Watervitaminen

Watervitaminen - Het gevoel van een karpervisser

Watervitaminen! De dosis die wij vissers het liefst zoveel mogelijk tot ons nemen. Ik kan ze eindeloos consumeren en zie mijn voorraadkamer dan ook het liefst tot de nok gevuld. Tijdens de dagen, soms weken voor de volgende vitaminekuur teer ik op mijn steeds sneller slinkende voorraad. Ik fantaseer erop los, over hoe ik het ga aanpakken, over welke rig, over de presentatie van het lekkere hapje waar ik mijn geliefde hongerige vriend mee zou kunnen foppen gaan. Om hem nadien in mijn armen sluiten en voor het optische oog te placeren als memorabel toekomstmateriaal. Het gevoel achteraf om hem zijn vrijheid terug te geven in zijn fascinerende onderwaterwereld waar wij zo geïntrigeerd door zijn.

 

Advertentie:

Nash Tackle  De eeuwig routerende karper carrousel

Mij terugtrekken in mijn “man cave” die volgestampt zit met een 20-jarige verzameling die voelt als een levenswerk. Alles op punt zetten voor de aankomende vitaminekuur brengt me al reeds in euforie. Soms heb ik het even moeilijk om bij de les te blijven omdat ik weer even afdwaal in mijn eeuwig roterende karper carrousel. Het is zo makkelijk om me al even aan de waterkant te wanen. Het voorafgaande gezeul en gesleur neem ik voor lief. Het zilte vocht dat me uitbreekt, ik hou ervan! Als een gerodeerde machine mijn 2de verblijfplaats inrichten, het positioneren en scherp stellen van mijn wapens die mijn ‘ik’ dragen en omschrijven.

Als ik op het punt sta om een vis zoals deze bijna 60tiger zijn vrijheid terug te geven schieten woorden me tekort
Als ik op het punt sta om een vis zoals deze bijna 60tiger zijn vrijheid terug te geven schieten woorden me tekort

– Born to fish, Forced to work, Dare to dream, Refuse to fail – Aan boord gaan van mijn groen TNT slagschip waarmee de strijd met mijn gefopte vriend gestreden zal worden. Klaar om ten strijde te trekken. Het vertrouwen in mijn opzet hebben en er vol voor gaan zodat de strijd hopelijk in mijn voordeel beslecht wordt. Na deze clash de tijd nemen, zen worden, nadenken en nagenieten over wat er net gebeurd is, de innerlijke geest laven met een goudkleurig sapje. Dit is waar ik van droom, waar ik voor leef. Dit is voor mij ook weer “Het gevoel van een karpervisser“.

Watervitaminen - Klaar om ten strijde te trekken
Klaar om ten strijde te trekken
 

Advertentie:

 Een reactie op “Watervitaminen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *