CF News Flash – Mei 2021 (deel 2)

CF News Flash - nieuwe producten

Het pinksterweekend is aangebroken en dat houdt voor veel vissers in dat er een lang weekend gevist kan worden, dikke kans dus dat je deze nieuwe editie van onze News Flash op je mobiel leest aan de waterkant. Mocht het even niet zo lekker lopen (of ben je aan het uitrusten na het drillen) dan hebben we hieronder wat leesvoer voor je klaar staan. Zoals je van ons gewend bent staat deze News Flash weer vol met nieuwe producten en nieuwtjes die we hebben gespot op het wereldwijde web. Producten die binnenkort verschijnen of recent zijn uitgebracht en inmiddels te koop zijn via internet of in de schappen van je favoriete dealer. Veel leesplezier!

 

Advertentie:

  Biologisch afbreekbare leadclips!

We beginnen deze News Flash met een gaaf product uit de stal van Rigmarole. Zij zijn, voor zover ik weet, de enige speler die een bio-afbreekbare lijnclip op de markt hebben gebracht. Op de website van M2 Bait and Tackle lezen we hierover het volgende: “Het materiaal dat in dit product wordt gebruikt, wordt gebruikt voor het maken van biologisch afbreekbare implantaten zoals pennen, schroeven en platen voor chirurgische ingrepen die in het menselijk lichaam worden afgebroken zodra ze hun werk hebben gedaan. Ze zijn dus sterk genoeg om hun werk te doen, maar zodra ze in het water verloren zijn gegaan, vormen ze minder gevaar voor de fauna omdat ze volledig biologisch afbreekbaar en milieuvriendelijk zijn. Uit tests blijkt dat ze na ongeveer 8 maanden in zoet water worden afgebroken.” Interessant! Bestel ze bij onze vrienden uit Venhuizen.

rigmarole-freefall-lead-clips-biodegradable
Biologisch afbreekbare lead clips van Rigmarole

Voorjaarsvissen op een diepe afgraving

Het bevissen van een diepe afgraving kan een aardige uitdaging zijn in het vroege voorjaar. Kordaman Arjan Braad vertrok dit voorjaar naar het Nederlandse CarpFarm lake voor een sessie. Het zou een taaie sessie gaan worden, maar met een prachtig resultaat! Bekijk deze interessante video op de website van The Carp Specialist.

CarpFarm lake
CarpFarm Lake in optima forma

Ongekende ruimte met de Nash Blockhouse

Tijdens langere sessies is een beetje ruimte om je heen wel fijn en zeker als je met slecht weer veel tijd in de bivvy moet doorbrengen. Als je dit herkent ligt de oplossing wellicht in de nieuwe Blockhouse van Nash. De Blockhouse combineert het klassieke ontwerp van de bivvy met een unieke combinatie van bruikbare ruimte, meer hoogte en een afgesloten capsule in een geheel dat binnen enkele seconden rechtop staat. De Blockhouse maakt gebruik van hetzelfde Speed Up frame uit één stuk dat we kennen van de Bank Life Gazebo’s. Hierdoor is hij erg makkelijk op te zetten.

Zelfs de grootste vissers stappen zonder bukken binnen dankzij de bijzondere hoogte en de handige deur. Dit zorgt er tevens voor dat je in de Blockhouse gewoon rechtop kunt staan! De Blockhouse is voorzien van een extreem HD grondzeil dat bescherming biedt tegen allerlei ongedierte. Dat geldt ook voor de dubbele waterproof- en muggengaasdeur die zowel naar boven als naar onder geopend kan worden. Hiermee blijft de Blockhouse afgesloten wanneer je dat wenst voor gegarandeerd comfort en rust bij minder leuke omstandigheden. De Blockhouse is dé tent van de toekomst voor wie graag langere sessies maakt. Benieuwd? Check dan de onderstaande video eens.

https://youtu.be/oC93hwBxhu8

Buzzerbars van Dobbins Bobbins

In vorige edities van onze News Flash heb je al vaker iets kunnen lezen over de custom producten van Dobbins Bobbins. Op de Facebookpagina kwam deze foto voorbij van een setje customized buzzerbars, geïnspireerd op het werk van Steve Neville. Waar het idee aanvankelijk was bedoeld als privé projectje, blijkt er dermate veel interesse van de fans dat er meer modellen gemaakt zullen gaan worden. Interesse? Check dan even de pagina.

dobbins bobbins producten

Nieuwe kleur voor de BaitStar Pro 2020

Mocht je in de zoektocht naar een nieuwe voerboot zijn beland bij de BaitStar Pro 2020 versie dan heb je nu ook de keuze uit een gloednieuwe kleur. Deze bait boat is nu namelijk ook leverbaar in het grijs zoals je kunt zien op de onderstaande afbeelding die we troffen op de Facebookpagina van BaitStar.

nieuwe producten baitstar pro grijs
De BaitStar PRO 2020 is nu ook in het grijs verkrijgbaar.

Hufterproof diner setje van RidgeMonkey

Eén van de merken dat zich de laatste jaren op allerlei vlakken ontwikkeld heeft is het wel RidgeMonkey concern. Naast alle praktische producten voor het vissen zelf hebben ze ook steeds meer ondersteunende items, waaronder natuurlijk hun immens populaire toasters. Nieuw is de SQ DLX Bowl. Dit product is gemaakt van een slijtvast materiaal genaamd Melamine en is makkelijk schoon te maken en mee te nemen naar de waterkant. Geen gebroken borden en kommen meer dus! De SQ DLX Bowl komt met een RCW geanodiseerde lepel en vork en wordt tevens geleverd met een neopreen hoes en een katoenen handdoek. Noodzakelijk? Vast niet, maar handig is het wel!

Ridgemonkey SQ DLX Bowl
Ridgemonkey SQ DLX Bowl

Nieuw: de Procat MK4 van Angling Technics

Een goede voerboot is tegenwoordig voor veel vissers niet meer weg te denken in hun visserij. Het Engelse Angling Technics maakt al jaren zelf kwalitatieve voerboten en komt nu met de nieuwste versie, de Procat MK4. Een opvallend verschil met de MK3 is dat de voerbak van deze boot een stuk groter is dan bij zijn voorganger (22cm ipv 14cm). De Procat MK4 wordt voor 699 Engelse pond verkocht. Bekijk voor meer informatie de Facebookpagina van Angling Technics.

Angling Technics Procat 4
De Procat MK4 van Angling Technics

Noodle kickers van Thinking Anglers

Een merk dat we graag in de gaten houden is het Engelse Thinking Anglers. Met een serie (hoofdzakelijk Engelse) topvissers betrokken zijn er door de jaren heen al gave producten ontwikkeld. Een nieuw product van TA zijn de Noodle Kickers die leverbaar zijn in zowel een medium als large variant en in de kleuren bruin en groen. Deze verlengde kickers zorgen door hun lengte en bouw voor een agressieve inhaking waarbij de haak optimaal kantelt en voor goede inhakingen zorgen. De Noodle Kickers zijn in Nederland o.a. verkrijgbaar bij Carpworld.

Thinking Anglers noodle kickers producten
Thinking Anglers noodle kickers

Nieuwe snapback van Carpleads

Als je petten spaart is dit wellicht een leuk nieuwtje voor je. Het Duitse Carpleads heeft namelijk wat gave petten toegevoegd aan hun merchandise en deze zijn te koop via hun webshop. De snapbacks zijn voorzien van een 3D logo waardoor ze er echt uitspringen. Deze snapbacks koop je voor 26,95.

XXL Tijgernoot hookbaits

Karpers zijn verzot op tijgernoten en dit aas heeft vele voordelen. Met een tijgernoot aan de hair voorkom je namelijk veel bijvangsten en hiermee heb je ook minder last van ander gespuis zoals kreeft en poison chat (en dat is op veel Franse wateren een uitkomst!) Bij tijgernotenkopen.nl hebben ze tal van (kant-en-klare) tijgernootproducten, waaronder deze XXL Tijgernoot hookbaits. Handig om een potje van in de tas te hebben en, mits koel en donker bewaard, tot wel een jaar houdbaar. Check de producten eens op hun website.

nieuwe producten: XXL tijgernoten hookbaits tijgernotenkopen
XXL Tijgernoten hookbaits, handig voor in de tas!

Fox Explorer Rucksack / Barrow Bag

Als je op zoek bent naar een veelzijdige rugtas is dit wellicht een product voor jou. De Explorer Rucksack/Barrow Bag van Fox is een combinatie tussen een stevige rugtas en een handige opslag die je op je barrow kunt stapelen en onder je bedchair kunt schuiven. De Rucksack/Barrow Bag is ruim opgezet en biedt plaats aan een flinke hoeveelheid materiaal. Benieuwd naar de tas en de vele mogelijkheden ervan? Check dan zeker even de onderstaande video van het Fox Team met Harry Charrington als één van de ontwikkelaars van deze tas.

Binnenkort meer nieuwe producten

En dat was hem alweer, de tweede News Flash van de maand mei. Natuurlijk gaan we onverstoord door met het zoeken naar nieuwtjes, interessante tips en de vele nieuwe producten die maandelijks verschijnen. Heb jij zelf een gaaf nieuw product gespot dat hier niet zal misstaan? Tip ons dan via het tipformulier. Veel visplezier en tot de volgende keer!

 

Advertentie:

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *