Carp Tools 2021

Carp Tools 2021

Elk jaar weer verschijnen er op de markt diverse rig-, baiting- en rodsupport tools die beslist de moeite waard zijn. Ook dit jaar hebben diverse merken weer tal van interessante carp tools op de markt uitgebracht. Uiteraard niet allen even innovatief en soms een bestaand product in een nieuw jasje. Toch vaak net even efficiënter en er fraaier uitziend. In dit jaaroverzicht de gaafste carp tools van dit moment van merken als Korda, Roddy Clips, PB Products, Clipper, Trakker, Carplife Products, Thinking Anglers, JAG Products, Gardner Tackle, Dongbory, A Carpers Path, IB Hooks en Fox International! Ga er maar goed voor zitten want de lijst is lang!

 

Advertentie:

Nash Tackle  Roddy Clips Glow PVA Scoop

Het Engelse Roddy Clips is het merk als het gaat om glow-in-the-dark beetmelder ringen, isoptopes, endtackle en andere gave gadgets. Ze brachten onlangs ook een speciale Glow PVA Scoop uit. Een handig klein schepje voor het vullen van je PVA bags en funnels. Deze oplichtende schepjes zijn verkrijgbaar in het groen en blauw en laden zich op door daglicht of door het gebruik van een UV-lampje. Je scoort ze via www.roddyclips.co.uk

PVA Scoop
De oplichtende PVA Scoop van Roddy Clips

PB Products PVA Mesh Bag Threader

Wie veel met PVA funnels vist zal ongetwijfeld het volgende herkennen. Het schuiven van je PVA funnel over je rig lukt met zo’n stringer needle maar matig. Helemaal als je op je rig nog diverse componenten hebt als loodjes of putty. De nieuwe PVA Mesh Bag Threader van PB Products is een speciale naald met aan het einde een haakje. Prik de lus van het uiteinde van je rig over het haakje, prik op de punt van de naald je PVA funnel en rijg hem door totdat je funnel over je rig is geschoven. Doordat de naald iets dikker is dan een standaard stringer needle, zal je zelfs rigs voorzien van big eye swivels en putty makkelijker er doorheen rijgen. Handig!

Carp Tools 2021: PB PVA threader
PVA Mesh Bag threader van PB Products

Korda Bait Drills

Net alle andere rigtools in het Korda assortiment, waren onlangs ook de Bait Drills aan de beurt. Zo hebben de 6mm en 8mm Bait Drills een metamorfose ondergaan van een effen fluoro groen handvat naar een chique versie in zwart en groen. Naast deze verandering is er ook een 4mm Bait Drill bijgekomen alsmede een 1mm Bait drill voor het doorboren van harde aassoorten. Alle Bait Drills, op de 1mm versie na, worden standaard geleverd met cork sticks in gelijke diameter. Losse cork sticks optioneel verkrijgbaar.

Carp Tools; Korda bait drills
Korda bait drills zijn ideale tools voor het karpervissen

Korda Hook Safe

Het volgende product is eigenlijk een opberger en tool in 1! Onlangs introduceerde Korda hun Hook Safe. Een speciaal doosje voor het opbergen van maar liefs 67 individuele haken in de maten 2 t/m 8. Naast dat je je net geslepen vlijmscherpe haken hier perfect in kan opbergen, is het doosje voorzien van een ingebouwd vergrootglas voor het controleren van je haakpunt! De doosjes zijn van slagvast kunststof, sluiten met de bekende magneetsluiting en passen in je Korda Tacklebox. Wederom handig!

Carp Tools; Korda Hook Safe
Berg je scherpe haken op in de handige Korda Hook Safe

Clipper Jet Lighter

Nog eentje die niet zal misstaan in je Korda Tacklebox! Mocht je nog een compacte stormaansteker zoeken dan is de Jet Lighter van het Engelse Clipper een topper. Deze compacte aanstekers zijn hervulbaar, verkrijgbaar in diverse kleuren als zwart en groen en hebben een compacte rode vlam voor het perfect blobben van bijvoorbeeld je D-rig. Je scoort ze onder andere via www.exclusivepyro.nl

Clipper jet lighter

Trakker Multi Tool

Zo aan de waterkant komen diverse tools nog weleens van pas. Trakker bracht dit jaar een Multi Tool uit die diverse klusjes aan de waterkant de baas kan. De tool bevat 14 RVS tools zoals bijvoorbeeld een tang, puntbektang, bieropener, mes, zaag, blikopener en schroevendraaier. De tool weegt 290 gram, wordt geleverd in een opbergpouch en is opgevouwen zeer compact te noemen. Handig voor de McGyvers onder ons en een ideale aanvulling op de carp tools!

Trakker Multi Tool
De handige Trakker Multi Tool

CarpLife Products Jet Lighter

Ook het Engelse CarpLife Products bracht onlangs een handige stormaansteker op de markt. Deze zwarte versie is voorzien van een rubberen grip, heeft de CarpLife logo’s op beide zijdes en heeft een spitse blauw vlam voor de perfecte D-rig. Deze Jet Lighter is hervulbaar en de grootte van de vlam is te regelen door middel van een schuifje. De ideale metgezel voor de fervente chod knoper.

CarpLife Jet Lighter
CarpLife Jet Lighter

Trakker Bait Scoop Set

Aasschepjes zijn na de introductie van Gardner Tackle en later RidgeMonkey aardig ingeburgerd in de karpervisserij. Ook Trakker deed een duit in het zakje en kwam met een handig setje schepjes voor diverse doeleinden. In het setje zitten drie olijfgroene schepjes in drie verschillende maten. De grote schep is ideaal voor het mengen van je voermix waar de kleinere schepjes ideaal zijn voor het vullen van je voerboot, spod of PVA zakjes. De schepjes zijn van supersterk BPA en zijn zelfs vaatwasser bestendig. Nu maar hopen dat dat geen gezeur met je vrouw gaat opleveren!

Carp Tools 2021: Trakker Bait Scoop Set
Altijd de juiste maat met de Trakker Bait Scoop Set

Thinking Anglers Forceps

De volgende tool zal de karpervissers onder ons die ook wel eens roofvissen belagen, zeker bekend voorkomen. Thinking Anglers bracht onlangs een versie uit voor karpervissers. Deze zwarte 5 inch short nosed forceps voorzien van TA logo is ideaal om de haak uit de bek te verwijderen van karpers die net even te gulzig de rig hebben opgenomen. Daarnaast is deze tool ideaal voor eventuele bijvangsten als snoek, meerval of steur. Vissen die soms ongewenst aan je haak belanden.

Thinking Anglers Forceps
Thinking Anglers Forceps

Thinking Anglers Precision Honer

Sinds Gardner Tackle hun Hook Doctor op de markt bracht, zien we steeds meer merken die deze gumachtige hakenslijpers op de markt hebben gebracht. Denk aan de versie van PB Products, Rosemeijer en The Gom van LCA Tackle. Ook Thinking Anglers heeft een soortgelijk product op de markt gebracht onder de naam Precision Honer. Een zwart-witte hakenslijper waarbij het zwarte gedeelte een 1000 grade schuurkorrel bevat en het witte gedeelte een 3000 grade schuurkorrel. Een ideale compacte tool om je haken even snel te ontbramen! Bekijk of bestel hem op de site van CarpWorld.

Thinking Anglers Precision Honer
Thinking Anglers Precision Honer

JAG Products Coloured Lock It Tool

De Lock It Tool van JAG Products is eigenlijk onmisbaar voor iedereen die vist met hun rodsupport materiaal. Deze handige carps tools zijn geschikt om elke rodsupport range incl. de Korda Singlez aan te draaien of los te zetten. Daarnaast bevat de tool een flesopener en een lip om de deksel van aasemmers te openen. De standaard Lock It Tool is oranje van kleur. Echter heeft JAG Products tegenwoordig een speciale JAG Direct website met daarop gelimiteerde producten. Hier zijn ook blauwe en paarse varianten te koop. Voor de verzamelaars onder ons! Je scoort ze via www.jagdirect.co.uk

JAG Products Coloured Lock It Tool
JAG Products Coloured Lock It Tools

Gardner Tackle Rig Glue Dispenser

Rig glue is zo’n product wat vooral vissers uit de jaren ’90 wel herkennen. Anno 2021 is dit een product wat geen gemeengoed meer is. Sterker nog, rigs worden steeds vaker modulair opgebouwd om snel onderdelen te wisselen. Toch kan een druppeltje lijm soms nog wel eens handig zijn. Daarom dat Gardner Tackle dit product dit jaar nieuw leven in heeft geblazen. Deze superlijm (cyanoacrylaat) is ideaal voor het versterken van knopen of het verlijmen van aasjes. De dispensers bevatten 5 gram van deze secondelijm en ze zijn onder andere te koop via www.m2baitandtackle.com

Carp Tools 2021: Gardner Tackle rig glue
Gardner Tackle rig glue

Dongbory Multi Tool

Niet de meest sexy tool uit deze lange lijst maar wel eentje met veel functies! De nieuwe Multi Tool van Dongbory! Deze Multi Tool kent 5 functies als twee pullers, stripper en twee tapered poles voor het maken van perfecte lussen. Net als alle andere Dongbory producten scoor je deze tool via Aliexpress.

A Carpers Path Hook Sharpening

Mocht je nog opzoek zijn naar een hook sharpening set en iets echt speciaals willen, dan moet je zeker de website van het Engelse A Carpers Path bezoeken. Zij maken namelijk hook sharpening tools met eiken handvatten! Naast een losse vice en diverse vijlen, verkopen ze ook een Hook Sharpening Kit. In deze kit zit naast de net al besproken vice en vijlen ook een speciale File Oil alsmede een blikje Hook Compound. Om deze set af te maken zitten de spullen in een speciaal gemaakte Cotswold Aquarius Hook Sharpening Case. Een deftige set voor de sophisticated angler! Voor meer info check je www.acarperspath.com

A Carpers Path Hook Sharpening
Handige Carp Tools voor het hakenslijpen van A Carpers Path

IB Hooks Hook Point Protection

We blijven nog even bij het hakenslijpen. Wie namelijk gek is op vlijmscherpe haakpunten en dus geregeld in de weer is met een vijl, ontkomt er niet aan om zijn haakpunten te beschermen tegen roest, stoten en zure watercondities. Vooral dit laatste is er eentje om over na te denken. Vis je namelijk op zuurder water dan kan de zuurgraad de ultradunne punt van je haak bot maken! Niet voor niets dat Korda hun Kamakote op de markt bracht en Nash-Pinpoint hetzelfde deed met hun Point Protection Grease.

Het Engelse IB Hooks bracht onlangs hun versie op de markt en in tegenstelling tot de net besproken middelen van Korda en Nash, welke geurloos en smaakloos zijn, is de versie van IB Hooks verkrijgbaar in diverse geuren/smaken. Zo zijn er een vijftal varianten te koop in flavours als Corn, Krill, Scopex, Pineapple en Almond. Een potje bevat 5 gram wat goed is volgens hun voor een seizoen vissen! Voor meer info surf je naar www.ibhooks.com

IB Hooks Hook Point Protection
IB Hooks Hook Point Protection

Fox Spomb Scoop

Het laatste product wat ik wil behandelen is wederom een baiting tool. Na de aankoop van het Engelse Spomb door Fox zijn er al vrij veel nieuwe producten ten tonele verschenen. Recent voegde ze een nieuw product toe en dat was een speciale Scoop voor het vullen van de bekende voerrakketten. Een handig schepje wat gevormd is naar de vorm van een Spomb om ze netjes af te vullen. Ze zijn verkrijgbaar in het wit en zwart, zijn slagvast en perfect voor diverse voerdoeleinden. Voor meer info surf je naar www.spomb.com

Fox Spomb Scoop
De Fox Spomb Scoop is het laatste item uit deze lijst van carp tools dat we behandelen

Carp Tools voor iedereen

Het jaar 2021 was wel eens waar een bijzonder jaar wat menig visplan op zijn kop heeft gegooid. Toch kwamen er dit jaar de nodige gave producten op de markt en mogen we in dat op zich niet klagen. Ondanks dat de meeste beurzen voor komend jaar niet zullen doorgaan, hoop ik dat fabrikanten blijven ontwikkelen en we einde 2022 net zo’n lijst aan carp tools mogen opstellen als dat we nu hebben gedaan. Er zitten toch zeker aangename producten tussen!

 

Advertentie:

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *