5x Handige items bij ongelukjes

5x Handige items

En daar stond ik dan met een glup in mijn duim. Een dikke snee boven op mijn duim omdat ik de koffiemelk wilde pakken uit de koelbox, maar ik had ook vast een opengetrokken leeg blik knakworstjes alvast opgeruimd. Nu weet ik dat het dekseltje vlijmscherp is! Het bloedt als een rund en ik bedenk me ineens dat ik helemaal niks bij me heb om me te verbinden. Gelukkig heb ik nog wel een rol wc papier…

 

Advertentie:

  EHBO kitje

Niet veel later komt Rene de controleur aanwandelen met zijn hond. En laat hij nu een fanatieke EHBO’er zijn! Ik krijg eerst een pleister uit zijn portemonnee. En later haalt hij uit zijn auto voor mij speciaal vingercondoom verband, speciale vinger pleisters, die zijn veel langer en zelfs een coolpack. Voor als je bijvoorbeeld door je enkel gaat of een wespensteek oploopt. Super handig om bij je te hebben aan de waterkant en het kost volgens hem geen drol. Vul een doosje ermee aan met een tekentang en een pipet om gif uit te zuigen na een prik van bijvoorbeeld een wesp. Je doet er altijd verstandig aan om een EHBO kitje bij je te hebben, al leg je hem in de auto. Mocht je op zoek zijn naar een compacte set dan zijn de EHBO setjes van Care Plus wellicht iets voor jou.

Handige items uit de EHBO kit, wat nooit een verkeerde aanschaf is!
Handige items uit de EHBO kit, wat nooit een verkeerde aanschaf is!

WC papier en billendoekjes

Het regent al een paar uur en op de één of andere manier is mijn wc papier in een zijvak van de vistas doorweekt geraakt. Super onhandig als je nodig moet en wilt afvegen natuurlijk. Gelukkig heb ik altijd een pak baby billendoekjes van Sam en Nikky bij me, dat veegt toch iets fijner schoon. Onder de handige items schaar ik dus ook een plastic zakje of gripzakje om je toilet rol in te doen. Soms is het zo simpel! Die billendoekjes koop je trouwens gewoon in de supermarkt of bij een drogisterij.

Billendoekjes en een toiletrol in een plastic zakje, handige items!
Billendoekjes en een toiletrol in een plastic zakje, handige items!

Zeiltje onder je onthaakmat

Noem me een zeikerd of mierenneuker, dat mag, maar ik heb een hekel aan schoonmaken na het vissen. Het is fijn als je lang van je spullen kunt genieten toch? Een simpele en handige manier om je onthaakmat schoon en droog te houden, (alleen als het niet regent) is om er een zeiltje onder te leggen. Het kost niks, het weegt niks en het neemt geen ruimte in beslag. Maar het zorgt er wel voor dat er geen vocht vanuit grond in je mat trekt. Piertjes, pissebedden, oorwormen noem ze maar op, het is altijd weer een dierentuin in je (boot)mat. Ik heb daarnaast ook nog een weighsling in/op de mat liggen, zodat visslijm en eventueel bloed (het gebeurt helaas wel eens) in die sling komt, en niet in de mat. Die sling is makkelijker schoon te maken dan die hele mat namelijk.

Een sling of zeiltje onder je onthaakmat voorkomt veel schoonmaakwerk
Een sling of zeiltje onder je onthaakmat voorkomt veel schoonmaakwerk

Een lijstje

Nog zo iets simpels, maar toch zeker onderdeel van de handige items, is een (digitaal) lijstje met items die je mee moet nemen. Hoe vaak kom jij er aan de waterkant pas achter dat je wat bent vergeten? Ik persoonlijk heel regelmatig, zeker na een drukke werkdag. Je wil toch graag snel voor het donker daar zijn maar in de haast vergeet je weer eens wat. Het meeste staat altijd gereed. Je stretcher met slaapzak, tent, foudraal etc. staan natuurlijk al klaar om in de auto te leggen. Maar hoe vaak vergeet je niet je eten, je drinken, bak- of smeerboter, koffiemelk, tandenborstel enzovoort? Maak een lijstje met dat soort dingen en leg die op een plek zodat je die niet vergeet te lezen en je vergeet nooit meer iets.

Plaats je voerboot in de schaduw

De laatste tip uit deze editie van 5x Handige items is eigenlijk schaduw. Ik wist het namelijk niet, maar kreeg onlangs een tip van Berrie. Zet nooit je voerboot in de brandende zon! De temperatuur kan binnen in de boot namelijk al heel snel oplopen tot 60 graden en daar is de elektronica niet tegen bestand. Het is dus handig om je voerboot in de schaduw te houden op mooie warme zomerse dagen. Hetzelfde geldt ook voor je rubberboot. Er zit op de meeste goede boten wel een overdrukventiel. Let daarbij ook op met de volgorde van oppompen van compartimenten, anders werkt het nog niet.

Zet je voerboot niet in de volle zon, maar plaats hem in de schaduw om de temperatuur in de boot niet te laten oplopen
Zet je voerboot niet in de volle zon, maar plaats hem in de schaduw om de temperatuur in de boot niet te laten oplopen

Het uitzetten van het materiaal is zonder meer niet goed voor de naden. Zo heb ik ooit een witte oude rubberboot bijna zien ontploffen omdat de naden kapot sprongen. Mijn maatje Milan was snel genoeg om de lucht eruit te laten, anders was zijn boot op zeker geploft!

 

Advertentie:

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *