CF News Flash – September 2021

News Flash September 2021 - Nieuwe producten

Als je naar buiten kijkt heb je het wellicht nog niet echt in de gaten, maar het najaar is officieel begonnen. Nog een paar dagen met hogere temperaturen en flink wat zonnestralen, maar dan zal de temperatuur toch echt gaan afnemen. Dat heeft vaak als gevolg dat het ook een stuk minder druk wordt aan de waterkant, tijd om lekker te gaan vissen dus! Door drukte op allerlei vlakken stamt de vorige News Flash alweer van enkele maanden geleden, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat er geen nieuwe producten te melden zijn. Sterker nog, er valt genoeg te melden! In deze nieuwe editie van de News Flash daarom aandacht voor 10 gloednieuwe producten die nu in de schappen liggen of binnenkort zullen worden uitgebracht.

 

Advertentie:

  Nash Tackle Siren R4

Eén van de meest opvallende nieuwtjes is zonder twijfel de gloednieuwe beetmelder van Nash Tackle. De Siren R4 is de opvolger van de populaire R3 en kan volgens de informatie die we hebben gevonden worden gezien als ’the next big thing’. Op de site van Nash lezen we namelijk dat de beproefde ‘speed responsive indication’ (de intelligente beetregistratie die we kennen van de R3) nog verder is ontwikkeld waardoor de beetmelders geschikt zijn voor elke denkbare situatie en je precies laten weten wat je nodig hebt. Zo is het mogelijk om deze functie af te stemmen met snelheid (1cm of 2 cm per seconde) en beweging van het wiel, voor bijvoorbeeld super gevoelige en voorzichtige aanbeten en het tegengaan van valse indicaties door wier, golfslag, wind etc.

Nash Siren R4 - Bron: Paryz.cs
Nash Siren R4 – Bron foto: Paryz.cs

Buiten deze opties zijn er ook enkele compleet nieuwe specs te melden. Zo is er de ‘dropback tone’, een aparte (aflopende) toon voor een terugzakker. Een andere nieuwe handige optie is een led aan de achterkant van de beetmelder. Deze zorgt ervoor dat je ook in het donker makkelijk in een rechte lijn naar je stek kunt varen zonder dat je zult moeten zoeken en een bocht in je lijn vaart.

Met de komst van de Siren R4 wordt ook een aparte ‘Night Glo’ range aan indicators uitgebracht die perfect matchen met deze beetmelder en waarvan de LEDS geactiveerd worden als de verlichting van de beetmelder ook aangaat.

De Siren R4 is vanaf eind oktober leverbaar als losse versie, maar ook als set van 2, 3 of 4 beetmelders. Natuurlijk is daarbij dan ook de gloednieuwe R4 receiver inbegrepen. Meer informatie, plaatjes en nieuwe producten? Check dan de website van Nash Tackle.

nash siren r4 3+1 set
De nieuwe Siren R4 is leverbaar in verschillende sets

Combineer een Deeper fishfinder met je ND Tackle baitboat 2

Steeds meer karpervissers zien de voordelen van een Deeper fishfinder en willen deze (achteraf) met hun voerboot combineren. Het is niet altijd even handig om zo’n bol in te laten bouwen en daarom worden er door tal van bedrijven accessoires ontwikkeld om de Deeper te koppelen aan je favoriete baitboat. Ook bij New Direction Tackle heeft men hier een handige tool voor ontwikkeld met deze mount. Zie het filmpje hieronder. Je koopt hem voor 30 euro bij Amazon.

Rhino Tech Beam V4

Anno 2021 zijn er (gelukkig) steeds meer vissers die hun vangsten niet meer bewaren, maar al in de donkere uren op foto en video vereeuwigen. Dat levert soms best wel wat problemen op met de juiste belichting, maar met de Beam V4 van Rhino Tech wordt dat nog makkelijker. Deze compacte lichtbron levert genoeg licht om goede foto’s te maken zonder flitser en is een ideale aanvulling voor je cameratas. De Beam V4 heeft een totaal van 800 LUX vermogen dankzij de 82 LEDS. Je kunt kiezen uit drie kleur temperaturen en ook schakelen tussen vier standen in de helderheid. Dankzij de hotshoe koppel je de Beam V4 eenvoudig aan je DSLR camera. De Beam V4 en andere interessante prodocten zijn verkrijgbaar voor €32,95 bij onze vrienden van M2 Bait and Tackle.

rhino tech beam v4
Een uitstekende hulp voor het fotograferen en filmen in het donker

Fox Aquos Tri Layer regenkleding

Als je op zoek bent naar nieuwe regenkleding dan is dit wellicht een interessante optie voor je. De nieuwe Aquos Tri Layer kleding van Fox bestaat, zoals de naam doet vermoeden, uit een 3-laags materiaal en is met TPU gelamineerd. Hierdoor beschikt de kleding over een waterdichtheid van 25000mm HH. Hiermee is het regenkleding die je droog zal houden tijdens de natste dagen. De kleurstijl herken je waarschijnlijk al van de rest van de Aquos range. Binnen deze range zijn binnenkort de volgende producten leverbaar:

Jassen

Broek

Bekijk de verschillende mogelijkheden in het filmpje hieronder:

Heylakker – De Kronieken van de Surf

Goed nieuws voor de boekenwurmen onder ons, want binnenkort kan je genieten van een nieuw meesterwerk op karpergebied. Eén van de bekendste Belgische wateren is zonder meer Heylakker, ook bekend als ‘de Surf’, een grindplas van 30 ha in het Limburgse Maasland. Dit bijzondere water krijg haar eigen boek, geschreven door Theo Pustjens & Mark Hoedemakers. Het boek draait volledig over de visserij en avonturen op dit specifieke water en is daarmee uniek in zijn soort. Volgens de auteurs bestaat dit boek, dankzij de gastbijdragen van o.a. Robby Swennen, Steve Briggs, Frank Warwick, Peter Van de Sande, Rob Schneider, Gio Vanhooren, Marco Kraal, Wijtze Tjoelker, John Van Eck, Theo Pustjens en Jeffrey Bobbaers, uit een interessante mix van stijlen en invalshoeken.

Heylakker - De Kronieken van de Surf

Heylakker – De Kronieken van de Surf wordt gedrukt in een formaat van 20×25. Je kunt hem nu in de voorverkoop bestellen. Tot 1 november betaal je 45 euro plus 6,95 euro verzendkosten. Na het beëindigen van de voorverkoop kost het boek 49 euro (excl. verzendkosten). Het boek wordt u toegestuurd zodra het van de drukpersen rolt (eerste week december). Het is ook mogelijk om het boek te bestellen en op te halen op de VBK meeting op 11 december. Kijk dan voor meer informatie op de speciale Facebookpagina.

Heylakker - De Kronieken van de Surf 2
Een titelblad uit het boek

Bewaar je geslepen haken in de box van J Precision Hooks

Het aantal karpervissers dat zelf hun haken slijpt tot ultra scherpe prikkers lijkt de laatste jaren iets af te nemen, maar we hebben een leuk product voor hen die nog steeds met militaire precisie aan het vijlen zijn! Deze opbergboxen van J Precision Hooks zijn namelijk ideaal om je secuur geslepen haken in optimale condities te bewaren tot je ze aan de onderlijn knoop. Meer info? Check dan even de Facebookpagina van dit merk.

Berg je geslepen haken op met de boxen van J Precision Hooks
Berg je geslepen haken op met de boxen van J Precision Hooks

Fortis Polarised Phone Filter clip

Ken je dat? Je ziet met je polariserende zonnebril een prachtige vis zwemmen die je eigenlijk ook op de foto wilt zetten? Op het moment dat je de telefoon erbij pakt dan is de vis niet zichtbaar door de reflectie op het water. Bij Fortis hebben ze op veler verzoek een filter ontwikkeld voor de telefoon. Hiermee kan je hun eigen 24/7 Brown lens eenvoudig voor de camera van je telefoon plaatsen en je vis toch filmen of fotograferen. Gaaf! Hij is voorzien van een beschermdop en leverbaar bij de Fortis dealer #FilmDeeper

Fortis Polarised Phone Filter clip
Fortis Polarised Phone Filter clip

AVID Adjustable Stage Stands

De ene visser heeft er iets meer last van dan de ander, maar als je gebruik maakt van stage stands is dit een praktisch product! De Adjustable Stage Stands van AVID bestaan uit twee delen. Eerst schroef je het onderste deel in de steiger en daarna bevestig je het topdeel welke compleet te verstellen is. Hierdoor kan je de hengels in de hoek plaatsen die je zelf wilt en heb je geen last meer van een scheve setup. Dat staat niet alleen fraaier, maar is soms ook handig om te zorgen dat je hengels op de steunen blijven liggen 😉 Check voor meer informatie de website van AVID.

avid flexible stage stands - nieuwe producten
Hoe scheef de steiger ook staat, met de Adjustable Stage Stands van AVID staat je set-up kaarsrecht.

Korda Longchuck Main Line

Binnen de range van Korda zijn recent ook enkele nieuwe producten uitgebracht. Zo is er de nieuwe Longchuck Main Line, een lijn die speciaal is ontwikkeld voor het werpen op lange afstand. Volgens Korda behaal je met deze lijn extra meters ten opzichte van een reguliere mono, en als je dan toch ver moet werpen is dat wel prettig. De ultra-low stretch lijn bevat minder rek en zorgt daarvoor ook voor een betere drop. Het is een lichtgewicht en heldere lijn die beschikbaar is in de volgende formaten: 10lb (0.27mm) 12lb (0.30mm) 15lb (0.33mm) 17lb (0.35mm) and 20lb (0.40mm). De lijnen worden geleverd op spoelen van 1000 meter.

Korda Longchuck
Korda Longchuck, voor verdere worpen

Vers aas van Tijgernotenkopen.nl

Bij de mannen van Tijgernotenkopen.nl hebben ze recent een aantal interessante aassoorten toegevoegd aan hun assortiment. Deze verse waterinsecten zijn ideaal te combineren met particles, boilies en/of pellets. De insecten zitten bomvol eiwitten en andere belangrijke voedingsstoffen voor de karper. Je hebt de keuze uit Bloodworm, Krill, Vlokreeften, Gemalen mosselen en Waterluizen. Think outside the box!

nieuwe producten van Tijgernotenkopen.nl

Binnenkort meer nieuwe producten

En met deze natuurlijke aasjes zijn we aan het einde gekomen van deze News Flash. Heb jij een leuk product gezien dat we nog niet hebben behandeld? Laat het ons dan weten via de reacties hieronder of tip ons via het tipformulier. Binnenkort meer nieuwe producten!

 

Advertentie:

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *