Review Ollyskins Premium Fishing Waders

Ollyskins premium Fishing waders review

Een waadpak is voor veel vissers een essentieel onderdeel van hun uitrusting. Moeilijk bereikbare stekken komen een stuk sneller binnen handbereik en je hoeft niet bang te zijn voor een nat kruis als je iets te ver je water inloopt of in een gat stapt, zoals je bij lieslaarzen nog wel eens hebt (ik wel tenminste). Er zijn veel verschillende soorten waadpakken op de markt verkrijgbaar, maar de komst van PVC waadpakken is de laatste jaren flink toegenomen. In deze review nemen we de Premium Fishing Waders van het Engelse Ollyskins onder de loep.

 

Advertentie:

CC Moore  Ollyskins premium waders aan de waterkant
Inmiddels heb ik mijn set Premium Fishing Waders van Ollyskins alweer sinds 2017 in gebruik, zonder beschadigingen!

Ollyskins is in de hengelsport niet erg bekend, maar heeft al veel ervaring in het vervaardigen van waadpakken voor industriële doeleinden, zoals de werkzaamheden in de beroepsvaart en op olieplatforms. Je begrijpt dat er bij dit soort beroepen veel eisen worden gesteld aan de werkkleding en dat veiligheid voorop staat. Deze kwaliteit heeft Ollyskins ook doorgevoerd in de Premium Fishing Waders. Het waadpak is sinds begin 2017 op de markt en wordt in Nederland verkocht door Carpstore en Tromp Hengelsport voor een bedrag van € 99,95.

Eigenschappen Ollyskins Premium Fishing Waders

  • Met polyester verstevigd XT700 PVC materiaal
  • Carpy oranje schouderriemen
  • Olie- en water afstotend materiaal
  • Kniestukken voor extra stevigheid
  • Verstevigde hakken zodat ze makkelijk uit te trekken zijn
  • Hoge frequenty gelaste naden
  • Verstelbaar koord om je middel voor extra comfort
  • Voorzien van een binnenzak
  • Verkrijgbaar in de maten 41 t/m 46
De premium fishing waders van Ollyskins zijn bestand tegen een stootje

Het waadpak in gebruik

Begin 2017 kreeg ik de beschikking over één van deze waadpakken om hem aan een test te onderwerpen voor CarpFeeling. Sindsdien heb ik het waadpak in gebruik en op allerlei verschillende wateren ingezet. Dat wil dus zeggen dat ik dit waadpak al vijf jaar in gebruik heb!

Zelf had ik hiervoor al jaren een neopreen waadpak en dus was het materiaal voor mij helemaal nieuw. Direct viel een groot voordeel van PVC (rubber) ten opzichte van neopreen op. Het water loopt gelijk van het pak af waardoor het pak direct droog is en je dus geen zeiknat pak in je auto hebt liggen. Dit was destijds voor mij een verademing! Door de ruime pasmaat van het pak zal iedereen hem aan kunnen, dik of dun. Met het verstelbare koord om je middel zorg je er voor dat het pak goed aansluit op je lijf en je geen water binnenkrijgt doordat je pak ergens ‘zwabbert’.

Met het verstelbare koord voorkom je loze ruimte
Met het verstelbare koord voorkom je loze ruimte

De schouderriemen (of bretels) van de Premium Fishing Waders zijn uitgevoerd in een feloranje kleur. Je moet hier uiteraard van houden, maar ik vind het persoonlijk wel een leuke en afwijkende kleur. Dikke kans dat je die de komende tijd steeds vaker tegen gaat komen op social media 😉 De schouderriemen zijn uiteraard goed verstelbaar en zowel aan de voor- als achterzijde los te klikken van het waadpak. Deze gespen zijn makkelijk te bedienen met één hand, maar dit zal ik zelf niet snel gebruiken omdat je het pak eenvoudig aan en uit kunt trekken door de flexibele schouderriemen over je schouders te ‘trekken’. De bevestiging van de schouderriemen aan het pak is robuust en slijtvast.

De schouderriemen zijn goed te verstellen en de gespen eenvoudig los te maken
De schouderriemen zijn goed te verstellen en de gespen eenvoudig los te maken

Soepel dankzij een speciale binnenlaag

Het rubberen pak is aan de binnenzijde voorzien van een polyester laag. Dit houdt het pak soepel en comfortabel en zorgt er voor dat je hem eenvoudig kunt oprollen om hem snel aan en uit te kunnen trekken. Ik zet mijn waadpak het liefst opgerold klaar bij de hengels of in de tent. Zo kan ik er eenvoudig instappen, het pak omhoog trekken en de schouderriemen om mijn schouders gooien. Klaar voor de strijd! Ik heb zelf ook het idee dat het waadpak door deze binnenlaag minder warm wordt tijdens een zonnige dag. Een prettige bijkomstigheid, want het dragen van een waadpak is in het algemeen niet altijd een pretje bij warm weer. Tevens is er aan de binnenzijde een borstvakje gecreëerd waarin je snel iets weg kunt stoppen. Denk aan bijvoorbeeld boilies voor het bijvoeren of de ontvanger van je beetmelders.

De polyester binnenkant houdt het waadpak soepel
De polyester binnenkant houdt het waadpak soepel

Naden en laarzen

Als we afzakken langs het pak zijn de naden van het pak te zien. Zo op het eerste oog zie je hier niet veel bijzonders aan als leek, maar deze zijn gelast in plaats van gelijmd. Dit zorgt voor een veel betere kwaliteit en minder kans op lekkage. Ik vergelijk het voor mijzelf maar even met het rubber uit koi vijvers, dat ook standaard gelast wordt in plaats van gelijmd. Ook de extra kniestukken zijn op deze wijze aangebracht en dienen uiteraard ter bescherming voor beschadigingen tijdens het zitten op ruwe ondergrond. En laten we als karpervisser nu graag in die houding voor de camera poseren. In de praktijk blijkt het pak goed bestand te zijn tegen ruwe ondergronden en heb ik geen slijtageplekken kunnen ontdekken.

Extra verstevigde kniestukken zorgen ervoor dat je prima op grove ondergronden kunt zitten
Extra verstevigde kniestukken zorgen ervoor dat je prima op grove ondergronden kunt zitten

Dan komen we aan bij de laarzen. Opvallend was dat ik met mijn maatje 48 ook in de laars met maat 46 paste en dat stemde mij gelukkig, want grotere schoenmaten waren niet leverbaar. Heb je de mogelijkheid om het pak te passen, doe dat dan vooral want het kan dus zijn dat de formaten van de laarzen iets anders uitvallen dan je gewend bent. Onder de laarzen zit een grof profiel waarmee je veel grip hebt in modder en niet wegglijdt. Een absolute pré natuurlijk. Op de hak van de laars is een randje gemaakt die je kunt gebruiken om met je andere voet de laars uit te ‘trappen’. Prima detail en erg handig, want als dit er niet zit glijdt je voet automatisch weg.

Stevige laarzen met een randje aan de achterzijde om ze eenvoudig uit te trekken
Stevige laarzen met een randje aan de achterzijde om ze eenvoudig uit te trekken

Conclusie: Ollyskins biedt een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding

Als je bovenstaande hebt gelezen dan zie je dat ik overduidelijk tevreden ben met de Premium Fishing Waders van Ollyskins. Hoewel ik kritisch genoeg ben heb ik eigenlijk geen nadelen kunnen ontdekken aan het pak. Alleen de maatverhouding van de laarzen zou mogelijk iets af kunnen wijken. Er zijn natuurlijk tal van andere PVC waadpakken op de markt die goedkoper zijn, maar als je goed kijkt naar de specificaties dan zie je dat hier veel verschil in zit ten opzichte van de Ollyskins Premium Fishing Waders. Vijf jaar en vele sessies later kan ik oprecht zeggen dat het een enorm duurzaam waadpak is en daarmee een uitstekende investering.

Ben je op zoek naar een dat lange tijd mee kan? Dan zijn de Premium Fishing Waders van Ollyskins een uitstekende keuze. Zelf bestellen? Ga dan naar de webshop van Carpstore.nl

Al jaren een zeer tevreden gebruiker van de Ollyskins waders
Al jaren een zeer tevreden gebruiker van de Ollyskins waders
 

Advertentie:

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *