Review Powapacs Atom

review powapacs atom

Inmiddels zijn we al veel luxe aan de waterkant gewend en er blijven nog steeds allerlei nieuwe producten op de markt komen om het ons steeds comfortabeler te maken. We zijn nog niet zo verwend met stroompunten aan de waterkant en gaan er ook nooit komen vrees ik, maar met de nieuwe Atom van Powapacs komen we zeker wel in de buurt. Met de aanschaf van de Atom heb je nu de mogelijkheid om je mobiele telefoon, Deeper, hoofdlamp en zelfs je laptop op te laden zonder dat je bang hoeft te zijn voor een lege powerbank. Superhandig voor langere sessies!

 

Advertentie:

  Klein en Compact

De Atom is verkrijgbaar in twee variaties, namelijk de 60.000 en de 78.000 mHa versie. Wat betreft het gewicht schelen ze niet heel veel aangezien de kleinere versie 2 kg weegt en de grotere versie 2,1 kg. De Atom heeft met zijn afmeting van 16,5 cm x 6.5 cm x 24 cm een redelijk klein formaat voor het vermogen wat hij levert en dus erg handig mee te nemen. De Atom wordt geleverd in een stevige case waar gelijk gedacht is aan de ruimte voor de zonnepanelen mocht je deze ook aanschaffen.

powapacs atom 1
De Powapacs Atom is een krachtige powerbank

Uitgangen

Wat deze Atom bijzonder maakt is dat er een 230 volt aansluiting op zit met een output van 150 watt. De meeste laptops en dergelijke zijn hier dus mee op te laden. Mocht je vriendin niet zonder föhn mee willen gaan zal je even goed moeten kijken naar het vermogen van haar föhn 🙂 . Aangezien de Atom door het Engelse bedrijf Powapacs wordt geproduceerd heeft hij een Engelse aansluiting voor het opladen. Tegenwoordig worden ze geleverd met een verloop stekker voor de oplader. De aansluiting van de oplaadadapter is vrij universeel en je kan dus ook even zoeken bij je oude kabels. Dit scheelt weer een verloopstekker en wij hadden deze dan ook zo gevonden.

Natuurlijk is de Atom voorzien van USB poorten. Alle 4 zijn fast charge USB poorten zodat je USB C apparaten sneller zullen opladen. Als laatste heb je ook nog een 12v uitgang via een ‘sigarettenaansteker’ aansluiting waardoor het te gebruiken adapters en aansluitingen enorm universeel is. 

powapacs atom 2

Opladen

Het opladen van de Atom zelf duurt ongeveer 6 uur bij gebruik van netstroom. Je kan eventueel ook de bijbehorende zonnepanelen aanschaffen, het opladen met de zonnepanelen duurt ongeveer 8 tot 11 uur. Als laatste kan je hem ook nog opladen via de 12-24v auto oplader. Om de batterijstatus te af te lezen is de Atom uitgerust met een ingebouwd display (UID) wat het huidige batterijniveau aangeeft en een handige LED lamp.

Beveiliging

Natuurlijk is de Atom ook voorzien van beveiligingen zoals:

  • Overspanningsbeveiliging
  • Kortsluitingsbeveiliging
  • Oververhittingsbeveiliging
  • Laagspanningsbeveiliging
powapacs atom 3

Prijs

De producten van Powapacs zijn onder andere te verkrijgen via M2 Bait and Tackle. De zwaarste variant kost je daar € 229,95 en is hij dus goedkoper dan vergelijkbare powerbanks van andere merken en heb je ook nog een ingebouwde 230v omvormer. Hierdoor is hij wel iets zwaarder en groter, maar nog steeds handzaam.

Conclusie

Zelf hebben wij de Atom gebruikt op onze vissessie op ‘Le Ramade’ van The Carp Specialist waar de faciliteiten een eind weg waren. Aangezien CarpFeeling gewoon doordraait tijdens de vakanties hadden we de laptops zeker nodig. Bij aankomst en een batterijniveau van 100% hebben we toch ontelbare keren de mobiele telefoons, laptop, hoofdlampjes, Deeper en fotocamera opgeladen. Dit zonder de Atom opnieuw op te laden en bij thuiskomst zat er nog 21% in. Een powerbank die dus gemakkelijk een week meegaat!  Aangezien we zelf niet beschikken over de zonnepanelen hebben we hem opgeladen via netstroom en hij was inderdaad binnen 6 uur volledig opgeladen. 

De Atom word geleverd met een universele USB kabel.
De Atom word geleverd met een universele USB kabel

Het LED lampje lijkt niet echt over nagedacht aangezien het aan de andere kant zit dan de USB poorten en je alsnog een ander lampje nodig hebt als je je apparaten aan wilt aansluiten in het donker. De display staat altijd aan als je iets aan het opladen bent en is redelijk fel. In ons geval wel handig want als je dit ’s nachts doe heb je gelijk een nachtlampje. De ‘krachtige, slimme en lichtgewicht powerbank’ zoals Powapacs hem zelf beschrijft was dus erg handig om mee te nemen.  Door de stevige case hoef je ook niet bang te zijn hem te beschadigen tijdens het vervoer. De Atom is verkrijgbaar op de website van M2 Bait and Tackle.

 

Advertentie:

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *