Interview met “Deboyblanktniet”

Gekke avonturen met deboy

In onze rubriek ‘aan het woord’ laten wij willekeurige vissers aan het woord aan de hand van vragen die wij ze stellen. Op deze manier willen wij de persoon in kwestie beter leren kennen, maar ook een kijkje in zijn visserij nemen. Deze keer laten wij Werner Simson, beter bekend als DeBoyblanktniet aan het woord over zijn visserij en zijn goed bekeken filmpjes op Youtube.

 

Advertentie:

  Hallo Werner, allereerst bedankt dat je een bijdrage wilt leveren aan deze editie van Aan Het Woord.

Voor de lezers die jou nog niet kennen, wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven? 

Hallo lezers van CarpFeeling! Mijn naam is Werner Simson maar de meeste zullen mij eerder herkennen als ‘deboyblanktniet’. Ik ben dertig jaar jong en woon samen met mijn vriendin in Rotterdam. In het dagelijks leven ben ik fulltime met vissen bezig en werk ik parttime als verhuizer.

Deboyblanktniet
Deboyblanktniet

Hoe combineer je jouw visserij met je persoonlijke leven thuis? 

Ik heb veel vrije tijd en ik kan daardoor veel tijd aan de waterkant doorbrengen. Zo kan het zijn dat je mij zomaar vijf dagen achter elkaar aan het water ziet! Daarnaast heb ik een leuke vriendin die mij altijd support en soms ook mee gaat, al doen we natuurlijk ook veel leuke dingen samen buiten het vissen om. Als ik niet bij haar ben vind ze het fijn dat ik aan het vissen ben en niet aan het stappen.

Deboyblanktniet

Wanneer ben je begonnen met karpervissen en hoe ben je ermee in aanraking gekomen? 

Van wat ik mij kan herinneren moet ik een jaar of acht/negen geweest zijn toen ik begon. We woonden aan een sloot die door de hele wijk heen liep. Samen met mijn vrienden uit de buurt bevisten wij die sloot vaak en waren wij een ware plaag voor de voorntjes die er zwommen. Het moment dat ik voor het eerst iemand een karper zag vangen zal ik nooit vergeten. Er was een Antilliaan en geloof me, ik lieg niet, die viste altijd op karper! Hij viste met een korstje toen ik hem die karper zag vangen, ik dacht meteen dat wil ik ook! En vanaf dat moment vis ik alleen nog maar op karper.

Deboyblanktniet

Hoe ben je op de naam DeBoyBlanktNiet gekomen?

Vorig seizoen viste ik veel met een vriend van mij. Hij wilde altijd het liefst grote en moeilijke wateren pakken want hij was al een aantal keer in Frankrijk geweest om te vissen en de kleine slootjes en parkwateren trokken hem niet. Uiteraard blankten we hard en gaf hij ons de naam: Blankboys. Dit bleven we tijdens die sessie herhalen met een grappig accent: Wij zijn die Blankboys, Blankboys! Vanaf die sessie ben ik me meer gaan verdiepen in het actief vangen van karper, ik begon weer vis te vangen en veel ook! (mede dankzij een aantal mensen die mij het één en ander leerden) In plaats van Blankboy was ik BlankNiet geworden en heb ik dus mijn naam aangepast.

Deboyblanktniet

Blank je echt nooit?

Vroeger wel, nu niet meer haha! Tegenwoordig bevis ik vaak kleinere parkwateren of stadsslootjes. Soms bevis ik wel vijftien verschillende slootjes op een dag en heb ik aan het einde van de dag meer als tien karpers gevangen. Daardoor lijkt het en voelt het alsof ik bijna nooit blank. Toch kan ik jullie vertellen, sommige sessies blank ik keihard! Vijf dagen achter elkaar met een droog net zijn geen uitzondering. Maar… niet doorvertellen he!

Gekke avonturen met deboy
Gekke avonturen met deboy

Ik bekijk je filmpjes op Youtube altijd met een grote glimlach, krijg je meer leuke reacties of zitten er ook negatieve reacties tussen?

Ik krijg super veel reacties op mijn filmpjes waarvan 95% positief zijn en dan kun je zelf wel bedenken hoeveel procent negatief zijn haha. Om de negatieve reacties kan ik soms wel lachen. Als je ze goed leest slaat het vaak nergens op en vinden ze gewoon niet leuk hoe en wat je doet. Door de vele positieve reacties merk ik dat de kijkers mijn filmpjes net zo leuk vinden om te kijken als ik het vind om ze te maken. Daarnaast leveren de negatieve reacties ook vaak meer aandacht op wat weer resulteert in meer views. Waarschijnlijk volgen die mensen toch alles wat ik doe en vraag ik me af, zijn het niet gewoon stiekem fans van ‘deboyblanktniet’?

Deboy met een schubkarper

Wanneer ben je begonnen met filmen tijdens het vissen?

Dit jaar ben ik begonnen met het filmen van mijn visserij, ik schoot vaak veel foto’s en bedacht me dat bewegend materiaal ook tof zou zijn om terug te zien. In het begin filmde ik zonder te presenteren maar deze filmpjes werden er niet spannender op en zodra ik als een professional over het vissen begin gaat het vaak nergens over. Nu doen we wat we normaal ook tijdens het vissen doen, veel grappen maken tijdens het vissen (wij zijn die boys die blanken) alleen filmen we er nu bij. Als vrienden of mijn vriendin vraagt of ik nog wat gevangen heb kan ik ze de beelden laten zien.

Tijdens het filmen van een gevangen vis geef je vaak ‘shout outs’ naar vrienden en je sponsors. Kun je uitleggen wat dit precies zijn en waarom je dit doet?

Wat de betekenis ervan is weet ik niet precies. Voor mij is het gewoon een groet naar een vriend(en) die die dag mee vist, mij geholpen hebben en zo een bedankje krijgen. De mensen die ik dan noem begrijpen wel waarom ik dat doe. Eigenlijk vind ik het ook gewoon stoer om te doen, rappers geven ook vaak shout outs en aangezien ik mijn afslag als rapper heb gemist gooi ik er op deze manier wat shout outs uit!

Wat kunnen we in de toekomst gaan verwachten te zien op je Youtube kanaal?

Op dit moment ben ik nog maar een starter en kan nog niet veel doen. Moet nog veel leren. Je hebt honderd abonnees nodig voor je wat professionele dingen kan gaan doen op Youtube. Ik ga op korte termijn investeren in een betere camera zodat de kwaliteit van de beelden beter wordt. Daarnaast wil ik me meer verdiepen in het bewerken van beelden zodat ik mijn filmpjes aantrekkelijker kan maken. Mooie plannen heb ik genoeg voor mijn Youtube kanaal dat gaan jullie in de toekomst allemaal zien.

Welk product is voor jou onmisbaar in jouw visserij? 

Het allerliefst struin ik zoveel mogelijk sloten af op een dag. Daarbij is mijn fiets eigenlijk onmisbaar, met de auto is dat niet te doen. Op veel van de kleinere wateren kun je alleen lopend of met de fiets komen.

Een dikke schub voor deboyblanktniet

Hoe pak jij een nieuw water aan? 

Het ligt er aan wat voor water het is. Als het over een stadswater gaat die ik struinend af ga dan is observeren het key word. Grotere wateren pak ik vaak aan samen met iemand die daar al langer vist of ik stel vragen aan de mensen die klaar zijn met dat water en of ze wat informatie willen delen. Ik doe nooit moeilijk en houd het het liefst lekker simpel!

Hoe belangrijk zijn onderlijnen in jouw visserij en wat is voor jou persoonlijk je meest gebruikte onderlijn?

Allereerst houd ik het graag simpel. Uit mijn hoofd kan ik twee onderlijnen knopen waarvan ik er een eigenlijk altijd gebruik. Een heel basic onderlijn, waarvan de standaard hetzelfde is maar experimenteer met de lengte van de rig of van de hair. Soms zie ik op internet een onderlijn die ik dan wil proberen en die maak ik dan één op één na.

Wat is je favoriete vis gerelateerde boek of film? 

Pilaar en Hofman in Turkije.

Wat is voor jou het meest onderschatte aspect binnen de karpervisserij? 

Goede vraag! Ik denk de kleine slootjes… Iedereen wil maar de zwaarste vis vangen op het grootste water, maar op een slootje waar maar een meter water staat kunnen ook mooie vissen zwemmen.

Als ik je vraag naar je favoriete vangst aller tijden, welke vis komt er dan als eerste in je op? 

Deze vis komt uit de tijd dat ik nog op de basisschool zat. In de pauze tussen de middag viste ik vaak een uurtje vanuit de tuin. Ik had een karper aan de lijn en moest over tien minuten weer op school zijn. Er liep een klasgenootje aan de overkant en die riep hey! Vijftig meter verderop doet een karper heel vreemd… Ik riep met een kromme hengel in mijn handen die vis hangt aan mijn lijn, niet wetende dat die vis zover weg zat. Ik vergeet dat nooit meer!

Hoe zou jij je ultieme CarpFeeling omschrijven? 

Dat is voor mij als je in de zomer vroeg aan de waterkant zit en de zon ziet opkomen. Aan de oppervlakte zie je azende karpers, je hebt ze gewoon voor het uitkiezen. Dat is voor mij de ultieme CarpFeeling!

Het ultieme CarpFeeling gevoel van Werner
Het ultieme CarpFeeling gevoel van Werner

Wat hoop je op sportvisgebied in de toekomst nog te kunnen bereiken? 

In de toekomst hoop ik perfecte filmpjes te maken en dat ik me kan verbeteren als visser die ook de grotere wateren leeg kan vissen. Mocht ik daar een plak kaas voor tussen mijn boterham aan kunnen overhouden zou dat niet erg zijn.

Meer volgen van DeBoy BlanktNiet? Volg Werner dan via FacebookYouTube of Instagram.

 

Advertentie:

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *