Aas

Aas

Advertentie:

CC Moore
Nash Tackle

Advertentie:

Partnerbijdragen

Partnerbijdragen

Partnerbijdragen

Partnerbijdragen

Aas voor het vissen op karper

Er zijn weinig onderwerpen binnen het karpervissen waarover zoveel discussie mogelijk is als bij aas. Er zijn veel verschillende aassoorten voor karper zoals boilies, partikels, pellets, honden- en kattenbrokken en nog veel meer. En dan zijn daar nog eens allerlei toevoegingen voor te vinden. Karpers zijn echte alleseters en je kunt het zo gek niet verzinnen, of je kunt er karper mee vangen. In veel gevallen zal een hoge kwaliteit aas ervoor zorgen dat je meer karper zult vangen. Met de informatie en tips op deze pagina lees je alles wat je moet weten over karper aas.
 

Boilies worden het meest gebruikt als karper aas

 
De boilie is zonder twijfel het meest gebruikte aas voor het vissen op karper. Deze attractieve en gekookte deegballetjes hebben erg veel voordelen ten opzichte van ander karper aas. Boilies zijn zo samen te stellen dat ze door het gebruik van de juiste ingrediënten (en verhoudingen) een compleet aas kunnen vormen voor de karper. Op goed onderhouden voerstekken kan je karpers daardoor wekenlang vast houden en blijven vangen. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een boilie als karper aas voor de instant visserij. Boilies hebben een andere structuur en geven sneller hun flavours en attractie vrij. Hierdoor worden ze sneller opgemerkt door de karper en is de kans op een snelle aanbeet groter. Handig als je maar een paar uurtjes de tijd hebt! 
 

Partikels als karper aas

Naast boilies zijn partikels enorm populair als aas voor karper. In veel gevallen zijn de partikels goedkoop in aanschaf door ze te kopen in bulkzakken van 20 of 25 kg. Afhankelijk van de partikel betaal je maar een fractie van de prijs die je voor boilies uitgeeft. Sommige partikels als duivenvoer en mais zijn ook erg in trek bij witvis, waardoor je meer last krijgt van bijvangsten. Wil je deze uitschakelen, dan kan je bijvoorbeeld kiezen voor het vissen met tijgernoten als aas. Welke partikel je ook kiest, de karper is eigenlijk overal wel gek op. In onze artikelen bespreken we hoe je de partikels moet bereiden (weken en koken) om ze goed te kunnen gebruiken en zodat ze veilig zijn voor gebruik. Tip: Bekijk ook eens deze video op ons YouTube account over het bereiden van partikels.

Karpervissen met pellets

Hoewel pellets minder worden gebruikt als karper aas dan boilies en partikels moet je ze zeker niet uitvlakken. Pellets vallen in het water uit elkaar en de snelheid daarvan ligt aan de pellet en de watertemperatuur. Bij het uit elkaar vallen komen veel oliën en andere attractors vrij die de karpers naar het aas lokken. Pellets zijn enorm attractief en de karpers halen er vrijwel al hun benodigde voedingsstoffen uit. Het is dan ook niet voor niets dat pellets vooral worden gebruikt bij het (op)kweken van allerlei soorten vissen. Op veel wateren waar karpers zijn uitgezet is het interessant om met pellets te vissen als aas, de vis heeft er namelijk jarenlang op geleefd en zal het aas direct herkennen en als veilig bestempelen.