Zo maak je zelf een wafter

Zelf een wafter maken

Wafters… anno 2015 een hot item en absoluut niet meer weg te denken. Dit op de haak zinkend balletje is ruim inzetbaar en overal te gebruiken. Ze zijn verkrijgbaar in vele kleuren en maten en vrijwel elke karpervissen bezit hier wel een potje van (of 2 potjes… of 3 of misschien wel meer!) Nu willen veel mensen een waftertje die goed past bij de voerboilies, en hoewel de techniek die ik nu ga beschrijven al decennia oud is, wordt het erg weinig gebruikt. Door je normale boilie iets uit te boren en er een stukje kurk in te onteren tover je de boilie om tot een wafter. Hoe gaat dit precies in zijn werk? Dat laat ik je hieronder zien in een stap voor stap uitleg.

 

Advertentie:

  Stap voor stap uitleg

Benodigdheden voor het maken van een wafter
Wat heb je nodig? Voor deze 20mm boilie gebruiken we kurk en een boortje met een diameter van 8 mm. In dit geval gebruik ik een kant en klaar setje van Korda.
Langzaam en met gevoel boren we een gaatje door de boilie. Druk niet te hard en neem alle tijd!! De boilie breekt namelijk voordat je het weet.
Langzaam en met gevoel boren we een gaatje door de boilie. Druk niet te hard en neem alle tijd!! De boilie breekt namelijk voordat je het weet.
We steken het stukje kurk met dezelfde lengte als de boilie erdoorheen en klaar is je wafter. Simpel en het bespaard je enorm veel geld en ruimte gezien je dit met elke type boilie kan doen.
We steken het stukje kurk met dezelfde lengte als de boilie erdoorheen en klaar is je wafter. Simpel en het bespaart je enorm veel geld en ruimte gezien je dit met elke type boilie kan doen.
Ik doe dit ruim van te voren en soak de "wafters"mee met de pop-ups in de Goo. Dit trekt er lekker in en zorgt voor extra actractie. Je kunt het verschil goed zien.
Ik doe dit ruim van te voren en soak de “wafters” mee met de pop-ups in de Goo. Dit trekt er lekker in en zorgt voor extra attractie. Je kunt het verschil goed zien.
Gemonteerd op bijvoorbeeld de IQ-Drig is dit een absolute topper dat zeker vis opleverd!
Gemonteerd op bijvoorbeeld de IQ D-rig is dit een absolute topper die zeker vis oplevert!
 

Advertentie:

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *