Snowman Rig

Snowman rig

Deze rig heeft eigenlijk geen introductie meer nodig, maar dan toch nog even voor de weinigen die deze topper niet kennen. De snowman rig verdient zijn naam aan zijn sneeuwpop vorm. Het is eigenlijk niet veel anders dan een bottom bait, met hierboven een pop-up. Deze uiterst opvallende presentatie werpt in veel gevallen heel veel vruchten af. Waarom? Omdat het zo erg opvalt? Omdat het met een beetje stroming lichtelijk waggelt? Vanwege het formaat? Misschien wel een beetje van alles.

 

Advertentie:

  Een rig die zijn kwaliteiten keer op keer heeft bewezen en door veel mensen standaard wordt ingezet. Het staat enorm af tegen je voerstek en heeft hierdoor een enorm hoge attractie waarde. Probeer hem eens en je kunt voor aangename verrassingen komen te staan!

Benodigdheden

1 • Onderlijnmateriaal
2 • Een bottom bait & Pop-up (kleiner dan bottom bait)
3 • Je favoriete haak
4 • Rig ring
5 • Putty
6 • Krimpkous

Stap voor stap naar je Snowman rig

Pak ongeveer 30 cm van je favoriete onderlijn materiaal. Gebruik je coated braid, strip dan ongeveer 15 cm af.
Pak ongeveer 30 cm van je favoriete onderlijnmateriaal. Gebruik je coated braid, strip dan ongeveer 15 cm af.
Snowman rig
Maak aan deze kant, middels een lusje een oogje voor het bevestigen van een stopper. Schuif nu beide boilies over je zojuist gemaakte hair en zet ze vast met een stopper. Belangrijk is, dat eerst de bottom bait, en dan de pop-up op de hair wordt geschoven.
Schuif je rig ring over je haak en haal hierdoor je onderlijn zoals je kunt zien op de foto. Bepaal nou de lengte van je hair.
Schuif je rig ring over je haak en haal hierdoor je onderlijn zoals je kunt zien op de foto. Bepaal nu de lengte van je hair.
Knoop nou de rig ring vast met een ring loop. Maak vervolgens je haak vast met een knottless knot.
Knoop nu de rig ring vast met een ring loop. Maak vervolgens je haak vast met een knotless knot.
Knip ongeveer 1,5 cm krimpkous af en schuif deze over het oog van je haak. Houd dit even onder het stoom van kokend water tot het helemaal gekrompen is en duw er een klein knikje in. Dit verbeterd het draaien van de haak bij een aas opname.
Knip ongeveer 1,5 cm krimpkous af en schuif deze over het oog van je haak. Houd dit even onder het stoom van kokend water tot het helemaal gekrompen is en duw er een klein knikje in. Dit verbetert het draaien van de haak bij een aasopname.
Knip nou een klein stukje putty af, kneed dit even en draai het ongeveer 5 cm van je haakoog op je onderlijn. Om je putty gemakkelijker te kunnen kneden loont het dit even te verwarmen met een aansteker. Het gebruik van putty zorgt ervoor dat je onderlijn mooi plat op de bodem zal liggen. Ook verbeterd gewicht op je onderlijn het draaien van je haak.
Knip nu een klein stukje putty af, kneed dit even en draai het ongeveer 5 cm van je haakoog op je onderlijn. Om je putty gemakkelijker te kunnen kneden loont het dit even te verwarmen met een aansteker. Het gebruik van putty zorgt ervoor dat je onderlijn mooi plat op de bodem zal liggen. Ook verbetert gewicht op je onderlijn het draaien van je haak.
Bevestig je wartel op de gewenste afstand en je showman rig is klaar. Onder water zal hij erbij liggen zoals te zien is op de foto hierboven. Een prachtige presentatie!
Bevestig je wartel op de gewenste afstand en je snowman rig is klaar. Onder water zal hij erbij liggen zoals te zien is op de foto hierboven. Een prachtige presentatie!
 

Advertentie:

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *