Monstersessie voor Maarten Spaans!

Monstersessie voor Maarten Spaans

Onze vrienden van Holland Baits hebben een enorme fanbase en krijgen wekelijks vele catch reports binnen. Een aantal opvallende resultaten zullen we op CarpFeeling in de spotlights zetten, waaronder deze opvallende monstersessie die Maarten Spaans onlangs beleefde met zijn vismaat Erik! Een kort verslag vind je hieronder:

“Een week geleden was het weer zover: samen met vismaat Mark stond er weer een tripje naar Frankrijk gepland. De voorbereidingen waren al goed voorzien, al een goed aantal boilies door de grinder gehaald en voorzien van soak zodat dit al lekker kon intrekken. We kozen weer voor de gouden mix van Scopex Liver en Robin Red Garlic, Dit is op het water waar we naartoe gingen altijd een topcombinatie gebleken. De hennep en boekweit zouden we ter plekke koken, dit om het zo vers mogelijk in het water te krijgen aangezien de warme temperaturen.

Maarten Spaans - Een prachtige vangst

Eenmaal aangekomen besloten we om eerst de tenten op te zetten. Dat is normaal niet mijn gewoonte, maar later bleek dat met het dreigende weer toch de juiste keuze. Na de stortbui gingen we meteen de boot op met onze dieptemeter en prikstok. Na een aantal geschikte plekken gevonden te hebben werden de stekken aangevoerd en gingen de hengels te water. De meeste rigs gewoon met een simpele Scopex Liver of Robin Red Garlic boilie, gesoakt in de Baitbooster. De laatste hengel lag nog niet in of er begon al een beetmelder te piepen. Wat een heerlijk begin van de sessie!

Maarten Spaans - Een prachtige vangst
Eén van de vele karpers die Maarten en Erik wisten te vangen

Toen de avond viel hadden we al meer dan 5 vissen op de kant! We hoopten vooraf op een mooie sessie, maar dit hadden we ook niet durven dromen. Doorheen de dagen kregen we niet veel nachtrust en door de ver geviste afstanden waren we bijna constant bezig met uitvaren van een hengel of het drillen van een mooie karper. En dan nog te denken van de regelmatige dubbelruns, triple runs en zelfs één keer 4 hengels tegelijk die afliepen!

Er waren geregeld dubbelruns te noteren

De kleine momenten van rust werden vaak benut om even een dutje te doen, die ook vaak van korte duur waren. We zijn de week geëindigd met 107 karpers op de mat, een aantal wat we niet durfden dromen. Het was een bevestiging dat er met goed aas en vertrouwen daarin erg veel mogelijk is! Al bij al was het een geweldige week weer en hopen we op meer van deze sessies!”

Maarten Spaans

Maarten Spaans


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *