Bushwhacker Business

Bushwhacker business

Geruisloos, snel en uiterst secuur. Zomaar een paar kenmerken van de Bushwhacker baiting pole. Door velen onderschat, maar voor mij inmiddels van ontzettend grote meerwaarde in een groot gedeelte van mijn visserij! Afgelopen voorjaar ben ik gebruik gaan maken van de Bushwhacker. Voor specifiek één water zag ik een grote meerwaarde in de Bushwhacker, waardoor ik hem aanschafte. Een mooi water met een kom vol lelies was de plek waar het moest gaan gebeuren. De Bushwhacker gaf mij de uitgelezen kans om perfect tussen de kleine, open plekjes in het lelieveld te vissen. Al snel kwamen een paar mooie vissen op de kant. Vissen die ik eerst spotte, om vervolgens uiterst secuur en zonder verstoring de rig op zijn plaats te leggen.

Bushwhacker business
Uiterst secuur vissen!

Snel en uiterst secuur

Wanneer je het gebruik van de Bushwhacker vergelijkt met bijvoorbeeld een subtiele worp, of het gebruik van een voerboot, zie je dat de vissen hier niet of nauwelijks op reageren, wat kan resulteren in een snelle aanbeet! De enige manier waarop de vis het op kan merken, is dat ze de Bushwhacker kunnen zien aankomen. Dit geeft een groot voordeel ten opzichte van een plons van je lood, of het geluid van de motor van een voerboot die al op grotere afstand waargenomen kan worden. Hierdoor staan de vissen soms direct op scherp als je montage te water gaat. Zeker op wateren waar sprake is van dressuur, kan het van grote meerwaarde zijn als dit zo geruisloos mogelijk gaat!

Ideaal voor de wintervisserij in combinatie met de Citruz!

Doordat ik op dit water zo’n grote meerwaarde heb gezien, heb ik mijn Bushwhacker inmiddels uitgebreid met extra delen, waardoor ik zelfs tot 45 meter kan komen. Hierdoor kan ik op de meest uiteenlopende stekken uit de voeten. Onder overhangende takken, over wierbedden, door lelievelden of onder bruggen en duikers. Maar in sommige gevallen ook gewoon op open water om de plons te voorkomen en de vis rustig door te laten azen. Het biedt simpelweg veel (meer) mogelijkheden!

Het blijft met vissen altijd lastig om te zeggen dat je om één specifieke reden je vis gevangen hebt. Maar over afgelopen jaar durf ik wel te zeggen dat de Bushwhacker mij zeker een aantal vissen heeft opgeleverd die ik anders niet had gevangen!

Tim Verloop met een prachrige vis van de voerstek, gevangen met de Bushwhacker
Tim Verloop met een prachtige vis van de voerstek, gevangen met de Bushwhacker

Bekijk de ‘Bushwhacker Business’ video

Ook tijdens de opnames van de video “Bushwhacker Business” heb ik momenten gehad dat terwijl ik de Bushwhacker net terug haalde van de stek, er alweer bellensporen omhoog kwamen. Het laat voor mij zien dat de vis er niet of nauwelijks van geschrokken is. Dit terwijl het een water is waar altijd redelijke hengeldruk op heeft gestaan. In deze video vis ik 48 uur met de Bushwhacker, waarbij een aantal hele mooie vissen op de kant komen. Heb jij de video nog niet gezien en ben je benieuwd geworden naar de visserij met de Bushwhacker? Check dan zeker de onderstaande video!

Tim Verloop


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *