5x BBQ voor aan de waterkant

BBQ aan de waterkant

Het normale koken in de buitenlucht vind ik maar niks. Het gaat allemaal net niet zo goed als thuis op een fatsoenlijk fornuis met echte pannen en een oven. Het risico is dat we daardoor al snel overstappen op (ranzige) kant en klaar maaltijden, een gebakken ei, bergen tosti’s of blikvoer. Dat houd ik 1 a 2 dagen vol maar dan ben ik er ook echt helemaal klaar mee. Wat altijd wel perfect gaat in de buitenlucht is de BBQ. Een fantastische toevoeging aan je uitrusting voor lange sessies. In deze 5x stel ik jullie graag voor aan een 5-tal flink uiteenlopende, goede portable barbecues die niet misstaan in de uitrusting van de lange sessie visser.

 

Advertentie:

  Alle modellen uit deze 5x editie staan op poten zodat je niet het gras verbrand, kolen resten hoor je gewoon mee te nemen in de vuilniszak. Je hoeft dus niets meer achter hoeft te laten dan de gaten in de grond van je banksticks.

Een BBQ aan de waterkant zorgt voor heerlijk eten
Laat de boel maar lekker garen terwijl de hengels worden ingelegd

1. Campinggaz Partygrill

De Partygrill van Campinggaz is een eenvoudig maar doeltreffende BBQ voor aan de waterkant. Eigenlijk is het een schaal met daarop een pandrager waar je met een normale pan op kan bakken braden en koken. Er wordt een grilplaat bijgeleverd waar je prima met 2 personen op kan grillen. De grilplaat heeft een geribbeld en een vlak deel. Zo kan je bijvoorbeeld een eitje meebakken tijdens het grillen, of los van de rest wat groenten bereiden. De Partygrill is er in 2 uitvoeringen: op wegwerp gasblikken van het type Campinggaz (type CV) en op de grote hervulbare gasflessen van Campinggaz (type R).

BBQ waterkant

Voor- en nadelen van de Campinggaz Partygrill:
+ Compact model
+ Je kan er ook normaal op koken
+ Grilplaat met geïntegreerd vlak deel
– Geen deksel voor ‘oven effect’

2. Weber Go Anywhere

De Go Anywhere van Weber is een zeer compacte Weber BBQ met de vertrouwde duurzame kwaliteit en degelijkheid die je van Weber mag verwachten. Er is een uitvoering op kolen en een uitvoering op gas verkrijgbaar. De gasvariant heeft een aansluiting voor wegwerp gasblikken, optioneel kan je er een adapter bij kopen om er grote propaanflessen op aan te sluiten. Eten bereiden doe je op een klassiek BBQ rooster.

Zowel de kolen variant als de gas variant zijn zeer geschikt om te gebruiken in combinatie met een beetje rookhout om je maaltijden net even dat beetje extra te geven zoals je dat thuis ook kan op een grote BBQ. Op de kolen variant is de zuurstof toevoer goed regelbaar. Qua smaak van je bereide gerechten wint deze barbeque het met gemak van alle andere modellen. Eentje voor de fijnproevers en BBQ liefhebbers.

BBQ waterkant: Weber Go Anyware
De Go Anyware BBQ van Weber

Voor- en nadelen van de Weber Go Anywhere:
+ Gerechten smaken net zo goed als van een groot model BBQ
+ Enorm degelijk uitgevoerd, deze gaat een vissersleven mee, onderdelen zijn overal verkrijgbaar
+ Mogelijkheid voor rookhout toevoegen
Het is alleen een BBQ, je kan hem nergens anders voor gebruiken
Handvat staat rechtop en kan niet ingeklapt worden

3. Cadac Safari Chef 2

De Safari Chef is een enorm complete gas BBQ waar je van alles mee kan. Je kan er gewoon op koken met normale pannen, als er veel wind staat kan je de vetvanger gebruiken als windscherm. Er worden twee grilplaten meegeleverd, een gladde en een geribbelde grillplaat. De deksel is ook als pan bruikbaar.
De poten van deze BBQ klappen eenvoudig in en het geheel wordt geleverd in een nette draagtas met aparte hoesjes voor elk onderdeel. Dit maakt het tot een ideale BBQ voor aan de waterkant.

Met de Safari Chef heb je eigenlijk geen pannen meer nodig, je kan werkelijk alles erop bereiden. Bij lange sessies is dit mijn eigen complete keuken en neem ik naast een toastertje en percolator geen pannen meer mee. Groentes zijn ook prima te bereiden op de vlakke grilplaat. De Safari Chef 2 is er in twee uitvoeringen: 1 voor wegwerp gasblikken (HP) en 1 voor gasslang aansluiting voor hervulbare gasflessen (LP). De Safari Chef is compleet en werkt erg fijn. Rookhout in bakjes is mogelijk maar het effect is wel wat minder dan bij een normale dichte BBQ.

Voor- en nadelen van de Cadac Safari Chef 2:
+ Overcompleet geleverd
+ Goede gratis opbergtas
+ Zeer multifunctioneel
veel schoonmaakwerk na thuiskomst

4. Kenluck Buddy Grill

Dit opvouwbare koffertje is compact en carpy. Als je de koffer uitklapt vormt deze de standaard waar het kolenbakje in komt en het rooster bovenop zit. Het ontwerp is gewoon heel gaaf. Het is wel een traditionele BBQ waarbij je dus alleen op kolen kan gillen. Er zit geen deksel bij, maar je kunt hem wel in hoogte verstellen. Het geheel weegt amper iets en is zeer netjes gemaakt. Daardoor is ook dit een ideale BBQ voor aan de waterkant.

BBQ waterkant
De Kenluck Buddy Grill is perfect om aan de waterkant te BBQ ‘en

Voor- en nadelen van de Kenluck Buddy Grill:
+ Gaaf design
+ Zeer netjes uitgevoerd
+ Heel compact
Alleen als kolen BBQ verkrijgbaar

5. Biolite Firepit + Grill

Een beetje vreemde eend in de bijt maar deze wil ik jullie niet onthouden. De Biolite is een BBQ die op briketten prima kan grillen als open grill. Echter zijn specialiteit is pas echt bijzonder, namelijk een gecontroleerd kampvuurtje. Het gele blok op de zijkant is een accupack met ventilator die via bluetooth met een app te bedienen is. De Firepit is voorzien van een uniek ventilatiesysteem dat ervoor kan zorgen dat je zonder rook kan genieten van een perfect veilig en warm kampvuurtje ruim boven de grond. Als het vuur niet brandt kan je al je usb apparaten opladen aan de accupack. Een must have voor de doorgewinterde outdoor freak!

Let wel op plaatselijke regelgeving, Je mag echt lang niet overal een open vuurtje aan hebben en ook al mag het wel, het wordt niet altijd gewaardeerd. Maar waar het wel kan is dit echt een fantastisch apparaat daarvoor.

Voor- en nadelen van de Biolite Firepit + Grill:
+ De enige BBQ die echt geschikt is om een echt vuurtje in te maken.
+ Veilig kampvuur en rookloos
+ Ontzettend gaaf product hier steel je de show mee.
+ Ook leuk voor thuis
Prijzige gadget

Voor meerdere dagen naar de waterkant? Neem een compacte BBQ mee

Tijdens mijn langere vistrips naar de waterkant wordt de BBQ dus standaard ingepakt. Hopelijk heb je aan de vijf modellen hierboven iets gehad en anders raad ik je aan eens bij de betere campingzaak te kijken voor een goede indruk van groottes en opties.

 

Advertentie:

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *