5x Domme vragen

domme vragen

“Vissen, dat is toch saai?” of “zwemt dat hier?! Ik ga hier nooit meer zwemmen!” Dikke kans dat je deze commentaren al honderden keren hebt gekregen op verjaardagen, andere sociale aangelegenheden of aan de waterkant. Het is moeilijk om het ultieme visgevoel aan een leek over te brengen en zeker om dit een beetje gemotiveerd te doen. De meeste niet-vissers zullen het op basis van je uitleg toch niet begrijpen. Wat soms wel helpt is het tonen van sfeerfoto’s met een beetje uitleg. Zeg nu zelf: een foto van een dampend water met een opkomend zonnetje ziet er toch heerlijk uit? Vandaag heb ik 5 domme vragen van niet-vissers voor je op een rij gezet. Vink even mee, hoeveel van deze vragen heb jij al voor je kiezen gehad?

 

Advertentie:

Nash Tackle  Die verdomde dobber ook altijd

Het overgrote deel van de mensheid associeert vissen met een bamboehengel en een tuigje. Waarschijnlijk herkennen ze dit uit de pogingen die hun opa of vader heeft ondernomen om wat voortjes te vangen in hun jeugdige jaren. Die dobber zit dusdanig in het geheugen gegrift dat mensen vaak als een zombie naar de oppervlakte staan te kijken terwijl jij statisch zit te vissen met je beetmelders en drieponders. Slechts een klein deel van de mensen zal uiteindelijk genoeg moed verzamelen om te vragen waar je dobber is, maar de rest loopt hoofdschuddend door…

5x Domme vragen

Vissen voor de sport

Voor de meeste karpervissers geldt dat zij de vissen die ze vangen niet opeten, enkele ‘gastarbeiders’ uitgezonderd. Voor ons is het de normaalste zaak om een gevangen vis met zorg te behandelen, te fotograferen en weer terug te zetten. De meeste niet-vissers vinden dat blijkbaar een vreemd gebeuren, want al honderden keren heb ik de vraag gekregen of ik de gevangen vissen ook opeet. Nee lieve mensen, als ik een visje wil eten ga ik wel naar de visboer. Dan kom ik ook nog een stuk makkelijker aan mijn vis…

Wij zijn van de Duyvis…

“Tijgernoten? Van de Duyvis???” Deze vraag wordt enorm vaak gesteld en grappig genoeg lang niet altijd van de niet-vissers. Er zijn immers ook veel beginnende vissers die voor het eerst tijgernoten willen gebruiken en deze uit het verkeerde schap halen. Lastig, want die borrelnootjes drijven en breken continu open als je er een boilienaald doorheen wilt steken. Daarnaast zijn ze ook een stuk lastiger te koken dan de aardknolletjes die wij graag gebruiken. Eén ding hebben ze wel gemeen: ze gaan goed samen met een lekker biertje!

Raad na de daad komt te laat

Stel: Je bent enkele avonden op nauwgezette tijden de deur uitgegaan om te voeren en uiteindelijk ga je een nachtje vissen in je eentje. Je collega’s verklaren je voor gek, maar hey: het is je hobby! Hoe goed je voorbereiding ook was, de vissen laten het die nacht helaas afweten en je gaat met een droog net weer richting huis. Op het werk vraagt een collega vervolgens of je nog iets hebt gevangen, waarop je met afgezakte schouders je resultaat bekend maakt. Je altijd grappige collega denkt origineel te zijn en voorziet je vervolgens van ongevraagd advies: “Had je beter naar de visboer kunnen gaan!” Zucht…

Grootse verwachtingen

Je hebt net je stoeltje opgezet en voorziet je vers geknoopte rig vast van een aasje. Je steunen worden in de grond geprikt en de hengels uit het foudraal gehaald. Alles is klaar om te gaan vissen en op het moment dat je het landingsnet net uit het foudraal haalt en in elkaar steekt, hoor je van achter je stoel een voorbijganger schreeuwen: “Ga je op walvissen vissen?”

5x Domme vragen
Domme vragen, we horen ze regelmatig. Bob laat met zijn t-shirt weten dat hij er niet op zit te wachten (“I’m not deaf, I’m just ignoring you”)

Welke domme vragen krijg jij nog meer?

En, hoe scoor je op je bingo lijst? We zijn benieuwd welke domme vragen jij nog meer op je afgevuurd krijgt tijdens het vissen. Laat ze achter als reactie op dit artikel en laat ons meegenieten!

 

Advertentie:

 3 reacties op “5x Domme vragen

  1. Erwin van Dijk zegt:

    Probeer je net met de zelfontspanner een vangst te fotograferen, hoor je achter je “Heb je die hier gevangen?”. Nee, die heb ik van thuis meegenomen!!! Dit is mij al meerdere malen gevraagd, hoe simpel kan een mens zijn??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *