Review Poseidon SHR Bobbins

poseidon shr bobbins header

Toen ik afgelopen februari op Carp Zwolle rond wandelde, kwam ik de stand van het Duitse Poseidon tegen. Al snel werd ik naar een hengel setup getriggerd met een stel bobbins eronder. Aangezien ik al een poosje naar een nieuwe set aan het zoeken ben, was mijn interesse gewekt. Deze SHR Bobbins zien er namelijk anders uit dan anderen. Ik vroeg eigenaar Tommy naar de werking en ik was positief verrast. Één omdat Tommy verbazend goed Nederlands sprak en twee dat ze écht iets totaal nieuws op de markt hebben gebracht.

 

Advertentie:

  Het haakje van de bobbin sluit volledig om de lijn en komt pas los als je de hengel op pakt. Hij zal dus nooit zo maar van je lijn af vallen naarmate je hem zwaarder maakt. In het verleden had ik hier nog wel eens last van met andere hangers. Ook zijn ze zeer robuust, zeer ‘hufterproof’ zeg maar. Je kunt er rustig op gaan staan zonder dat ze breken bij wijze van spreken. Tevens kan je er ook alle kanten mee op. Van zeer licht naar zeer zwaar, maar daar zal je dan wel zelf iets aan moeten veranderen.

poseidon SHR Bobbins 2

Gewicht van de SHR Bobbins

Ze zijn standaard 11 gram. Te verzwaren met een 9 en 22 grams gewichtje. Je zou zelf het kettinkje kunnen vervangen voor een koortje ipv metalen kettinkje. Er zit namelijk een mini schroefje, dus volgens mij is dat mogelijk. Ik heb dat niet geprobeerd, want voor mij is 11 gram prima om mee te beginnen. Verzwaren is sowieso mogelijk. Met bijvoorbeeld ringen of moeren uit de ijzerwaren winkel. Die passen tussen het 22 grams gewicht dat je er onderin draait.

Mooier is natuurlijk als Poseidon hier in de toekomst zelf mee zou komen, maar het is een mogelijkheid die je met andere bobbins niet hebt. Ook is er een uitsparing voor een eventueel toe te voegen beta light. Deze kan middels een inbus schroefje geborgd worden. Het sleuteltje is bij de verpakking bijgesloten. Er zijn 7 kleuren te verkrijgen. Zwart wit rood blauw paars groen en oranje. Persoonlijk vind ik de kleuren erg opvallend. Ik had graag een bijvoorbeeld camou, mat groen of donker bruine kleur erbij gezien. Maar dat is smaak natuurlijk, dus ik koos voor zwart. De bijkomende gewichtjes zijn in de zelfde kleuren te verkrijgen als de bobbin die je kiest.

Voordelen van de SHR Bobbins

  • Bobbin blijft ten alle tijden in de lijn hangen tijdens een run
  • Zéér hufterproof
  • Naast 9 en 22 gram gewichtjes, eventueel zelf uit te breiden met een variabel aan gewicht (wees creatief)
  • Uit te breiden met een beta light en bobbin trigger adjuster (zie bijgevoegde video)
  • Keuze uit 7 kleuren. Tevens zijn de extra gewichtjes ook in kleur mee gespoten
  • Alle opties zoals trigger adjuster, beta light en de gewichtjes kunnen er los bij gekocht worden. Zo bepaal je zelf de prijs uiteindelijk.

Nadelen van de SHR Bobbins

  • Veel ( te ) felle kleuren. Maar dat is smaak gerelateerd
  • Een behoorlijke prijs, zeker inclusief alle opties
poseidon SHR Bobbins 3

Conclusie

Ondanks de vrij hoge prijs, heb je met de SHR Bobbins unieke, hufterproof en goed in gewicht te veranderen bobbins. Persoonlijk hoef ik niks anders meer. Ben jij nu ook geïnteresseerd kijk dan op de website van Poseidon, waar nog meer zeer vernuftige oplossingen voor de karpervisser te vinden zijn. De producten van Poseidon zijn ook verkrijgbaar bij Hareco Hengelsport.

 

Advertentie:

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *