De 5 populairste beetmelders in 2021

Beetmelders 2021

Een goede beetmelder is anno 2021 niet meer weg te denken uit de karpervisserij. We vertrouwen steeds meer op de technologie om een aanbeet te detecteren en ons te wekken tijdens een nachtje vissen. En over technologie gesproken, de beetmelders worden ook steeds geavanceerder, het (opgegeven) draadloze bereik wordt steeds groter en de mogelijkheden worden ieder jaar wel uitgebreid. Toch zijn het vaak dezelfde beetmelders die je terugziet aan de waterkant en in deze update hebben we de vijf populairste beetmelders van 2021 voor je op een rij gezet.

 

Advertentie:

CC Moore  Welke beetmelders zijn populair?

Voor we ons lijstje aan populaire beetmelders uit 2021 gaan afhandelen willen we aangeven dat deze lijst gebaseerd is op zoekresultaten op internet. Daarbij beginnen we de lijst met de goedkoopste beetmelders en eindigen we hem met de duurste van deze 5 opties. En nog mooier, we hebben de scherpste deals van dit moment al voor je uitgezocht!*

Fox Mini Micron X
Fox Mini Micron X

Fox Mini Micron X

De goedkoopste beetmelder uit deze lijst is de Mini Micron X van Fox. Deze draadloze beetmelders zijn zeer compleet en bevatten een enorme berg aan mogelijkheden. Het is de draadloze upgrade van de klassieke en populaire Mini Micron en hij is o.a. voorzien van de volgende opties:

 • Volume instelling met 7 niveaus
 • Toon instelling met 4 standen
 • Gevoeligheid instelling met 4 standen
 • Terugzakker differentiatie
 • Instelbare LED helderheid
 • Lage batterijspanning waarschuwing
Beetmelders 2021: Fox Mini Micron X met receiver
Fox Mini Micron X met receiver

De led van de Fox Mini Micron X kan ingesteld in de volgende kleuren: groen, blauw, rood en oranje. Met de voordelige prijs en de vele mogelijkheden is de Mini Micron X een uitstekende optie als je op zoekt gaat naar een betaalbare beetmelderset. Je kunt deze Mini Micron X beetmelders en receiver los kopen, maar ook in een voordelige beetmelderset voor 2, 3 of zelfs 4 hengels.

Fox Micron MX

De tweede Fox beetmelder in deze lijst is de Micron MX. Deze complete beetmelders is een uitstekende en voordelige geprijsde keuze voor de veeleisende karpervisser. Hij komt in veel opzichten erg overeen met de Mini Micron X die we hierboven hebben behandeld, maar er zijn wel wat verschillen tussen de beide beetmelders. Het uiterlijk is natuurlijk een groot verschil en de beetmelder is een stukje groter dan de Mini Micron X. De mogelijkheden van de Micron MX zijn als volgt:

 • High visibility 4mm meerkleurige LED (Rood, Oranje, Groen, Blauw, Paars en Wit)
 • LED kleur instellen door indrukken van een rubber knop op achterzijde beetmelder (zoals bij de RX+)
 • Dubbele instelmogelijkheid gevoeligheid
 • Toon en volume instelbaar
 • Tru-Run rolwiel
 • D-Tec Sensing System
 • Stille inschakeling
 • Inclusief hard case
 • Gevoed door 2 x AAA batterijen

Net als de overige beetmelders uit deze serie is de Micron MX zowel los verkrijgbaar als in een voordelige set met 2, 3 of 4 beetmelders + receiver.

Fox Micron MX
Fox Micron MX

Nash Siren R3

De volgende beetmelder die we behandelen is de Nash Siren R3. Deze populaire beetmelders hebben de afgelopen jaren een enorme fanbase gekregen en zijn bij steeds meer vissers onderdeel van de uitrusting geworden. Dat komt deels door de manier waarop de registratie plaats vindt, deze zorgt namelijk voor veel minder valse piepen (bij bijvoorbeeld wind, stroom en wier) dan veel andere beetmelders. Als een Siren begint te piepen dan kan je er vanuit gaan dat er iets gaande is met je haakaas! De Sirens hebben zich inmiddels bewezen als betrouwbare en zeer praktische beetmelders. Ze zijn voorzien van diverse opties, hebben afneembare snagears en zijn los al verkrijgbaar vanaf € 99,95 en daarmee tevens gunstig geprijsd. Dit zijn enkele specificaties van de Siren R3:

 • Mute functie (met 1 druk op de knop)
 • Ultra High Pulsing Leds
 • Ultra lang batterijgebruik
 • Geleverd inclusief harde PVC Case
 • Fibre optic uitgang voor Optic Indicators (deze geven licht als de leds oplichten)

Verkrijgbaar in de kleuren blauw, groen, rood en wit. Op zoek naar de scherpste (set)deals voor de Siren R3? Klik dan hier.

Nash Siren R3
Nash Siren R3

Delkim TXI-D

Natuurlijk is de Delkim één van de meest verkochte beetmelders aller tijden en de TXI-D is het nieuwe vlaggenschip. Na het ongekende succes van de TXI-Plus hebben de mannen en vrouwen bij Delkim het product verder ontwikkeld en het resultaat is de TXI-D die na 10 jaar uit de hoge hoed is gekomen. Deze beetmelder bevat enorm veel opties zoals maar liefst 64 verschillende tooninstellingen, een verbeterd anti-diefstal alarm en een sublieme afstelling van de gevoeligheid. Daarnaast bevat de Delkim TXI-D de volgende opties en kenmerken:

 • Beetregistratie zonder bewegende onderdelen
 • Volledige bescherming tegen het weer
 • Gevoeligheid en volume aanpasbaar
 • Volledig op stil te zetten
 • Nightlight optie
 • Compact ontwerp
 • Standaard 2 jaar garantie
 • Geschikt voor de Delkim NiteLite hangers
 • Onzichtbare LED modus
 • Verbeterde LED instellingen
 • Helderheid van de LED’s zijn instelbaar
 • Beep Speed Control
 • Geeft een signaal naar de ontvanger als de beetmelder verplaatst wordt
 • Werkt perfect in combinatie met de Delkim Rx-D ontvanger
Delkim TXi-D
Delkim TXi-D, nog steeds één van de populairste beetmelders in 2021

Met zoveel verschillende kwaliteiten is de Delkim TXI-D een betrouwbare keuze en uitstekende optie voor de karpervisser die waarde hecht aan kwaliteit. Hij is ook nog eens verkrijgbaar in 6 kleuren, namelijk: rood, groen, geel, blauw, wit en paars. Interesse in de Delkim TXI-D? Klik dan hier.

Fox Micron RX+

En als laatste beetmelder uit deze rij zijn we aangekomen bij de meest complete ‘pieper’ van Fox. De Micron RX+ is het vlaggenschip van Fox en één van de meest geavanceerde beetmelders op de markt. Dit is dan ook tevens de duurste beetmelder die we in deze update bespreken. De Micron RX+ beschikt net als de goedkopere Microns over een multicolour LED waarvan je de kleur zelf kunt stellen (de beschikbare kleuren zijn rood, groen, blauw, oranje, paars en wit). Tevens kan je bij deze beetmelders ook de helderheid van de LED’s zelf instellen. Een extra optie is het kunnen schakelen tussen een dag- en nachtstand op de beetmelder. Bij de nachtstand zal de LED in een zeer lage felheid branden en zichtbaar zijn.

De Micron RX+ bevat 8 volumestanden en is zelfs helemaal te muten. Daarnaast zijn er ook 8 verschillende toon- en gevoeligheidsinstellingen. De sensor voor de gevoeligheid is bij de Micron RX+ enorm nauwkeurig en daarmee kan e er voor zorgen dat de beetmelder nog beter de aanbeten registreert en valse piepen uitsluit. Natuurlijk vind je op de Fox Micron RX+ ook een aansluiting voor de illuminated Fox swingers die oplichten bij een aanbeet. Een ander leuk feitje is dat de receiver is voorzien van een bivvy light en een alarm om diefstal tegen te gaan.

beetmelders 2021: Fox Micron RX+
Fox Micron RX+

Zoals gezegd is de Fox Micron RX+ de duurste van deze serie beetmelders. Je koopt hem los voor zo’n 170 euro. Het voordeligste ben je uit met een complete set voor 2, 3 of 4 hengels met receiver.

Dat waren de populairste beetmelders in 2021

Tot zover dit artikel met de 5 populairste beetmelders in 2021. Welke keuze je ook maakt, deze vijf opties zijn in ieder geval zeer de moeite waard! Nu niet gevonden wat je zoekt? Houd dan onze website goed in de gaten voor meer handige overzichtjes.

* De prijzen die zijn weergegeven zijn uitgezocht op het moment van publicatie en mogelijk onderhevig aan (tijdelijke) acties. Het is aan te raden om op het moment van aankoop zelf nog te zoeken naar de voordeligste deal.

 

Advertentie:

 4 reacties op “De 5 populairste beetmelders in 2021

 1. Bas zegt:

  Hoi,
  .
  Leuk artikel, maar waarom de misleiding dat dit scherpe deals zijn. Alles komt uit dezelfde winkel en die is hartstikke duur in vergelijking met de andere webahops en heeft bijna niks op voorraad. Doe dan geen advies of zet er in ieder geval niet bij dat het voordelige deals zijn terwijl het gewoon gesponsorde deals zijn van een en dezelfde winkel. Dit is in mijn ogen jammer en misleidend. Zou graag reactie ontvangen op deze mail.

  mvg Bas

  • Frank Avezaat zegt:

   Hi Bas, de verwijzingen bij dit artikel zijn wel degelijk geselecteerd op de scherpste prijzen en bedoeld om te ondersteunen bij de zoektocht. Hierin zijn meerdere winkels meegenomen, in tegenstelling tot jouw bericht. Levertijden zijn voor ons echter niet in te schatten, zeker niet in deze tijden.

 2. Bas zegt:

  Hoi frank,

  Allereerst bedankt voor je reactie. Wordt gewaardeerd.
  De rx+ kost via jouw link 699.-. Een snelle google ziet meteen dat het echt heel veel goedkoper kan.
  699 is echt de volle hoofdprijs, veruit de duurste, ik vraag me af waarom je dat als scherpe prijs aanraadt .

  mvg Bas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *