DROOMSESSIE op Etang des Gaulois: grote Franse karpers!


Onze vrienden van The Carp Specialist hebben afgelopen woensdag een gave video gepubliceerd en daar willen we zeker even aandacht aan besteden. Bas en Jeroen reisden eind september/begin oktober namelijk af naar het Franse Etang des Gaulois voor een weeksessie op stek 7. Daar kregen ze volop actie en wisten ze meerdere veertigers te vangen, aangevuld met een grote hoeveelheid dertigers! In de onderstaande video van 38 minuten laten ze precies zien hoe deze week verliep en hoe hun aanpak werd gekozen.

 

Advertentie:

Zunnebeld  Etang des Gaulois

Het water Etang des Gaulois ligt in het Franse nationale park ‘Morvan’ en heeft een grootte van 28 hectare. Met veel grote vis, waaronder 6 bekende karpers van 30kg+, maak je er een reële kans om je record te verpulveren en een topvakantie te beleven. Er wordt geschat dat het karperbestand op Etang des Gaulois uit ongeveer 1000 karpers bestaat, waarvan 400 vissen uit het oude bestand en ongeveer 600 vissen die later zijn uitgezet. Eigenaar Christophe denkt dat er onder die vissen zo’n 150 karpers boven de 20 kg rondzwemmen, dus dat is een behoorlijk aantal! De topvis van het water is gevangen op een duizelingwekkend gewicht van maar liefst 37,3 kg!

Etang de Gaulois wordt aangeboden door The Carp Specialist
Etang des Gaulois is een prachtig Frans water met grote karpers

Doordat er op het water nog geen extreme dressuur heerst is de kans op actie zeer goed aanwezig. Als je serieus met je visserij aan de slag gaat kan je in een week dan ook flink wat vis vangen.

Wat mag er wel en niet?

Zoals op elk water is er een reglement waar je je als visser aan dient te houden. Op Etang des Gaulois is het bijvoorbeeld niet toegestaan om gebruik te maken van een boot. Een voerboot is daarentegen wel toegestaan en kan een meerwaarde bieden. Benieuwd naar alle regels op dit water? Check dan even de pagina op de website van The Carp Specialist.

Een bak voor Bas van Klaveren
Een bak voor Bas van Klaveren…
En een voor vismaat Jeroen!
En een voor vismaat Jeroen!

Bekijk de video nu

Benieuwd geworden naar de video? Bekijk hem dan hieronder of klik door naar de YouTube pagina van The Carp Specialist voor deze en meer gave video’s!

 

Advertentie:

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *