KD Rig

Deze totaal andere benadering van de hoe de hair de haak verlaat lijkt een beetje op die van de D-rig. dit zal er voor vele heel raar uitzien, maar op dressuur wateren kan dit een geweldige uitkomst bieden. Vooral wanneer deze rig met een kleine pop-up wordt gevist, met daaronder een shot (loodhagel) op de hair kan dit uiterst effectief werken. De haak ligt namelijk plat op de bodem, met daarnaast de pop-up presentatie. Allemaal strak tegen de bodem aan. Het grote voordeel van een hair die vanuit een andere hoek de haak verlaat is, dat bij een opname van het aas de haak meteen met zijn punt naar beneden wijst en dus makkelijker vlees weet te pakken.

Zoals je hier al op de foto ziet wijst de haakpunt sterk naar beneden. Wanneer je deze rig zonder krimpkous vist heeft de haak een nog verder uitslaande werking. Dit houd in dat hij nog makkelijker vlees weet te pakken. Het nadeel hiervan is dat je vissen ook in de bovenkant van hun lip kunt haken. met krimpkous gevist beperk je dit en zul je zien dat je negen van de tien vissen keurig in het midden van hun onderlip zult haken.


1 •
Krimpkous (20 mm)
2 • Curved shank hook
3 • Wartel (maat 8)
4 • Coated braid


Haal de hair door het oog van de haak. doe dit altijd van de buitenkant naar de binnenkant van de haak.
Om de afstand van de hair heel mooi te kunnen bepalen loont het om er alvast aas aan te bevestigen.


Om er voor te zorgen dat de hair er in een hoek uitkomt is het zaak eerst maar twee wikkelingen van een knottless knot te doen.
Wikkel nou verder 'onder de hair door' zoals aangegeven op de onderstaande foto.


Wikkel de haaksteel tot ongeveer 1/4 van de haaksteel
. Zoals je op de foto al ziet komt de hair er nou bijna onder een hoek 90º uit.


Om de knottless knot goed af te werken loont het om hem nog minimaal twee slagen om de haaksteel te draaien richting het oog.
Bij de kd rig is het hierbij wel zaak dat je daarbij goed oplet dat je de hair niet aan de kant duwt.


Bevestig nou op de hair een loodhageltje (shot). Dit zorgt voor een mooiere presentatie en een snellere haaking.
In feite is de kd rig nou klaar. Zoals je ziet wijst de haak naar beneden wanneer het aas wordt opgenomen.


Je kunt er voor kiezen de haak af te werken met een krimpkousje. Dit zorgt ervoor dat de haak bijna altijd mooi in het midden van de onderlip beland.

Succes!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.