CF News Flash – Oktober 2020 (deel 1)

Nieuw: de Karpr winterjas

De maand oktober is inmiddels weer gestart en de temperaturen zijn behoorlijk aan het dalen. We kunnen dan ook echt zeggen dat het najaar lekker onderweg is en daar horen natuurlijk veel verwante artikelen en tips bij. Heb je bijvoorbeeld deze tips voor het voeren in het najaar al gecheckt? De ontwikkeling van nieuwe producten staat ook nooit stil en de afgelopen week zijn er diverse nieuwe producten aangekondigd door zowel de grote als kleinere bedrijven binnen de karpervisserij.

 

Advertentie:

Nash Tackle  Nieuwe producten

Vandaag bekijken we in deze eerste en bomvolle News Flash van oktober veel interessante producten van o.a. Fox, PB, Forge Tackle, Evolution Products, The Carp Specialist, CC Moore, Rhinotech Angling, Trakker, BMG Tackle, Karpr Clothing, Dead Head Custom Rods en DreamBaits.

Verderop in dit artikel, de nieuwe Mini Micron X van Fox
Verderop in dit artikel, de nieuwe Mini Micron X van Fox

PB Controller Round Carp Landing Net

Je hebt vast wel eens een situatie meegemaakt waarbij je een vis wilde landen, maar je net door vuil, riet of wier werd gehinderd. Dat zou verleden tijd moeten zijn met die nieuwe ronde karpernet van PB. Het nieuwe Controller Round Carp Landing Net heeft een vast rond frame dat ijzerstek is en zich daarmee moeiteloos een weg baant door het vuil. Dankzij de vier drijvers blijft het net ook nog eens drijven aan de oppervlakte. De steel meet 180 centimeter en is los te vervoeren. Het ronde net heeft een diepte van 90 centimeter en een diameter van 80 centimeter en is daarmee groot genoeg voor de grootste karpers.

Je moet hem wel opvouwen, waardoor je iets meer ruimte kwijt zal zijn dan bij een regelier net. In de onderstaande video tonen de PB mannen je hoe het net in elkaar steekt. Het PB Controller Round Carp Landing Net is inmiddels bij de meeste PB dealers op voorraad dus bekijk hem vooral in de winkel. Wil je hem online bestellen, dan kan dat o.a. bij onze vrienden van Hareco Hengelsport.

Evolution Products – DiaMix

Er zijn veel karpervissers die graag met verschillende diameters boilies vissen en voeren. Daarmee bereik je immers een grotere laag van het visbestand en je maakt het de vis wat moeilijker doordat het soortgelijk gewist van de boilies moeilijk in te schatten valt en een boilie met haak eraan minder opvalt. Bij Evolution Products hebben ze daarom nu de exclusieve DiaMix op de markt gebracht. Deze zakken bevatten 5 kilogram boilies en daarin zitten de drie beschikbare diameters 14, 18 en 24mm gemixt in een 40/40/20 verhouding. Ideaal om jezelf te onderscheiden van de rest! Als je normaliter zelf je diameters los bestelde en thuis door elkaar mixte ben je nu niet alleen minder tijd kwijt, maar ook minder geld. De DiaMix is namelijk voordeliger dan het aanschaffen van alle losse diameters. De DiaMix is in alle smaken verkrijgbaar en te bestellen via het menu van Evolution Products.

DreamBaits – Choquita

We weten inmiddels wel dat de mannen (en vrouwen) van DreamBaits een geweldige aaslijn hebben en vorige week wonnen de vissers van het DreamBaits Polen zelfs de prestiqeuze World Carp Classic 2020 op Lac de Madine! Afgelopen week werd de nieuwe boilie uit de DreamBaits range gelanceerd onder de naam Choquita. Naar eigen zeggen is de Choquita ontwikkeld vanuit de wens om een aas te ontwikkelen als een snack, waarvan je maar blijft eten. Daarbij is er ook voor een flinke energie boost gezorgd door de toevoeging van suikers, een koolhydraatrijke basis en birdfood. Door deze eigenschappen zal de vezelrijke Choquita boilie eruit springen op de momenten dat het natuurlijk voedsel nog talrijk aanwezig is. Een echter wintertopper die niet alleen attratief is, maar ook goed verteerbaar blijft bij lage watertemperaturen.

Houd de (social media) pagina’s van DreamBaits de komende tijd goed in de gaten voor meer nieuws over deze nieuwe boilielijn.

Dreambaits Choquita boilie
De nieuwe Choquita boilie van DreamBaits

Elite Gimson bedchair

Als je op zoek bent naar een heerlijke bedchair om ongestoord te slapen en uitgerust wakker te worden moet je zeker eens deze bedchair van Gimson bekijken. De Gimson bedchair heeft zich de afgelopen jaren ontpopt als een van de meest betrouwbare bedchairs op de markt en als je met rugproblemen kampt is dit wellicht dé oplossing voor jouw sessies aan het water. De bedchair is voorzien van een memory foam matras die de vorm van je lichaam aanneemt en ondersteunt. Het frame is tevens aangepast aan het matras en op diverse cruciale punten verstevigd. Dankzij het verhogingsmechanisme met verstevigde stelplaten zal het bed nooit inzakken bij extra gewicht. Hij is trouwens verkrijgbaar in een XL en XXL uitvoering en verkrijgbaar vanaf € 249,99. Benieuwd naar de Elite Gimon bedchair? Check hem dan in de showroom van Hareco Hengelsport of bestel hem direct in de webshop.

Elite Gimson bedchair
De Elite Gimson bedchair is verkrijgbaar bij Hareco Hengelsport

Nieuwe bestemmingen bij the Carp Specialist: Jarlat

The Carp Specialist staat bekend om haar enorme aanbod aan viswateren en er zit voor ieder type mens en visser wel een geschikt water bij. En goed nieuws voor de Frankrijkgangers, want er zijn weer twee prachtige wateren aan hun aanbod toegevoegd: Jarlat – The big lake en Jarlat – The small lake. Beide meren zijn te vinden op een prachtig bosrijk domein van 10 hectare waar in het totaal drie wateren liggen. Deze twee wateren worden opengesteld voor de visserij en zijn beiden exclusief af te huren met respectievelijk 4 en 2 vissers.

De wateren kenmerken zich door een prachtige omgeving, rust, natuur en luxe. Jarlat – The big lake wordt ingeschat met een gemiddelde moeilijkheidsgraad en bevat karpers tot 27 kg. Je kunt er vissen vanuit twee blokhutten die voorzien van allerlei luxe. Op  The small lake staat 1 blokhut die je kunt gebruiken en hier kan je karper tot 22 kg verwachten. Dit water heeft de categorie ‘makkelijk’ gekregen, al moet je er natuurlijk altijd voor werken 😉 Benieuwd naar deze mooie wateren? Check dan de site van The Carp Specialist en boek je reis!

Forge Tackle Cradle Unhooking Mat

Een onthaakmat in de vorm van een cradle is anno 2020 zeker niet nieuw meer, maar toch heeft Forge Tackle een mooie nieuwe versie op de markt gebracht. Deze Cradle is vervaardigd uit rip-stop 600D polyester en een PVC coating. Het matras en de zijwanden hebben een comfortabele dikte van 5 centimeter en houden daarmee de vis veilig van de grond. De Cradle is af te dekken met een cover die je met behulp van klittenband kunt vastzetten. Deze cover is tevens voorzien van een rubberen mesh zodat je de vis makkelijk nat kunt houden.

In de bodem van de Cradle zit zo’n zelfde mesh net waardoor het water wegloopt en de onthaakmat snel droog is. Hierdoor is hij ook uitstekend te gebruiken in het water. De voorkant van de Cradle is voorzien van een opbergvak waar je bijvoorbeeld je weegschaal in kunt bewaren en het geheel wordt geleverd in een draagzak. De nieuwe Cradle Unhooking Mat van Forge Tackle is leverbaar in twee maten: standaard en XL. Je kunt hem bestellen op de website van Forge Tackle. Oh ja, de prijs is vastgesteld op (slechts) € 59,99

Forge Tackle Cradle Unhooking Mat
De nieuwe Forge Tackle Cradle Unhooking Mat

Gouden combinaties met CC Moore

De mannen van CC Moore zijn meesters in het combineren van verschillende aasjes, additieven en verwante producten. In de onderstaande video zie je diverse voorbeelden van de gouden combinaties die er met hun producten te maken zijn. Bekijk de video zeker even voor meerdere gouden combinaties!

https://youtu.be/bD9WaI4ipBE

BMG Tackle XL Kickers

Het Engelse BMG Tackle heeft een setje nieuwe XL Kickers uit om ook de grotere haken netjes te kunnen afwerken en te voorzien van een ideale inhakingshoek. Dat scheelt weer gekloot met krimpkous aan het water! Deze opvallende XL Kickers zijn leverbaar in de kleuren bruin, geel, rood en roze. Als je interesse hebt in deze producten zal je ze voorlopig nog even in Engeland moeten bestellen, waardoor de verzendkosten iets hoger zullen liggen. Check de informatie op de website van BMG Tackle.

BMG Tackle XL kickers
BMG Tackle XL kickers

Dead Head Custom Rods Bobbins

Vanuit Duitsland hebben onze Oosterburen van Dead Head Custom Rods een nieuw setje bobbins ontworpen. Deze zwart-witte bobbins wegen 21,5 gram per stuk en zijn 3,5 cm hoog en 2,5 cm breed. Ze zijn voorzien van een beta slot waar een Isotope van 3x25mm in past. Ze passen o.a. op alle Solar en Matrix aansluitingen + alle aansluitingen met 2ba draad. Het betreft een beperkte oplage dus als je interesse hebt moet je er snel bij zijn 😉

Dead Head Custom Rods Bobbins
Dead Head Custom Rods Bobbins

Rhinotech Beam V3

Een goede en krachtige lamp is tijdens de lange en donkere najaarsnachten geen overbodige luxe. De Beam V3 van Rhinotech is ontwikkeld voor het gebruik op/met je camera en zorgt voor een enorme bak licht om je te ondersteunen bij het fotograferen en filmen. Je kunt hem echter ook los gebruiken voor een extra licht in de duisternis. Deze nieuwe versie is een stuk kleiner dan zijn voorganger en heeft een kracht van 800lux. Hij is oplaadbaar en voorzien twee instellingen: medium en high. De Beam V3 is voorzien van een hotshoe aansluiting en drie cold shoe bevestigingen waardoor je er alle kanten mee op kunt. Je bestelt de Rhinotech Beam V3 natuurlijk bij onze vrienden van M2 Bait & Tackle

Karpr Clothing winterjassen (tijdelijk extra deal)

Ben jij nog op zoek naar een lekkere warme jas voor het late najaar of de komende winter? Wellicht komt jouw nieuwe jas dan wel uit de nieuwe lijn van Karpr Clothing. Hun nieuwe winterjassen zijn inmiddels te bestellen als pre-order en als je deze week nog je order plaatst krijg je er een gratis t-shirt en headwear (pet of beanie) bij. De bestelde jassen worden vanaf 5 oktober verzonden. Bekijk de verschillende modellen en andere producten op de website van Karpr Clothing.

Karpr winterjas
Een van de nieuwe Karpr winterjassen

Trakker Optics Monocular

Trakker heeft dit najaar een hoop nieuwe producten op de markt gebracht en één daarvan is een verrekijker. De Optics Monocular maakt het je makkelijker om je water in de gaten te houden en te zien waar de vissen zich ophouden (of de concurrentie in de gaten te houden, maar dat ligt wat gevoelig op het gebied van privacy). De lens heeft een diameter van 42mm en is dusdanig gevormd dat je perfect beeld hebt, ook bij minder licht. Hij is voorzien van een comfortabele rubberen greep zodat je hem makkelijk kunt vasthouden en een groot rubberen stelring om te focussen. Met een gewicht van 324 gram is het een lichtgewicht product waarmee je nog meer oog hebt voor je omgeving. Check alle informatie over dit nieuwe product op de website van Trakker.

Trakker Optics Monocular
Trakker Optics Monocular

Fox Micron X

En als afsluiter van deze eerste oktober editie van onze News Flash zijn we beland bij grootmacht Fox. Ook zij hebben onlangs een flinke dosis nieuwe producten gelanceerd voor dit najaar en daar zitten zeker een paar interessante nieuwkomers bij. Wat denk je bijvoorbeeld van de nieuwe Mini Micron X beetmelder met draadloze receiver?! Deze upgrade van de old skool Mini Micron bevat veel nieuwe features en receiver technologie, waaronder:

  • Volume instelling met 7 niveau’s
  • Toon instelling met 4 niveau’s
  • Gevoeligheids instelling met 4 niveau’s
  • Terugzakker differentiatie

Wat zeker tof is aan deze nieuwe Micron X is dat je de kleur van de leds kunt veranderen door de gevoeligheidsknop ingedrukt te houden. Daarmee selecteer je de groene, blauwe, rode of oranje kleur led en daarvan kan je ook de helderheid nog instellen. De nieuwe Mini Micron X is verkrijgbaar voor slechts € 64,99 en ook in diverse sets te vinden. De losse receiver koop je ook voor € 64,99. Meer weten over deze nieuwe beetmelder van Fox? Check dan hun website.

Fox Micron X
Fox Micron X

Volgende keer meer producten

En met deze giller van Fox zit de eerste News Flash van oktober er weer op en zoals je ziet komen er genoeg nieuwe producten op de markt. Heb jij iets nieuws gezien waar we zeker aandacht aan moeten geven? Laat het ons dan weten via ons contactformulier of onze social media kanalen.

 

Advertentie:

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *