De gaafste indicators – deel 3

De gaafste indicators (3)

Elk jaar weer komen er legio gave hangers en swingers op de markt die net even anders zijn dan wat we gewend zijn. In deze gloednieuwe derde editie neem ik je weer mee in de wonderlijke wereld van de tarty hangers, swingers en springers en behandel ik de laatste noviteiten met je. In deze editie behandel ik onder andere indicators van JAG Products, F.R. Custom Reels, RS Tackle, Egyedi Kapásjelzõk, T.art Products, The Squirrels Nuts en Custom Tackle LTD. 

 

Advertentie:

The Carp Specialist  JAG Products Safeliners MK2

Het Engelse JAG Products scoorde hoge ogen met hun release van de Safeliners. Het verfijnde ontwerp en het lichte gewicht maakte dit de ideale hanger voor het bekende slack line fishing. Toch was er wel wat te zeggen over ze. Zo waren ze niet direct te verzwaren en moest je bij aankoop geluk hebben een speciale Euro versie te hebben gekocht met daarin een klein gewichtje. Ook het feit dat het dangler cord niet te vervangen is, kon mij in ieder geval niet bekoren. Gelukkig brachten ze eind 2019 hun ‘Mark 2’ op de markt voorzien van losse gewichtjes (36 en 47 gram) en een verwijderbare chain. Ze zijn te koop in zowel het zilver als zwart en zijn beide gemaakt van 316 grade roestvaststaal. De rubberen line clip is behouden gebleven en hierbij kan nog steeds naar hartelust gecombineerd worden qua kleur. Toppertjes!

De 2e generatie Safeliners zijn wederom gaaf!
De 2e generatie Safeliners zijn wederom gaaf!

RS Tackle Hänger Kaliber

Duitsers en oorlogstuig, het blijft een iets wat nare combinatie. Toch zijn de Hänger Kaliber hangers van RS Tackle iets bijzonders. Deze hangers hebben namelijk bobbins gemaakt van kogelhulzen! Om precies te zijn kaliber 7,62 hulzen welke voorzien zijn van adjustable line clip en rvs chain. Het gewicht van de bobbins bedraagt 18 gram en ze zijn 3cm hoog en 1,2cm in diameter. Er bestaat ook nog een Kaliber 7,62 Lineclip versie met een zwarte magnetische line clip. Iets wat ongewoon spul maar bij interesse voor deze indicators surf je naar hun website www.rs-tackle.com

Hangers van kogelhulzen!
Hangers van kogelhulzen!

Pole Position Rod Risers

De Rod Risers van Pole Position kenmerken zich door een full carbon body en fluoro kop met magnetische lijnclip. Deze fluoro koppen zijn verkrijgbaar in 5 kleuren te weten geel, groen, paars, oranje en zwart. Naast de kleur van de kop kan je ook kiezen welke chain je het liefst gebruikt. Er is namelijk keuze uit een ball chain of een zwart uitgevoerde ketting. Elke hanger wordt als laatste levert met een gewichtje om de hanger te verzwaren en een Easy Release Connector hockey om je hanger onder je beetmelder te monteren. Gaaf spul al zeg ik zelf!

De Rod Risers van Pole Position.

The Squirrels Nuts Bobbin Indicators

Het Engelse The Squirrels Nuts zijn meesters als het gaat om etikettenproducten. Zo kun je hun catchfrases en designs vinden op velen producten. Sinds kort hebben ze ook een set hangers in de verkoop luisterend naar de naar Bobbin Indicators. Deze volledige hangersetjes in Cygnet Clinga style, zijn verkrijgbaar in verschillende designs waaronder Three Unwise Monkeys, One Last cast en Secret Squirrel Text Sets. Voor meer info over hun indicators surf je naar www.thesquirrelsnuts.co.uk

Three Unwise Monkey Bobbin Indicator Sets.
Three Unwise Monkey Bobbin Indicator Sets.

T.art Products Bobbins

Het kleine Engelse bedrijfje T.art Products is meester in het bewerken van aluminium en startte zijn business ooit met het vervaardigen van geanodiseerde molenhendels. Vrij kort daarna kwamen ook de eerste bobbins op de markt en die zijn vet! Geanodiseerde aluminium bobbins in velen metallische kleuren en voorzien van een geïntegreerde lijnclip. In tegenstelling tot veel geïntegreerde line clips, is deze versie niet voorzien van magnetische balletjes maar van een delrin variant voor minder wrijvingsweerstand. Er zijn twee maten bobbins te koop te weten een small (12gr.) en large (32gr.) versie. Optioneel is een setje Weights bij te kopen in 5, 10 of 20 gram. Je koopt ze via www.m2baitandtackle.com

Kwaliteit van T.art Products.
Kwaliteit van T.art Products.

Egyedi Kapásjelzõk

Zo door Europa heen zitten tal van kleine merken die veelal custom indicators verkopen. Ook het Hongaarse Egyedi Kapásjelzõk is zo’n bedrijfje. Zij verkopen een grote hoeveelheid label hangers maar ook bijzondere producten als hangers gemaakt van bougies of gegraveerde bobbins van acryl! Laat je verrassen door hun veelvoud aan hangers en wie weet zit er straks onder jou hengels zo’n gave set indicators! Je vind ze via hun Facebookpagina.

Hoogstaande kwaliteit van Egyedi Kapásjelzõk.
Hoogstaande kwaliteit van Egyedi Kapásjelzõk.

Cazbar Innovations Cranky Cables

Net als bovenstaande club is ook het Engelse Cazbar Innovations de plek om custom indicators, hangers, molen handles of boilienaalden te laten maken. Een bijzondere hanger/chain die zij recent introduceerden zijn hun Cranky Cables. Een gecoate chain van roestvaststaal die in een hoek van 90 graden naar de bobbin loopt. Je creëert hierdoor als het ware een springer waarbij je bobbin altijd omhoog staat en je hierdoor druk opbouwt bij een aanbeet. Bijzonder spul! Je vind Cazbar Innovations ook via hun Facebookpagina.

De bijzondere Cranky Cables van Cazbar Innovations
De bijzondere Cranky Cables van Cazbar Innovations

Kudos Tackle Solid Camo Bobbins

Het Engelse Kudos Tackle zal voor weinigen meer introductie behoeven. Zij zijn de meesters als het gaat om gave indicators en bankware en brengen jaarlijks velen gave producten uit. Een van deze producten zijn hun Solid Camo Bodies. Deze MKII Oldskool Indicators zijn 9 gram zwaar en zowel als losse bobbin te koop als met geintegreerde line clip. Ze zijn 30mm hoog en 19mm in diameter en bevatten een isotope sloth. Het camouflage patroon past fantastisch in een non nonsens zwarte setup of gecombineerd met rvs. je scoort ze via www.m2baitandtackle.com

Camo style bobbins.
Camo style bobbins.

C.V.A. Tackle Aluminium Swinger

Het Italiaanse C.V.A. Tackle zal voor velen een onbekende speler zijn. Toch verkopen zij een verrassend aantal niet alledaagse producten als hun Magnet Stone Clips. In hun range zitten ook een hanger en swinger en deze Aluminium Swinger is eigenlijk heel fraaie vormgegeven! Deze swinger is in diverse metallische kleuren te koop en is de ideale partner voor de grote rivieren en bassins. Door een schuifgewichtje kun je het gewicht van de swinger opvoeren tot 85 gram. Als dit niet zwaar genoeg is, kan in de holte van de swingerkop een extra gewicht worden ingedrukt wat het gewicht brengt tot maar liefs 140 gram! Voor meer info surf je naar www.cvafishingtackle.com

Te verzwaren tot 140 gram!
Te verzwaren tot 140 gram!

ND Tackle Spring T10 Bite Indicator

Wie nog opzoek is naar een veelzijdige springer moet beslist eens kijken naar de Spring T10 Bite Indicator van New Direction Tackle. Deze telescopisch uitschuifbare carbon bobbin is voorzien van een veer om de spanning op de lijn op te bouwen bij een aanbeet. De line clip is een verstelbare variant die je lijn niet beschadigd en de lengte van de arm is aanpasbaar door middel van een bijgeleverd verlengstuk. De bevestiging van de arm op de hockey geschiedt door middel van een magloc verbinding. Voor meer info surf je naar www.newdirectiontackle.co.uk of hun Amazon pagina.

De telescopisch uitschuifbare Spring T10 Bite Indicator van ND Tackle.
De telescopisch uitschuifbare Spring T10 Bite Indicator van ND Tackle.

North Carp Customs

Het Engelse North Carp Customs (NCC) is meester in de vervaardiging van marbled acryl bobbins. Daarnaast maken ze ook boilienaalden van marbled acryl en/of geanodiseerd aluminium.  Naast dat je kan kiezen uit velen kleuren en maten, is het mogelijk om namen te laten graveren in je bobbins. Zo kan je een heel persoonlijk setje laten samenstellen waar zelfs je naam op staat!

Marbled acryl all the way!

Top Notch Tackle Plastic Bobbins

Het Engelse Top Notch Tackle van Dave Woods kennen we natuurlijk vooral van hun bankware en pegs. Toch zijn ze de laatste tijd steeds meer bezig met andere producten als metalen kunstobjecten. Het kwam dan ook als een verrassing toen ze begin januari met nieuwe bobbins op de proppen kwamen die niet van metaal zijn! Deze Plastic Bobbins zijn gemaakt van acetal en zijn 30mm hoog en 19mm in diameter. Ze zijn voorzien van een isotope sloth en verkrijgbaar in 7 kleuren. Het gewicht van de bobbins bedraagt slechts 11 gram. Voor meer info surf je naar hun Facebookpagina.

De nieuwe Plastic Bobbins van Top Notch Tackle!
De nieuwe Plastic Bobbins van Top Notch Tackle!

RS Tackle Custom Micro Hänger

Naast de bijzondere Kaliber Hängers van hierboven, verkoopt RS Tackle nog een hele aardige hanger die luistert naar de naam Custom Micro Hänger. De bobbins zijn vervaardigd uit een zeer sterke aluminium legering en zijn voorzien van een geintegreerde magnetische line clip. Ze worden verkocht in 5 kleuren maar op aanvraag kunnen ze in elk gewenste RAL kleur gespoten worden. Ze worden standaard geleverd met een 4mm dikke chain van roestvaststaal en hockey stick. Voor meer informatie surf je naar www.rs-tackle.com

Alle kleuren van de regenboog met deze Custom Micro Hängers
Alle kleuren van de regenboog met deze Custom Micro Hängers.

Custom Tackle LTD Bobbins

Als je echt opzoek bent naar opvallende fluoro bobbins dan moet je eens kijken bij het Engelse Custom Tackle LTD. Zij verkopen namelijk een groot assortiment opvallende bobbins en hanger sets die volledig te customizen zijn. Naast dat je kan kiezen uit 6 kleuren bobbins, zijn er drie groottes te koop, heb je keuze voor de grootte van je isotope sloth en kan je de bobbins los kopen op als set met chain en hockey. Daarnaast zijn ze ook passend voor M5 chains en line clips! Je vindt ze door even de surfen op Ebay.

Zo fel dat het bijna pijn aan je ogen doet!
Zo fel dat het bijna pijn aan je ogen doet!

F.R. Custom Reels x Monkey Climber NAS8 Wood Bobbins 

Voor de Northern Angling Show van 2020 (NAS8) heeft het Duitse F.R. Customs Reels een collab gedaan met Monkey Climber Magazine. Het resultaat zijn hun Wood Bobbins welke laser gegraveerd zijn met het bekende Monkey Climber logo. De kans is klein dat er van deze oplage nog wat overblijft na al die gretige Engelsen maar wil je echt een setje bemachtigen dan is het denk ik wijs om ze even te contacten. Gaaf zijn ze namelijk zeker!

Een speciale collab voor NAS8.
Een speciale collab voor NAS8.

Entimillie Spobbins

We sluiten deze editie af met een zeer bijzondere indicator van de Engelse Ebay verkoper Entimillie en dat zijn hun Spobbins. Speciale hangers die lijken op de o zo bekende Spomb voerraketten. Ze zijn bedoeld voor slack line fishing en zijn slechts 2 gram zwaar. Ze zijn te koop in het Satin White en Graphite Black, zijn voorzien van een 3mm x 10mm isotope sloth en kunnen optioneel worden uitgevoerd met een Union Jack badge. De Spobbins zijn hol van binnen en kunnen verzwaard worden met bijvoorbeeld wat lead shots. De bobbins zijn zowel aan bovenzijde als onderzijde voorzien van universeel 2ba schroefdraad waarmee je ze kan mixen met merken als Solar Tackle, Matrix Innovations etc. Een indicator die beslist de show zal stelen aan de waterkant! Voor meer informatie surf je naar Entimillie

De Spobbins van Entimillie.
De Spobbins van Entimillie.

Entimillie Bobbins Cords

Naast bovenstaande Spobbins verkopen ze nog een fraaie product en dat zijn hun handmade Bobbins Cords. Slappe dangler cords welke verkrijgbaar zijn in 6 kleuren waaronder een camo versie. Ze zijn verkrijgbaar in zowel 6′ als 9 inch en voorzien van universele M5 schroefdraad. Optioneel zijn ze ook te verkrijgen voor gebruik van (magnetische) Korda Stows. Vooral die camo versie is natuurlijk zeer interessant. Stel je eens voor dat je deze combineert met Camo Bobbins van Kudos Tackle en een zwarte lijnclip van Nbrice Stainless. Een dirty setup in wording! Ook deze Bobbins Cords check je via Entimillie

Handmade Bobbins Cords van Entimillie.
Handmade Bobbins Cords van Entimillie.
 

Advertentie:

 2 reacties op “De gaafste indicators – deel 3

 1. Marc van Enckevort zegt:

  Goedeavond ik heb een vraag over de Cazbar Innovations Cranky Cables swingers.
  Zijn deze verkrijgbaar zien er erg mooi uit en zou er wel graag een set van 3 willen hebben

  Met vriendelijke groet,
  Marc van Enckevort

  • Frank Avezaat zegt:

   Goedenavond Marc, wij verkopen zelf deze materialen niet en verwijzen enkel naar de bedrijven en producenten. Wellicht dat je via hun Facebookpagina contact kunt maken met het bedrijf zelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *