CF News Flash – Mei 2023


Het is alweer de laatste dag van de maand mei en dat betekent dat morgen de meteorologische zomer aanbreekt. We mogen de afgelopen weken natuurlijk niet klagen over het weer en dat zullen we dan ook maar niet doen, het is tijd om lekker te vissen! In deze News Flash check je de laatste nieuwtjes op het gebied van (end) tackle en misschien zit er nog wel iets bij waar jij deze zomer goed gebruik van kan maken. Lees je mee?

 

Advertentie:

EBBM | dé webshop voor elektrische buitenboordmotoren  Fortis Finseekers

We beginnen deze editie van de News Flash met de Finseeker zonnebrillen van Fortis. Deze range biedt zeer hoge kwaliteit polariserende zonnebrillen, met verschillende kleuren glazen. De Finseekers zijn ontworpen om de helderheid te maximaliseren, het contrast te vergroten, kleuren te verbeteren en doffe tinten te verlichten. Ze passen zich aan aan de verschillende lichtsituaties en zijn aan de binnenkant voorzien van een anti-reflectiecoating. Dit is handig, want daardoor reflecteert je gezicht niet.

De Fortis Finseekers hebben een lichtgewicht en sterk TR90 nylon frame en zijn voorzien van rubberen neuspads en tips op de armen voor een optimaal draagcomfort. Dankzij de speciale scharnieren kunnen de armen overmatig gestrekt worden zonder schade op te lopen en met de ventilatieopeningen is de kans op het beslaan van de bril geminimaliseerd. Binnen de range is ook een premium model verkrijgbaar in de vorm van de Amber AMPM Silver XBlok Switch. Deze bril bevat echte Italiaanse kwaliteit glazen.

Meer weten? Bekijk de verschillende modellen bij CarpWorld voor de adviesprijs vanaf € 149,99.

CF News Flash - mei 2023 - Fortis Finseekers

Nieuwe kleding van KUMU

Liefhebbers van de KUMU kleding kunnen hun hart ophalen, want er zijn weer een aantal nieuwe designs gelanceerd. Eén daarvan is het ‘The Last Cast’ design, waarop een slang zich rondom een markerdobber slingert. Een ander is het ‘From Dusk to Dawn’ design, waarin men vooral de nachtvissers onder ons aanspreekt. De gave designs zijn verkrijgbaar in verschillende winkels en te bezichtigen op de website van KUMU.

CF News Flash - mei 2023 - Kumu the last cast

Mainline Shelf Life boilies

Heb jij altijd al met de fameuze Cell boilies willen vissen, maar had je geen vriezer? Dan is er zeer goed nieuws, want Mainline heeft drie hele goede boilies uitgebracht als Shelf Lifes, wat simpelweg inhoud dat je ze gewoon buiten de vriezer kunt bewaren. Naast de Cell boilies zijn ook de Link en Essentail Cell boilies nu verkrijgbaar als houdbare variant. Ze zijn verkrijgbaar in zowel 15 als 20mm en in zakken van 1 kg. Voor een zak Mainline Shelf Life boilies betaal je € 15,99.

Nu ook verkrijgbaar als Shelf Life
Nu ook verkrijgbaar als Shelf Life

Mainline High Visual pop-ups en wafters

We blijven nog even bij de nieuwe releases van Mainline, want naast de bovenstaande Shelf Life boilies zijn er ook 3 nieuwe High Visual Pop-ups (12mm & 15mm) en 3 nieuwe Pink & White Limited Edition Wafters (15mm) uitgebracht in de volgende versies:

▪️High Visual pop-ups: Crab IB, Pink Pineapple en Scopex & Blackcurrant
▪️Pink & White: Banoffee Wafter, Pinapple Wafter en Fruitella Wafter

Benieuwd naar deze nieuwe haakaasjes? Check ze hier.

CF News Flash - mei 2023 -Mainline Pink & White wafters
Nieuwe Pink & White wafters van mainline

Cuyten boilies op voorraad bij Hareco Hengelsport

En dan tijd voor een nieuwtje van onze vrienden van Hareco Hengelsport. Zij leveren nu namelijk de producten uit de Drukz, Luca en Spartans range van Cuyten boilies. Deze boilies ken je natuurlijk van de gave ‘Running Water’ video’s, waarin men idioot gave vissen weet te vangen met dit aas. Bekijk alle producten op de website van Hareco.

hareco hengelsport - cuyten boilies

Coming: GRADE D-LUX Range

Het merk Grade heeft al flink wat interessante producten op de markt gebracht, maar er komt een nog veel gavere serie aan. De D-LUX range bevat hoge kwaliteit materialen voor het vervoeren en opbergen van jouw favoriete hengelsportmateriaal. Dus ben je op zoek naar nieuwe luggage? Check dan zeker even de onderstaande video en houd de schappen van je favoriete hengelsportzaken in de gaten!

Geen last meer van muggen met de Mozzilamp!

Muggen, ze horen thuis aan de waterkant maar je kunt er stapelgek van worden. Er is immers weinig vervelender dan het gezoem van die rotbeesten in de buurt van je oor als je tussen de runs door in slaap wilt vallen. Met de Mozzilamp van Gardner haal je een ideaal attribuut in huis (of in de bivvy) voor de warmere avonden en nachten. Met deze oplaadbare lamp houd je de vervelende insecten onder controle en hij kan tevens gebruikt worden als zaklamp en bivvy lantaarn. Handig! Hij is oplaadbaar middels USB en kan ook opladen met het ingebouwde zonnepaneel. Je koopt de Mozzilamp voor slechts € 24,95 bij M2 Bait and Tackle.

CF News Flash - 2023 mei - Gardner Mozzilamp

Hoe vang je een grote vis? – Hans Sibbel

Je kent hem vast wel als de cabaretier ‘Lebbis’, maar Hans Sibbel is ook een fervent sportvisser. Recent heeft hij een eigen kinderboek uitgebracht en dat gaat over vissen!

Hans is al zijn leven lang gefascineerd door vissen – niet de dieren, ja ook, of misschien wel juist, maar vooral het doen: ze vangen. Wat begon in een watertje achter de begraafplaats, wegduikend voor de politie, mondde uit in reizen over de wereld om tussen de piranha’s die ene vis te vangen die zo bijzonder is. En daarna weer los te laten. Het is het spel, de jacht, de spanning… en uiteindelijk de vriendschappen die erdoor ontstaan.

Een boek dat iedere vader aan zijn kroost zou kunnen geven. Je bestelt hem o.a. bij Bol.com voor slechts € 15,99.

Nash Ripstop combats

In de voorjaarsrelease van Nash vinden we weer diverse gaven producten, waaronder de Ripstop combats. Deze handige broeken zijn gemaakt uit lichtgewicht materiaal en ideaal voor de zomerperiode. De broeken zijn snel drogend en gemaakt van 85% nylon en 15% katoen. Ze zijn voorzien van twee zakken met ritssluitingen, twee cargo zakken met ritsen, een elastische taille en een dubbel gestikte kniesectie voor meer stevigheid. De Nash Ripstop combats vind je bij je favoriete Nash dealer en meer info check je natuurlijk op de Nash website.

CF News Flash - mei 2023 - Nash Ripstop combats

Digital Presentatiesets van Delkim

In de historie van Delkim zijn er enkel losse beetmelders en attributen verkocht. Daar komt verandering in, want vanaf 5 juni zijn er heuse presentatiesets verkrijgbaar van de Delkim Txi-D beetmelders. Deze sets bevatten 3x Txi-D beetmelders (keuze voor 🟦 blauwe, 🟩 groene of 🟪 paarse heads), 1x Rx-D receiver, 3x Safe-D carbon snag bars, 3x coloured alarm hard cases, 1x clear Rx Hard Case. Deze set wordt in Engeland aangeboden voor £ 499,99, maar we hebben de prijs voor Nederland en Belgie nog niet kunnen vinden/ Binnenkort meer!

SONIK Gizmo2 beetmelders

En als we dan toch in de wereld van de beetmelders zitten hebben we ook aandacht voor de nieuwe beetmelders van Sonik. De Gizmo2 alarms zijn recent uitgebracht en voorzien van veel handige features, waaronder:

 • Dubbele lichtgevende snag ears en line roller
 • Beschikbare kleuren: rood, geel, groen en blauw
 • 8 Gevoeligheidsniveaus
 • 8 Volume- en toon niveaus (waaronder een stille modus)
 • One-touch intelligente mute functie
 • Stille opstart
 • 2.5mm power out socket
 • Zowel voorwaartse als achterwaartse (dropback) indicatie
 • Night glow LED
 • Stille lege batterij waarschuwing
 • Bereik tot 150 meter
 • Werkt op 2 x AAA Batterijen
 • Gesealde electronica
 • Wordt geleverd met beschermhoes

Meer info over deze beetmelders vind je op de website van Sonik, maar je kunt natuurlijk ook de onderstaande video even bekijken.

Loodvrij vissen met Econcretes Grippa

We sluiten deze editie van de News Flash af met een product dat we eens extra in de spotlights willen zetten. Het vissen met loodvervangers zal de komende jaren steeds normaler worden en we hopen lood zo snel mogelijk te verbannen uit de viswereld. Er zijn natuurlijk verschillende producten op de markt om te gebruiken. Eén van die vervangers zijn de gewichten van Econcretes. Deze gewichten hebben o.a. de volgende voordelen ten opzicht van traditioneel lood:

– Econcretes kan 6% van zijn gewicht opnemen door het te laten soaken en zorgt voor langdurige smaken en aantrekkingskracht in de buurt van de rigs
– Econcretes kan voor elk type bodem worden gebruikt en blijft op zachte, slip-achtige bodem liggen in plaats van erin weg te zinken
– De Econcretes mix is milieuvriendelijk en voldoet aan de eisen van EN 12620
– De Econcretes zijn gemaakt van een 12 unieke mineralenmix. Eén daarvan is Magnadense, een mineraal dat wordt aangetrokken door magneten, vergelijkbaar met ijzer. Het terughalen van verloren visgewichten is eenvoudig met een degelijke magneet en vergroot daarmee de veiligheid van de vissen. Magnadense is een ijzeroxide en kan daardoor niet roesten bij gebruik of opslag in je tacklebox.

CF News Flash - mei 2023 - Econcretes loodvervangers

De Econcretes gewichten worden in Nederland geproduceerd en kunnen daardoor goedkoper worden aangeboden dan veel andere loodvervangers. Ze voldoen volledig aan de EU wetgeving en zijn 100% onschadelijk voor het milieu. De gewichten zijn leverbaar in 3 kleuren (donkergrijs, bruin en groen) en in de volgende gewichten:

2.6/75 oz/gram
3,5/100 oz/gram
4,2/120 oz/gram
5,1/145 oz/gram
6,7/190 oz/gram

Check alle info en dealers op www.econcretes.eu

Binnenkort meer nieuws in de CF News Flash

En dat was hem weer voor deze editie van de CF News Flash. Binnenkort tonen we je nog meer nieuwe producten. Mocht je zelf een gaaf product nieuwtje hebben gezien waar we zeker aandacht aan moeten schenken, deel hem dan met ons via ons tipformulier. Tot de volgende News Flash!

 

Advertentie:

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *