zo ook meer karpers gaan vangen! Karpers zijn immers gewoontedieren en als je de basis begrijpt dan helpt dat zeker. Als je wilt beginnen met het vissen op karpers raden we je aan om dit artikel eens te lezen waarin Tom je uitlegt waar je rekening mee moet houden en welke materialen je het beste kunt gebruiken.

Leer de karper kennen om er effectief op te vissen
Leer de karper kennen om er effectief op te vissen

Karpervissen? Houd CarpFeeling in de gaten!

Als karpervisser vind je alles wat je moet weten op onze website. Sla CarpFeeling daarom op in je favorieten en abonneer je op onze nieuwsbrief om zo min mogelijk informatie over het karpervissen te missen! Ook plaatsen we regelmatig gave video’s over het karpervissen op ons YouTube kanaal. Naast alle handige informatie en tips geven we ook regelmatig gave prijzen weg en kan je natuurlijk ook voor gave karperkleding terecht in onze webshop.

 

Advertentie:

 Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *