Nieuw bij The Carp Specialist: Markant carping

Markant camping stek 3

Goed nieuws voor de liefhebbers van rust (en luxe) aan de waterkant, want met ‘Markant carping‘ is er een nieuw water toegevoegd aan het toch al enorme aanbod van The Carp Specialist. Op de grens van de achterhoek bevindt zich het Markant outdoorcentrum. Op dit terrein ligt een fraai water met een even prachtig bestand aan karper. Gedurende het hoogseizoen vinden hier vooral outdooractiviteiten plaats, maar met ingang van deze winter zal het water in er maanden van oktober t/m maart worden opengesteld voor de visserij. Benieuwd of dit water iets voor jou is? Lees dan snel verder.

Markant carping

Markant carping ligt in het prachtige Montferland, midden in een heuvelachtig en bosrijk landschap. Het water heeft een oppervlakte van zo’n 3 hectare, maar heeft veel oeverlengte (1,3 km) doordat het de vorm van een hoefijzer heeft. Er zijn drie strategisch gelegen 2-persoons stekken ingericht, ieder voorzien van compleet ingerichte Bell-tent. Deze biedt u de luxe van twee 1-persoons bedden, stroom, verwarming, opbergruimte, een koelkast, gas, kooktoestel, water en verlichting. Je hoeft alleen je eigen slaapzak, kussen, potten en pannen mee te nemen! Hoezo luxe?

Ruime stekken met luxe Bell-tenten
Ruime stekken met luxe Bell-tenten

Door de zware kwaliteit materiaal houden de Bell-tenten perfect de warmte vast, zodat u er ook bij koudere weersomstandigheden heerlijk comfortabel in kunt verblijven. Buiten de Bell-tent staat een vuurschaal en kruiwagen hout voor u klaar, zodat u iedere avond een mooi kampvuurtje kunt aansteken. Bij elke stek is tevens het gebruik van een fiets en kano inbegrepen in de prijs. Naast de Bell-tenten op elke stek vindt u een douche-en toiletgebouw vlakbij stek 1 en stek 2.

Het water is in de jaren ’70 gegraven voor zandwinning. Daarna is het jarenlang het viswater geweest van de plaatselijke vereniging en stond bekend als ‘De visvijver’. In die jaren is de basis gelegd voor het unieke karperbestand. De maximale diepte is 3,5 meter en het water is rondom begroeid met riet, struiken en bomen. Je kunt er dus alle kanten op! Klik hier voor meer informatie over het water.

Markant camping schubkarper Jelmer
Er zwemmen prachtige karpers op Markant carping

Het visbestand

Het water herbergt een fraai bestand aan karper. Er zwemmen originele Nederlandse spiegel- en schubkarpers tot een gewicht van 20kg+

Naar schatting zwemmen er ongeveer 60 karpers op het water, waarvan een deel bestaat uit spiegelkarpers tot 10 kilogram. De bovenlaag bevat vooral prachtige schubkarpers met enkele flinke uitschieters.

Zoals gezegd zal het water deze winter (2020-2021) voor het eerst officieel geopend zijn voor de karpervisserij. Om de rust rondom het water te garanderen én om minimale overlap te hebben met de outdooractiviteiten van Markant, zal het betaalwater enkel van oktober t/m maart geopend zijn voor de karpervisserij. Naast karpervissers zullen er dus ook wat andere ‘outdoorgasten’ op het domein aanwezig kunnen zijn en zullen de medewerkers wat groenonderhoud uitvoeren. Uiteraard wordt hierbij zo goed als mogelijk rekening gehouden met de aanwezige karpervissers. Een unieke kans om dit prachtige betaalwater te bevissen!

Markant camping overzicht
Markant carping overzicht

Meer weten over Markant carping en/of boeken? Check dan de website van The Carp Specialist. Binnenkort zullen wij namens CarpFeeling dit water bevissen en reviewen. Stay tuned!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *