Glug and Glaze je boilies

Glug and glaze je boilies

Voor de News Flash besteed ik nogal wat uurtje op de verschillende social media kanalen die we tegenwoordig rijk zijn. Het leuke hiervan is dat je ook veel andere interessante dingen tegenkomt. Zo kwam ik een maandje of twee terug een post tegen van Julian Cundiff waarin hij de Glug and Glaze techniek uitlegt. Via deze techniek maak je de boilies erg attractief en zullen ze instant een voedselspoor afgeven.

 

Advertentie:

CC Moore  Door het gluggen van je boilies zal de liquid in de boilie trekken en hierdoor een stuk attractiever zijn. Tijdens het ontdooien zal de liquid sneller en beter in de boilie trekken dan als je dit na het ontdooien doet. Met de glaze stap zorg je er voor dat er kleine voedseldeeltjes aan de boilie plakken die dus gelijk een voedselspoor gaat afgeven. Je kan allerlei soorten poeders gebruiken, maar een gewone standaard stickmix voldoet. Het idee hierachter is dat je natuurlijk kleine voedseldeeltjes in de waterkolom krijgt zodat de karper naar je voerstek getrokken word. Zelf maak ik gebruik van readymade boilies tegenwoordig en het viel me wel op dat je boilies door deze techniek een behoorlijk stuk harder worden.

Voor deze techniek heb je alleen boilies, liquid en een stickmix nodig (of andere voedsel deeltje in een poedervorm)
Voor deze techniek heb je alleen boilies, liquid en een stickmix nodig (of andere voedsel deeltje in een poedervorm)

Stap 1: Glug

Het process van glug and glaze is eigenlijk heel simpel en geen exacte wetenschap zoals Julian ook zelf aangeeft. Je haalt de boilies uit de vriezer en vervolgens doe je er ongeveer 40ml liquid bij per ½ kilogram boilies. Vervolgens even schudden om de liquid goed te verdelen over de boilies. Gelijk een volle zak klaarmaken gaat dus niet in de originele zak aangezien je dan niet kan schudden. Als je gebruik maakt van readymades/shelf life boilies kan je deze methode ook toepassen en zal je de boilies even 24h moeten invriezen.

Glug je boilies
Stap 1: Glug je boilies
Deze rakker kon de attractieve bollen van deze techniek niet weerstaan
Deze rakker kon de attractieve bollen van deze techniek niet weerstaan

Stap 2: Glaze

De Glaze stap is al even simpel als het Gluggen. Nadat je de boilies hebt geglugged strooi je wat stickmix of andere poeders in de zak en schudden maar weer. Nu is het een kwestie van wachten tot de boilies zijn ontdooid en vissen maar!

Stap 2: Glaze je boilies
Stap 2: Glaze je boilies

Video

Ben je de Engelse taal machtig dan kan je natuurlijk ook gewoon direct de video van Julian bekijken.

 

Advertentie:

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *