Nieuw meerrecord op Carpfarm lake: 30kg+

Het nieuwe meerrecord van Carpdarm lake

Een 30kg+ karper in Nederland is een unicum… en wat zijn we trots dat er deze week de eerste 30kg+ spiegelkarper is gevangen op ons Nederlandse betaalwater Carpfarm Lake! Het unieke visbestand beschikt over 4 bekende 25kg+ karpers, waarvan er dus eentje de magische grens van 30kg is gepasseerd! We zijn bijzonder dankbaar voor het harde werk van Bert ter plaatse, die zijn visbestand zeer goed heeft samengesteld en door een uitgekiende voerstrategie ongekende groeiresultaten behaald met zijn vissen. Hij schrijft ons het volgende over de vangst:

Florian met de Two Tone op meer dan 30kg!

Meerrecord

“Deze week vist de Duitse karpervisser Florian Freericks op stek 4.  Nadat hij al twee spiegelkarpers van 13,5kg en 19kg had gevangen kreeg hij dinsdagnacht een paar piepen op zijn linkerhengel waarna een langzame run ontstond. Florian nam de hengel en voelde direct dat het om een zware karper ging. Hij stapte in de boot en ging achter de vis aan. Na een dril van ongeveer 20 minuten schepte hij deze machtige spiegelkarper. Toen hij aan de kant kwam en probeerde deze topvis te wegen kwam hij er achter dat zijn weegklok maar tot 25 kilo ging.

Snel belde hij zijn vismaat die op stek 6 zat om een andere weegklok te brengen. De enorme two-tone spiegelkarper tikte na aftrek van de weegzak 30,2 kilo aan. Na het maken van foto’s en video werd deze machtige vis terug in zijn element gezet. De methode die Florian gebruikt is als volgt: hij voert beide uitlopers van stek 4 ruim verspreid aan met de Carp Pro pellets die op Carpfarm Lake te verkrijgen zijn en vist op een bed van deze pellets met een kleine wafter op een stiff D-Rig van 9 cm.”

Carpfarm lake: een BIG FISH water

Met deze topvangst zet Carpfarm Lake zich (opnieuw) op de kaart als één van de echte ‘big-fish’ karperwateren in Nederland en bewijst ’t dat het echt niet altijd nodig is om naar het buitenland af te reizen op jacht naar grote karper. Blader overigens ook zeker eens door de online fotogallerij van Carpfarm Lake heen. Niet alleen ‘big fish hunters’, maar ook liefhebbers van zwaarbeschubte spiegelkarpers & rijenkarpers komen hier aan hun trekken. Wel willen we blijven benadrukken dat Carpfarm Lake absoluut ongeschikt is voor minder ervaren karpervissers. Ervaring met de karpervisserij op diepere wateren en bootgebruik is een absolute must!

Een van de andere vissen die Florian wist te vangen tijdens zijn verblijf aan Carpfarm lake

Klik hier voor meer informatie over Carpfarm lake


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *