Handige gadgets van Poseidon

Handige gadgets van Poseidon Angelsport

Wie het interview met Tommy van Poseidon heeft gelezen had al gezien dat er nieuwe producten op stapel stonden. En zoals aangekondigd hebben ze inmiddels hun full metal boilie stopper gelanceerd. In mijn laatste week vissen van dit jaar had ik dan ook eens tijd om deze nader te bekijken net zoals ook de Rod Brush. Dit laatste is een product wat al een tijdje langer op de markt is.

 

Advertentie:

  Poseidon Rod Brush

Als eerste kijken we naar de Rod Brush. Wanneer je net als ik, zuinig bent op je spullen, is dit een fijn handigheidje. Het maakt niet uit of je qua hengel een pen sluiting of oversteek hebt, wanneer je de hengel delen in elkaar drukt kan er altijd zand in deze opening zitten. En dat wil je niet, want tijdens het in elkaar steken hoor je het dan kraken en schrapen. Een vreselijk geluid als je het mij vraagt. Wil je dit voorkomen, schaf dan dit borsteltje aan en houd hem in de buurt van de hengels. Bijvoorbeeld door hem in de foudraal te doen en je bent verlost van het zand in je hengeldeel. 

Tip van hengelbouwer Dick Willemsen: Doe om de zoveel tijd wat kaarsvet aan de pen van je pensluiting als je deze hebt. Dit voorkomt ook slijtage en dat gaat sneller dan je denkt kan ik je uit eigen ervaring melden.

De rod brush is een handige gadget van poseidon
De Rod Brush is een handige gadget van Poseidon

De full metal boilie stopper

Er zijn natuurlijk al genoeg types boilie stoppers op de markt, maar bij mijn weten nog geen van metaal. Hierin heeft Poseidon dan toch weer een uniek artikeltje op de markt gebracht. Wat is hier nu dan zo geweldig aan? Tja, gemak dient de karpervisser. Vele artikelen worden steeds verbeterd en/of gefinetuned. Zo ook met deze stoppertjes.

Subtiel en gemakkelijk in gebruik, maar wel een klein oppervlak wat een nadeel kan zijn bij zacht aas.
Subtiel en gemakkelijk in gebruik, maar wel een klein oppervlak wat een nadeel kan zijn bij zacht aas.

Persoonlijk vind ik ze zeer subtiel. Als ze eenmaal aan/in je boilie zitten, vind je ze amper terug. Veel stoppers zitten aan de buitenkant en kunnen er met wat witvis gespuis af getikt worden. Natuurlijk heb je o.a. plastic stoppertjes die op een hoedje lijken, maar ik vind dat zo’n gepriegel. Vaak vallen ze dan op de grond en ben je ze kwijt. Ik heb gemerkt dat deze metalen stoppers zich heel makkelijk op je hair laten zetten. Een nadeeltje zou kunnen zijn als je héél zachte boilies hebt. Het ronde eind gedeelte heeft niet al te veel oppervlak.

Handige gadgets van Poseidon

Kortom, leuke handige items die niet in je tacklebox mogen ontbreken. Check ze op de website van Poseidon

 

Advertentie:

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *