Bizarre topsessie voor Kev Hewitt

Wat een prachtige karper voor Kev Hewitt

Wat begon als een doodgewone sessie, draaide voor Kev Hewitt uit in iets wat je simpel moest zien om het te kunnen geloven. Plots leek het alsof alle karpergoden hun koppen bij mekaar hadden gestoken om hem met geluk te overspoelen. Zijn geheim? Een attractieve voermix die is samengesteld met Frozen Bloodworm en Live System boilies van CC Moore.

 

Advertentie:

Nash Tackle  Een enorm attractieve mix met bloodworm en Live system boilies van CC Moor
Een enorm attractieve mix met bloodworm en Live system boilies van CC Moore

Kev over zijn topsessie

Tot dusver mocht ik dit jaar niet klagen over mijn resultaten op Farriers – een bekend Engels water. Iedere keer ving ik vis, alleen leek het alsof de grote vissen telkens buiten schot bleven. Tijdens mijn laatste vistrip had ik wel het geluk om een duo gewichtige exemplaren te vangen in de vorm van een 20,4 kilo schubkarper en een 20,8 kilo spiegelkarper. Je zou verwachten dat dit resultaat moeilijk te overtreffen valt maar dat was buiten de volgende sessie gerekend.

Op zondagochtend, omstreeks 10 uur was ik op de stek aangekomen. Deze stek had ik nooit eerder bevist maar ik wist wel dat er de laatste tijd enkele vissen gevangen waren. Uit enkele interessante spots die deze stek te bieden heeft, koos ik ervoor om beide hengels op dezelfde plek, centraal op de stek te vissen. Om te starten voerde ik een tiental Spombs met een mix van zoete mais en 10 en 15 mm Live System van CC Moore. Om het geheel af te werken nog een flinke hoeveelheid Frozen Bloodworm.

Wat een schubkarper!
Wat een schubkarper!

Een vliegende start

De dag ging maar stilletjes voorbij want veel activiteit was er niet te bespeuren. Toch kwam er om 5 uur uit het niets die eerste verlossende aanbeet. De vis belande al snel in het net. Met een 19,5 kilo zware schub kon ik alleen maar tevreden zijn met zo’n start van de sessie.

Omdat de nacht zonder actie voorbij ging, besloot ik ’s ochtends nog enkele Spombs van de befaamde voermix bij te voeren. Dit in de hoop de aandacht van enkele karpers te kunnen trekken. Amper een uur later was duidelijk één van de 15mm CC Moore Live System pop-ups opgepikt want één van mijn hengels begon te stuiteren in de steunen. Zodra deze vis veilig in het net lag, kon ik meteen zien dat dit exemplaar groter was dan de schubkarper die ik de vorige dag ving. Dit vermoeden werd bij weging ook bevestigd want de weegschaal gaf maar liefst 20,8 kilo aan.

Wederom een prachtige karper voor Kev op de frozen bloodworm mix
Wederom een prachtige karper voor Kev op de frozen bloodworm mix

Een beetje geluk

Tegen de middag had ik nog 3 vissen bijgevangen waarvan de zwaarste 15,5 kilo woog. Toch bleef het die namiddag erg stil en pas tegen de avond zag ik weer wat activiteit in de vorm van bellenplakkaten op de stek. Om 7 uur kwam dan uiteindelijk de verlossende aanbeet. Ik kon meteen voelen dat het hier om een grote vis ging. Het bijzondere is dat deze vis tijdens de ganse dril met z’n rugvin uit het water kwam. In de oeverzone liep het even mis toen de knokkende krachtpatser in mijn andere lijn verstrikt geraakte. Dit ging een lastige operatie worden om deze vis te landen, dat kon je wel voorspellen. Het lukte mij wel om de vermoeide vis aan de oppervlakte te krijgen, maar hij kwam niet meer dichterbij omdat mijn lood in de andere lijn vast hing.

Gelukkig gebruik ik een Drennan Twistlock schepnetsteel en die kan je tot bijna tweemaal de lengte van een normale schepnetsteel verlengen. Met het water tot krap aan het randje van mijn waadpak kon ik het schepnet half onder de vis schuiven. Wonderbaarlijk genoeg kantelde deze vis precies de goede kant uit, in het net. Dit had heel anders kunnen aflopen, maar ik had geluk, dat is zeker. We hebben zoiets allemaal wel eens meegemaakt en een beetje geluk mag je af en toe hebben.

Met de vis veilig in het net, was het tijd om mijn maatje John Flewin, die aan de overkant zit te vissen, op te bellen.

“Hoe groot?”, vroeg hij.

“Groter dan de vorige”, was mijn antwoord.

“Hoe groot was die vorige dan?”, vroeg John weer.

“Niet normaal man! Ik kom eraan”, en weg was hij.

John zette de weegklok met natte sling exact op nul en mocht het resultaat aflezen. Met 21,8 kilo betekende dit meteen ook een nieuw PB. John maakte echt gave foto’s en vond het net iets te leuk om maar liefst twee vollen emmers water over mijn kop te gooien. Bedankt makker!

Wat een bak!
Wat een bak!

Na een wederom stille nacht kon ik de stek een nieuwe kickstart geven met enkele Spombs voer. Dit resulteerde in 3 aanbeten op amper 2 uur tijd en iedere vis was zwaarder dan 19 kilo. Diezelfde ochtend kreeg ik een berichtje met gelukwensen van de hoofdcontroleur. “Wist je dat er nog nooit iemand meer dan 3 vissen boven 18+ kilo heeft gevangen in één sessie op Farriers?”, voegde hij er nog aan toe.

Een gelukkige Kev
Een gelukkige Kev

De finale

Wat een ongelooflijk gekke toestanden zijn dit, zo zit je een gans jaar te bikkelen voor één grote vis en dan komen ze plots massaal op de kant. Het geluk was trouwens nog niet op. Want die dag ving ik uiteindelijk nog 3 vissen, waarvan een duo twintigers en een prachtige schubkarper van 18,5kg met een bijzondere rode buik. Deze vis was meteen ook mijn 50ste engelse vis boven 40Lb (18,2 kilo). Het zal je niet verbazen dat ik die avond als een zeer tevreden man naar huis ging. 

De voermix die Kev zoveel succes opleverde
De voermix die Kev zoveel succes opleverde

Deze sessie beschrijven was moeilijk, want ik heb er tot nu toe nog steeds niet de juiste woorden voor gevonden. 12 vissen in 2 nachten, waarvan 7 boven 40 Lb én een nieuw PB, da’s toch schitterend!

Benieuwd naar de producten van CC Moore? Kijk dan eens op de website.

 

Advertentie:

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *