Mega sessie op Lac de Viennay

Lac de Viennay

Het Franse domein Lac de Viennay heeft een totale oppervlakte van 23 hectare en op dit domein liggen 4 prachtige wateren. Van deze wateren zijn er twee geopend voor de karpervisserij, namelijk Alberts Lake & Busters Lake. In de week van 27 maart vertrok Bas van Klaveren, natuurlijk bekend als frontman van The Carp Specialist, voor een weekje karpervissen naar Alberts Lake. Diezelfde week bevisten Thimon Dokter en zijn vismaat het naastgelegen Busters Lake. Van deze weeksessie hebben de mannen een gave video gemaakt die je hieronder kunt bekijken!

Meer over Lac de Viennay

Het domein van Lac de Viennay is sinds 2006 in beheer bij de Engelse karpervissers Adam en Gerard. Lac de Viennay ligt ongeveer 5km van het stadje Parthenay en is voor zowel de visser als eventueel niet vissend gezelschap een echte aanrader! Toen Adam en Gerard het complex aanschaften was het flink verwilderd en in de afgelopen jaren hebben zij het domein omgetoverd tot een waar vissersparadijs waarbij kosten nog moeite zijn gespaard. Alle stekken zijn strategisch geplaatst en keurig uit gravel opgebouwd. Ruimte in overvloed voor uw bivvy en hengels.

Bas van klaveren met een enorme spiegelkarper van Alberts Lake
Bas van Klaveren met een enorme spiegelkarper (24 kg) van Alberts Lake!

Alberts Lake is het oudste meer op het domein. Met de uitstraling van een oud bosmeer heeft een uitdagend visbestand met karper tot ruim over de 28kg. Het visbestand wordt geschat op ongeveer 300 karpers met een gemiddeld gewicht zo rond de 16kg. Het karperbestand op het kleinere Busters Lake is kerngezond en de zwaarste vis 27,2kg woog bij zijn laatste vangst in januari 2021. Het bestand wordt geschat op ongeveer 300 karpers met een gemiddeld gewicht van zo’n 14kg.

Bekijk hieronder de video van de sessie op Lac de Viennay

Tijdens deze weeksessie werden alle vissers beloond voor hun moeite. Er kwamen prachtige karpers op de kant, waaronder dertigers, veertigers en zelfs vijftigers! Check snel de video waarin alles aan bod komt.

Kijk hier voor meer informatie over het aanbod van The Carp Specialist.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *