Innovatie van Biemans Baits: Insect based baits

Insect Based Baits van Biemans Baits

Recent hebben we in onze News Flash al wat informatie gegeven over de nieuwe ‘Insect based baits’ van Biemans Baits. Boilies op insectenmeel dus en dat kan nog wel eens voor een ware omslag gaan zorgen op het gebied van duurzaamheid en ingrediënten die worden gebruikt in de hengelsport. In deze update vertelt eigenaar, en pionier op dit vlak, Daan Biemans over zijn bedrijf, visie en boilie van de toekomst! We laten Daan aan het woord:

Daan Biemans over insect based baits

“Hoe bizar is het dat wij als eerste klas natuurliefhebbers, vissen uit de oceaan vangen om te verwerken in onze boilies? Ja het is echt waar, vismeel wordt gemaakt van vissen die uit zoet of zout water worden gevangen om te verwerken in aas voor karpers. Absurd toch?! Vismeel staat hierdoor onder enorme druk en die druk gaat de komende jaren alleen maar groter worden. Tijd voor wat innovatie dus.

Daan Biemans met zijn Insect Based Baits
Sinds 2021 ben ik commercieel gegaan met Insect based baits

Doordat ik zelf al jaren werkzaam ben binnen de insectenindustrie weet ik goed hoe het productie proces in elkaar zit. Reststromen van de voedselindustrie worden omgezet naar de larven van de Black Soldier fly. Deze larven worden vervolgens verwerkt tot zeer hoogwaardige eindproducten welke toegepast worden als diervoeding. Zo kwam natuurlijk ook het idee om deze hoogwaardige producten toe te passen in boilies. Zelf vis ik al jaren met insecten gebaseerd aas en sinds 2021 ben ik commercieel gegaan met deze producten.

Verse ingrediënten direct verwerkt tot ready mades.
Verse ingrediënten direct verwerkt tot ready mades.

Om jullie ook te overtuigen voor dit unieke product heb ik 4 redenen opgeschreven waarom je insecten gebaseerd aas moet proberen.

Logica van de natuur

Insecten staan onderaan in de voedselketen en zijn de basis van het dieet van de karper. De karper eet geen vis, maar juist insecten. Insecten zijn de originele eiwitbron. Uit onderzoek blijkt dat de nutritionele behoefte van de karper bijna volledig vervult wordt door de samenstelling van insectenmeel. Logischerwijs is dit voor de karper een echte nutriëntenbom!

Insect Based Baits": De Black Soldier boillie bestaat voor 1/3 uit insecten!
De Black Soldier boillie bestaat voor 1/3 uit insecten!

Hoogwaardige ingrediënten

Verse ingrediënten worden gebruikt om de kwaliteit te waarborgen. Het insectenmeel wordt verwerkt op een lage temperatuur waardoor de nutritionele waarde en hoge verteerbaarheid intact blijven. Doordat insecten direct na de oogst verwerkt worden vind er geen afbraak van de eiwitten plaats, de kwaliteit blijft hierdoor zeer hoog!

Insect Based Baits: Het insectenmeel is van zeer hoge kwaliteit en is een echte nutriëntenbom.
Het insectenmeel is van zeer hoge kwaliteit en is een echte nutriëntenbom.

Insect based baits: uniek in de basis

Jezelf onderscheiden ten opzichte van je concurrenten doe je door in de basis te veranderen. Aas dat op insecten gebaseerd is geeft een totaal ander smaak die nog niet eerder zo op de markt kwam. Dit geeft jou de voorsprong ten opzichte van de concurrenten!

Sjoerd Buijks is een echte #insectlover
Sjoerd Buijks is een echte #insectlover

Hoog attractief

In de boilies is een hoge dosering van wateroplosbare insectenaminozuren toegevoegd. Vers van de bron, direct verwerkt in het aas. Hierdoor wordt het aas door karpers perfect gelokaliseerd. Iedereen weet dat insecten een onweerstaanbare aantrekkingskracht hebben op de karper. Karpers herkennen deze smaak snel waardoor ze er direct los op gaan.”

Vers van de bron, direct verwerkt in de producten.
Vers van de bron, direct verwerkt in de producten.

Keuze uit drie unieke boilies

Het assortiment van Biemans Baits bestaat momenteel uit 3 boilies: De Black Soldiers, Spicy Insect en de HydroSect. Alle drie de boilies zijn uniek en uitvoerig getest. Lees meer over deze boilies en hun unieke eigenschappen op www.biemansbaits.nl

Een van de vele karpers die Daan al wist te vangen op zijn Insect Based Baits
Een van de vele karpers die Daan al wist te vangen op zijn Insect Based Baits

Win je eigen Insect based baits!

In samenwerking met Biemans Baits mogen we bij CarpFeeling een bijzonder gave prijs weggeven! Daan stelt namelijk 50kg Black Soldiers beschikbaar ter waarde van maar liefst 300 euro! Dat betekent dat één van jullie binnenkort zelf gratis kennis kan gaan maken met dit unieke aas! De winactie is te vinden op onze Facebookpagina en loopt t/m 31 juli 2021. Daarna wordt uit alle deelnemers een gelukkige winnaar geloot!

Winactie Insect Based Baits
Klik op de bovenstaande afbeelding om rechtstreeks naar de winactie op Facebook te gaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *