Gevarieerd eten aan de waterkant

Makkelijke voeding voor aan de waterkant

Wie een week of misschien nog wel langer van huis gaat om te vissen, kan niet zonder drinken en eten aan de waterkant. Ik ken er genoeg die dan alleen maar hamburgers en frikandellen eten en als afwisseling de pizzakoerier laten aanrukken, om vervolgens deze weg te spoelen met blikjes bier. Het is een optie, maar niet voor mij weggelegd. Ik zou na een week op die manier écht mijn broek niet meer dicht kunnen krijgen. Bovendien slik ik al medicijnen voor een chronisch te hoge cholesterol. Dit betekent dat ik op zijn tijd best een keer mag zondigen qua fastfood of bier, maar zeker niet dagelijks. De dag dat ik patat heb gegeten kan ik mij niet eens meer herinneren.

 

Advertentie:

Nash Tackle  Heb jij dit ook? Of ben je dat vette voer wel een keer zat? Dan heb ik wellicht een paar tips voor gezonder eten aan de waterkant. Nu moet ik er wel bij vertellen dat ik geen slechte eter ben, maar wel een lekkerbek. Ik vertel je nu wat er aan voeding met mij mee gaat in de grote koelbox als ik een week ga vissen. Ik snap dat smaken verschillen. Dat sommigen elke dag willen verkassen. Dan heb je wel wat meer brandstof nodig dan dat ik verbruik, want ik ben best een luie visser. Ik denk dat ik hooguit twee keer in een week vissen verkas. Ik reken gewoon per dag ongeveer mijn eetpatroon uit en dat neem ik dan mee. Vaak houd ik dan ook nog wel iets over. Nou daar gaan we.

Mijn ontbijt en lunch bestaan uit een goed gevulde mueslibol
Mijn ontbijt en lunch bestaan uit een goed gevulde mueslibol

Het ontbijt

Dagelijks eet ik ’s morgens een mueslibol. Deze zijn toevallig van de Plus, maar wel heel goed. Het zijn zware bollen met noten,rozijnen en nog wat paardenvoer, waardoor deze direct goed vult. Ik smeer er roomboter op en een half plakje kaas. Deze spoel ik weg met een goede bak koffie uit de percolator. Ik heb dan echt pas weer trek zo rond 12 uur en dan eet ik er weer één met kaas. Maar na een paar dagen komt me dat de neus uit en kies ik voor een John West GoodToGo tonijnsalade. Persoonlijk vind ik deze erg smakelijk, maar vooral ook gezond. En houdbaar natuurlijk, want dat is natuurlijk wel een dingetje met het goedhouden van eten aan de waterkant.

Astronautenvoer :)
Astronautenvoer 🙂

In de avond eten aan de waterkant

Voor het avondeten heb ik voor een week twee keer zo’n pakje hamburgers van Unox (volgens Bas valt dit onder astronautenvoer haha) en twee keer een blikje (toevallig) Unox worstjes. Wel de pikante variant, want daar zit veel meer smaak aan. En voor de overige drie dagen neem ik 6 eieren mee. Die bereid ik dan per 2 in de koekenpan met een gesnipperde ui, gesneden puntpaprika een blikje tonijn en wat cajun kruiden. Alle drie drop ik op een wit bolletje waarvan ik zo’n 12 in een zak meeneem.

Voor de vitamines neem ik in een afgesloten bak met fruit mee. Genoeg voor een week. Eén per dag. In een bak omdat je anders misschien een fruitmoes creëert. Dan dus vier puntpaprika’s, die vind ik persoonlijk net iets lekkerder als gele paprika’s. Twee uitjes voor in het omelet en bospenen. Ik neem dan de wortels waar het loof nog aan zit. Dat knip ik er thuis wel af, maar deze zijn lekkerder en beter houdbaar als in een zak. Daarnaast neem ik twee flessen sinaasappelsap met vruchtvlees mee. Vruchtvlees is goed voor je darmflora en ze zitten ramvol met vitamine C. Meer als in een verse sinaasappel, want deze voegen ze toe. Naast de drie blikjes tonijn voor mijn omelet, neem ik nog twee blikjes haring in tomatensaus mee. Persoonlijk vind ik dat heerlijk, mijn vrouw gruwelt ervan haha. Lekker op zo’n wit bolletje.

Vis uit blik, makkelijk en houdbaar
Vis uit blik, makkelijk en houdbaar

Ten slotte: de tussendoortjes

Voor bij de koffie neem ik meestal een pak stroopkoeken mee en probeer ik het tot 1 koekje per avond te houden. Moeilijk, moeilijk haha. En de andere slechte eigenschap zijn dan fruitige tarwe smoothies.

Je ziet, het is best wel weinig. Maar wel gezonder als dat vette voer dat mensen eten aan de waterkant. Laat in de reacties jouw tip achter als je wil. Ik weet bijvoorbeeld van Frank dat hij dol is op de complete maaltijden van Iglo. Misschien heb jij wel een gouden tip voor onze bezoekers!

 

Advertentie:

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *