De vangst van de Mohikaan – Ruud Schoefs

De vangst van de Mohikaan - Ruud Schoefs

Er zijn karpers die telkens weer doen verbazen. Exemplaren die zich door hun bouw, grootte of schubbenpatroon distantiëren van de meute. Eén van die karpers is zonder enkele twijfel de Mohikaan, de grootste vis van België en een karper die altijd weer indrukwekkend oogt. En natuurlijk is het niet alleen ‘oogt’ want het is een ware mastodont. Sinds enkele jaren mag het water waar deze buffel zwemt legaal worden bevist en dat zorgt ervoor dat meer vissers achter deze spiegel aan kunnen. In deze video van het Nash Benelux team checken we in bij Ruud Schoefs.

 

Advertentie:

  Hoe de paden van de Mohikaan en Ruud elkaar kruisten

De huidige voorzitter van het VBK kwam de vis jaren geleden per toeval op het spoor. Hij wist toen nog niet dat hun wegen ooit zouden kruisen. Door de jaren heen kwam hij meer over de Mohikaan te weten en Ruud begon zich in de vis te interesseren. In de video vertelt Ruud over de wijze waarop die interesse tot stand is gekomen.

Ruud Schoefs met De Mohikaan
Een trotse Ruud met De Mohikaan

Deze herfst wist Ruud de Mohikaan zelf te vangen. Bekijk de video hieronder en geniet mee van de vangst en de grootste karper van België!

 

Advertentie:

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *