Op pad met de Sub Zer0

Op pad met de Sub Zer0

Zoals iedereen heb ook ik mijn favoriete winteraas. Natuurlijk komt hierbij altijd het stukje vertrouwen kijken. Net dat aasje wat overal wel zijn ‘ding’ deed! Na een meer dan gezellige social werd mij gevraagd om juist dat stukje vertrouwen eens opzij te zetten. Want zeg nou eerlijk: zodra je een bol gevonden heb waar je goed op vangt, waarom zou je dan verder kijken? Toch?

De kers op de taart

Uiteindelijk was de keuze snel gemaakt en een paar dagen later lag er een Sub Zer0 winterpakket op de mat. Uiteindelijk draait het juist in deze periode van het jaar om locatie. Aas is in mijn ogen het kersje op de taart om onze beschubde vrienden in de verleiding te brengen. Nou ik kan je alvast verklappen… dit is zeker die kers!

Zoals ik al zei ben ik voor het winterpakket gegaan. Dit is een mooi compleet pakket waarmee je direct aan de slag kunt. Een bakje met enzymen die aan de boilies worden toegevoegd om het verteringsproces alvast op gang te brengen. Ideaal voor de wintermaanden waarbij de karper snel verzadigd zal zijn met de lage temperaturen. Ongeveer 3 dagen voordat je de boilies te water laat voeg je de enzymen aan de zak boilies toe. Zorg dat de boilies op kamertemperatuur zijn zodat de enzymen optimaal hun werk kunnen doen!

Sub Zer0 Evolution Products
De meegeleverde enzymen brengen het verteringsproces Alvast op gang

De witte visuele pop-ups zullen zeker opvallen bij onze vriend met zowel kleur als geur! Om het even over de geur te hebben… het winterpakket bevat ook een flesje Vit-amino Baitspray. Een kenmerkende visgeur die gerust ‘echtscheidingswaardig’ genoemd mag worden. Jeetje wat een lucht, maar de karper gaat er erg goed op! Een spray die boordevol vitamines zit en die je haakaas net dat beetje extra geeft.

De eerste sessie met de Sub Zer0

Ik kon natuurlijk niet wachten om die Sub Zer0 in de praktijk te brengen en snel werd er een plannetje gemaakt! Na wat speurwerk werd een meerdaagse voersessie opgezet op een water bij mij in de buurt met een goed bestand aan vis. Dankzij de enzymen wordt het verteringsproces al een handje geholpen en dus kan je prima wat hoeveelheden voeren (wel met verstand uiteraard.) Door het snelle verteren van het voer zal de vis niet snel verzadigd raken en dus langer actief blijven. 

Sub Zer0 Evolution Products
Vit-amino Baitspray, vol met aminozuren en vitamines

De dag voor de geplande sessie brak aan en ik kreeg te horen dat de aangevoerde stekken blijkbaar ook al door anderen werden aangevoerd! Helaas pindakaas, maar ook dat is vissen. Lang kon ik er niet mee zitten. Er werd koers gezet naar een mooi stuk kanaal waarvan we eigenlijk wel zeker wisten dat de karper zich hier zou moeten ophouden. Een instant nachtje dan maar, eens kijken hoe goed die bol is!

Na wat zoeken en observeren werden de hengels met het nodige precisiewerk op de juiste plekken gedeponeerd. De uren vlogen voorbij, maar helaas zonder aanbeet. Voordat ik de warme slaapzak in kroop besloot ik toch nog om 2 hengels te verplaatsen. Met deze temperaturen verwachtte ik niet dat de vis zich veel zou gaan verplaatsen. Geen aanbeet, dan verplaatsen! En gelukkig konden we veel kanten op hier want verkassen in de kou en regen is namelijk geen pretje!

Sub Zer0 Evolution Products
In de koudere maanden draait alles om locatie

Instant succes!

Piep piepiep piep… uit een diepe slaap werd ik gewekt en al snel dacht ik aan een brasem. Bij het oppakken van de hengel bleek dit wel duidelijk om karper te gaan! Na een korte dril lag er een prachtige stokoude rijen op de mat. Het eerste Sub Zer0 slachtoffer is een feit! Vroeg in de ochtend vertrok er nog een hengel. Een volle fluiter en in de stromende regen mocht ik het net onder een prachtige schub schuiven. Heerlijk om, 2 dagen voordat we 2020 eindelijk achter ons kunnen laten, nog even twee pracht exemplaren op de mat te krijgen!

Veel tijd had ik niet nodig om er achter te komen of de Sub Zer0 zijn werk zou doen. Ik kan dan ook zeggen dat de Sub Zer0 hier goed in de smaak is gevallen. Een boilie die, in combinatie met de pop-ups en baitspray, een goede ‘instant killer’ genoemd mag worden!

Sub Zer0 Evolution Products
Sub Zer0 bewees zich in ieder geval als een instant killer

Dion Bekkers


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *