Onderzoek je wateren met Fish Deeper

Fish Deeper Premium

Anno 2022 besteden we als (karper)vissers steeds meer tijd online en worden nieuwe wateren vaak tot in detail onderzocht via de mogelijkheden op het web. Er valt namelijk enorm veel digitale informatie te vinden over de wateren en visbestanden dus waarom zou je daar geen gebruik van maken?! Eén van die online mogelijkheden wordt aangeboden door Deeper en in de vorm van hun ‘Fish Deeper’ applicatie. Deze applicatie biedt bathymetrische waterkaarten aan met dieptes en bijzonderheden in heel de wereld! In dit artikel vertellen we je hier meer over.

 

Advertentie:

  Waterkaarten voor iedereen!

Je zou misschien verwachten dat Fish Deeper enkel beschikbaar is voor mensen die zelf een Deeper fishfinder bezitten, maar het tegendeel is waar. De Fish Deeper app is namelijk voor iedereen toegankelijk, mits je een account aanmaakt dan. Deze app is te gebruiken op alle apparaten (laptop, pc, telefoon, tablet) en dat is natuurlijk super handig! Hiermee kan je de visserij op een (nieuw) water optimaal voorbereiden zonder dat je überhaupt al aan de oevers ervan bent geweest. Het zal je daarom helpen met het verkrijgen van cruciale informatie zoals diepe of juist ondiepe zones. Dat scheelt je niet alleen veel tijd, maar ook brandstof en overige kosten 😉

Fish deeper
Er zit veel data in de kaarten van Fish Deeper!

Op de app vind je bathymetrische kaarten. Deze worden gemaakt met sonars zoals de Deeper fishfinders. Ze zenden geluidsstralen uit die door de bodem (of voorwerpen) worden weerkaatst en omgezet naar data. Hierdoor krijg je enorm veel informatie over diepte, bodemcontouren en – structuur, vegetatie en onderwaterleven.

Fish Deeper Free

Er zijn twee verschillende versies van de Fish Deeper app. Allereerst is er een gratis versie waarmee je al heel veel informatie kunt opzoeken. Denk bijvoorbeeld aan de volgende info:

 • Weersverwachtingen
 • Downloaden van jouw waterkaarten
 • Markeer eenvoudig jouw favoriete stekken
 • Het loggen van je eigen vangsten

Als je zelf een Deeper fishfinder hebt zullen al je ‘sessies’ worden opgeslagen op deze kaarten waardoor je deze perfect kunt terugkijken of analyseren.

Fish Deeper Premium

Er is tegen betaling echter ook een Premium versie beschikbaar die je nog veel meer interessante voordelen bied! Hiermee krijg je namelijk toegang tot dieptekaarten van meer dan 50.000 wateren wereldwijd! Super handig als je op zoek bent naar een nieuw water of juist verdieping wilt van een specifiek gekozen plas. Daarnaast worden natuurlijk ook je eigen gegevens ingeladen en dit kan je met elkaar vergelijken via een eenvoudig menu (zie onderstaande foto).

Fish Deeper Premium
Een voorbeeld van een dieptekaart die te vinden is met Fish Deeper Premium
Fish Deeper Premium
En als je inzoomt krijg je veel meer details te zien zoals dit interessante plateau!

De kosten van Fish Deeper Premium

Als je echt alles wilt weten over de wateren in je omgeving of zelfs toekomstige viswateren in het buitenland is de betaalde versie van Fish Deeper absoluut aan te adviseren. De Premium versie werkt op basis van een abonnement:

Kosten Fish Deeper
De kosten voor een Fish Deeper Premium abonnement vallen reuze mee!

Vanaf EUR 19,99 per jaar heb je dus een database met ontzettend veel bruikbare informatie beschikbaar, wereldwijd! En mocht je het allemaal even aan willen kijken dan krijg je bij ieder abonnement een proefperiode van 7 dagen voor je daadwerkelijk gaat betalen!

Meer info en/of inschrijven? Kijk dan op www.fishdeeper.com

 

Advertentie:

 6 reacties op “Onderzoek je wateren met Fish Deeper

 1. Cor zegt:

  Dat premium abonnement heb ik ook enkel de metingen die ik zelf verricht tonen hele andere dieptes dat het kaartje van de website. Lijkt mij toch iets wat niet bepaald klopt. Voor de rest best een aardig ding voor het geld.

  • Frank Avezaat zegt:

   Zou het misschien kunnen dat de waterstanden daar iets mee te maken hebben? As we speak vis ik ook op een water waar het water minimaal een meter lager staat dan normaal. Is maar een idee, geen idee of dat klopt.

   • Edu zegt:

    Hallo Frank, het is al opgelost, mijn bereik was ongeveer 50 mtr, als ik mobiel netwerk uitzet minimaal 100 mtr, voor de rest heel tevreden en heeft mij afgelopen maand al vele vissen in mijn schepnet gebracht. Nog bedankt voor je reactie , groetjes Edu

    • Frank Avezaat zegt:

     Goed om te horen! Het kan inderdaad handig zijn om andere signalen uit te zetten ivm storingen op het bereik. Mocht je alsnog verder willen dan die 100 meter dan raad ik je aan om de review van de Range Extender Kit eens te bekijken. Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *