CF News Flash – Maart 2023


De CF News Flash is terug! Na een lange afwezigheid blazen we deze nieuwsrubriek nieuw leven in en zullen we minimaal één keer per maand een overzicht droppen van de nieuwste producten op karpergebied. En zoals jullie van ons gewend zijn hebben we dan niet alleen aandacht voor de grote A-merken, maar ook zeker voor de niches en de minder bekende merken uit de hele wereld. Tijd om af te trappen!

 

Advertentie:

  Korda Kaizen hengels

We beginnen deze editie van de News Flash wel met één van de bekende giganten, want Korda heeft namelijk hun eigen hengellijn gelanceerd! De Korda Kaizen karperhengels zijn nu volop verkrijgbaar en de range bestaat uit een serie Platinum hengels en een Spod hengel. De Kaizen hengels zijn verkrijgbaar in 12ft en 13ft en zeer geschikt voor verre en krachtige worpen dankzij de hogere testcurve. Vooropgesteld staat dat je voor de Kaizen hengels wat dieper in de buidel zult moeten tasten, want ze zijn zeker niet goedkoop. De hengels zijn verkrijgbaar vanaf € 439,00 en lopen uit tot € 559,00 wat natuurlijk een aardige uitgave is. Als je de hengels bekijkt en voelt dan merk je echter wel dat ze onder het betere segment vallen. Bekijk de modellen en prijzen hier.

CF News Flash - Maart 2023 - Korda Kaizen rods

Wellicht ben je dan benieuwd naar de specificaties van deze hengels? We hebben de belangrijkste voor je op een rijtje gezet:

  • Hoogwaardig Japans carbon
  • Snel taps toelopende blank (fast tapered)
  • Matte en stijlvolle afwerking met weinig glans
  • Lichtgewicht Sea-Guide ogen
  • 50mm startoog met 16mm topoog op alle modellen
  • Japanse shrink handvat
  • Roestvrij stalen cone met het Korda logo (gemaakt door JAG)
  • Fuji DPS reelhouder
CF News Flash - Maart 2023 - Korda Kaizen rods

Korda Spring Bow landingsnet

En we blijven nog even bij Korda, want naast de Kaizen hengels is ook het gloednieuwe Korda Spring Bow net verkrijgbaar. Dit landingsnet is leverbaar in twee formaten, namelijk 42 en 46 inch. Zowel de armen als de steel van het net zijn stijf en lichtgewicht, waardoor hij makkelijk door het water manoeuvreert. Het net is volledig drijvend, wat natuurlijk super handig is als je zelf je vissen moet landen. Ook bij het Spring Bow Landingsnet komt de samenwerking met JAG Products terug. Zij hebben namelijk het spreidblok ontwikkeld, wat uniek in zijn soort is. Dankzij de speciale vorm is het een eitje om de armen van je landingsnet te plaatsen of te verwijderen. Bij het Spring Bow net ontvang je een fraai foudraal van Korda om hem netjes in op te bergen.

Ook bij het Spring Bow landingsnet geldt overigens dat er een aardig prijskaartje aan hangt, namelijk zo’n € 289,00.

CF News Flash - Maart 2023 - Korda Spring Bow
Het nieuwe Spring Bow landingsnet van Korda met het speciale spreidblok

Wil je alles weten over de Kaizen hengels en het nieuwe Spring Bow landingsnet, check dan de onderstaande Korda video waarin Mr. Fairbrass himself uitleg geeft over deze producten.

Unieke mokken bij M2 Bait and Tackle

Onze vrienden van M2 Bait and Tackle zijn er altijd als eerste bij als er gave en unieke collector items worden verkocht. Zo hebben zij deze unieke Close Encounters mokken opgenomen in de webshop. Deze mokken zijn gemaakt door De Twan Martens en leverbaar in 4 verschillende designs. Van ieder design zijn er maar 50 geproduceerd, waarvan er 25 bij M2 Bait and Tackle te koop zijn voor slechts 12,50 per mok. Check ze via hun webshop en bestel voor je te laat bent 😉

De unieke Close Encounter mokken van De Twan martens zijn te koop bij M2 Bait and Tackle
De unieke Close Encounter mokken van De Twan martens zijn te koop bij M2 Bait and Tackle.

FOX Net Cover

Je gevangen vis even in het net op adem laten komen zonder het risico te lopen dat hij eruit springt? Dan is de nieuwe Net Cover van FOX wellicht een interessant product voor jou. De Net Cover is eenvoudig te bevestigen over je net en voorzien van een elastisch koord om hem op spanning te brengen. Dankzij de 3mm mesh heeft de vis ook gelijk schaduw tijdens de zonnige dagen. Hij past op zowel een 42 als 45 inch landingsnet en is binnenkort verkrijgbaar voor zo’n € 15,00

Fox net cover

SUB X Cotswold Rods

In de wereld van retractable rods (check de link voor een apart artikel hierover) komen steeds meer producten op de markt. Wat denk je bijvoorbeeld van deze gave samenwerking tussen Cotswold Rods en Subsurface Journal! Deze gave hengels zijn slechts leverbaar in 1 variant, namelijk de 10ft 3.5lbs versie. Volgens de website van Subsurface Journal is dit een variant die zij tijdens het testen hebben ervaren als een uitstekende allrounder voor allerlei verschillende wateren en type visserijen.

Een groot voordeel van de retractable hengels is natuurlijk dat ze perfect in een boot te gebruiken zijn, maar deze hengels zouden loodgewichten van 3-4 oz ook zo’n 90 meter kunnen wegzetten. Er is gekozen voor een slanke blank die ook bij het vissen op kleine wateren en in de kantjes voor voldoende actie en plezier moet zorgen. Deze handgebouwde Cotswold hengels kosten je grofweg 250 euro per stuk en moesten in Engeland worden besteld. Houd dus wel rekening met extra kosten voor het importeren 😉

sub x cotswold

Sufix Recycline – Gerecyclede vislijn!

Als je ook maar iets om het behoud van de aarde en het tegengaan van vervuiling geeft is dit een product die je zeker eens moet bekijken. De Sufix Recycline is namelijk een nylon lijn die volledig is gemaakt vanuit gerecyclede producten! De Recycline bestaat uit 100% Econyl, wat is herwonnen uit nylon producten zoals visnetten en oude vislijnen. Het is rechtstreeks afkomstig uit de Oceanen en de eerste in zijn soort! Recycline is leverbaar in verschillende lengtes en diameters en wordt onder andere verkocht bij Angling Direct.

https://tidd.ly/40hwbgZ
Foto afkomstig van het Visblad

CW Shot on the Hook Large

Als je graag een shot on the hook gebruikt is er nieuws uit het kamp van Carp Whisperer. Zij hebben namelijk ook een Large variant toegevoegd aan hun kant en klare Shot on the Hook modellen. Dit loodhageltje weegt 0,4 gram en is dus een tikkeltje zwaarder dan de normale variant (0,3 gr). Het subtiele en handige design zorgt ervoor dat je de Shot on the Hook zo over de haakpunt schuift en mega scherp zit te vissen. Voor een pakje van 10 shots betaal je zo’n € 5,50

CF News Flash - Maart 2023 - Carp Whisperer - Shot on the hook large
Nu ook leverbaar in de Large variant van 0,4 gram

Gepersonaliseerde distance sticks

Hoewel distance sticks nog relatief weinig worden gezien aan onze oevers, is het een product dat vooral bij tackle tarts erg in trek is. En deze gave distance sticks van het merk Reel King zijn dat zeker, want je kunt ze nu laten personaliseren! Het is mogelijk om een tekst te laten maken en daarvoor kan je kiezen uit drie lettertypes, maar je kunt ook een afbeelding/logo uploaden.

De lichtgewicht distance sticks zijn zwart gepoedercoat en worden met de laser gegraveerd. Ze komen in een foudraal en worden geleverd met een 12ft (3,6 meter) paracord lijn voorzien van twee ringen om de afstand tussen de sticks te kunnen bepalen. De set kost omgerekend zo’n 34 euro, maar ook dit setje komt uit Engeland, dus houd rekening met extra kosten. Meer weten? Check de site van Reel King.

Nash Run Clips

Nieuw bij Nash zijn de speciale Run Clips. Deze handige Clips zijn te gebruiken bij het vissen met Running Rigs, of tijdens het ziggen. Als er geen spanning op de lijn staat zal de lijn vrij bewegen door de clip, maar zodra een karper zich heeft gehaakt en de lijn wordt gespannen zal de lijn niet meer bewegen. Dit biedt gelijk een kans om het werpgewicht te lossen indien gewenst. Elke verpakking bevat 4 Run Clips, spanbandjes om het loslaten van het lood te regelen, anti-tangle tailrubbers en parels om mooi vast te grijpen op Uni Swivels (maat 8) en Zig Floats. De Run Clips zijn verkrijgbaar in weed green en dark silt. Check de onderstaande video voor een demonstratie van de werking!

Binnenkort meer nieuws in de CF News Flash

En dat was hem weer voor deze editie van de CF News Flash. Binnenkort tonen we je nog meer nieuwe producten. Mocht je zelf een gaaf product nieuwtje hebben gezien waar we zeker aandacht aan moeten schenken, deel hem dan met ons via ons tipformulier. Tot de volgende News Flash!

 

Advertentie:

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *