Review ND Tackle Smart Bivvy Light

ND Tackle Smart Bivvy Light review

Vorig jaar heb ik met veel plezier de beetmelders van New Direction Tackle aan de tand gevoeld. Deze leuke beetmelders met unieke functies hebben me aangenaam verrast. Afgelopen winter kreeg ik de vraag om de nieuwe Smart Bivvy Light te testen. Uiteraard zei ik daar geen nee tegen. Toevallig had ik net daarvoor een andere (merkloze) Bivvy light gekocht. Hiermee kon ik dus een goed vergelijk maken met de Smart Bivvy Light van New Direction Tackle. Nu ruim een halfjaar verder heb ik beide lampen getest en tadaaa een review!

 

Advertentie:

EBBM | dé webshop voor elektrische buitenboordmotoren  Algemene indruk

De Smart Bivvy Light wordt geleverd in een hardcase met daarin een lamp, USB-oplaadkabel, een zwanenhals (flexibele slang) die je op bijvoorbeeld je steun kunt schroeven en een metalen strip zodat je hem aan de tent kunt bevestigen. De lamp kun je door middel van bluetooth bedienen met een app (IOS en Android) op je telefoon. Daarnaast kun je de beetmelder koppelen aan je ND beetmelders (max bereik 8 meter). Zodra je beet hebt gaat de lamp aan! De Smart Bivvy Light kan ook gebruikt worden als powerbank om bijvoorbeeld je telefoon op te laden.  De lamp is middels de app te dimmen en in elke gewenste kleur in te stellen. Daarnaast zit er ook een leesfunctie op.

De Smart Bivvy Light van New Direction Tackle
De Smart Bivvy Light van New Direction Tackle

Volgens de specificaties gaat de Smart Bivvy Light ongeveer 18-20 uur mee als je hem op volle sterkte laat branden. Datzelfde geldt voor gekleurd licht. Zodra je het licht dimt gaat hij ongeveer 200 uur mee! De Smart Bivvy Light is gemaakt van IP65 Waterproof materiaal en dat betekent dat hij stof en waterdicht is. De oplaadtijd is circa 3 uur aan 220v.

De lamp heeft een vergelijkbare maat met de andere bivylights op de markt. Aan één zijde is de lamp voorzien van een rubberen afsluitklep die (regen)water buiten houdt. Onder deze afsluitklep zitten de aan- en uitknop, een USB aansluiting (powerbankfunctie) en een microUSB aansluiting (opladen). De lamp voelt robuust aan en het materiaal voelt niet slap aan. Je hebt een goede lamp in de handen (in tegenstelling tot de eerder genoemde merkloze lamp). De merkloze lamp is voorzien van een afstandsbediening. Hierbij is het dus niet nodig om altijd je telefoon te gebruiken.

De rubberen dop biedt bescherming aan de diverse aansluitingen
De rubberen dop biedt bescherming aan de diverse aansluitingen

Functies van de Smart Bivvy Light

Bij de lamp wordt een zwanenhals meegeleverd die je op een bankstick kunt plaatsen. Deze kun je eventueel langs de set-up zetten zodat deze verlicht is zodra je beet hebt. Je kunt hem ook naast je stretcher neerzetten als je geen grondzeil gebruikt. In de praktijk heb ik de zwanenhals nog niet gebruikt, ik hang de lamp met de metalen strip op in de tent. Dat vind ik prettiger, mede omdat ik altijd met een grondzeil vis. Je kunt wel een driepoot gebruiken en hem zo naast je tent zetten. De lamp is dermate fel dat ik hem op het dak hang en hij mijn hele tent (grondoppervlak 315x315cm) zeer goed verlicht. Ik hoef hem dus niet dichterbij te zetten.

De metalen strip is voorzien van een schroefdraad waar je de zwanenhals aan kunt bevestigen. Als je gebruik maakt van de zwanenhals kun je de bivvy light dus snel en gemakkelijk van de zwanenhals pakken om hem bijvoorbeeld mee naar buiten te nemen.  

Zoals eerder gezegd kan de bivvy light ook als powerbank gebruikt worden. Ik heb dit echter niet gedaan, hier heb ik zelf een powerbank voor. Ik heb gemerkt dat de accuduur niet geheel volgens specificaties is als de bivvy light niet brand, maar wel gekoppeld is met de telefoon.

Met de zwanenhals is het mogelijk om de Smart Bivvy Light op je tent of een steun te plaatsen

App voor je telefoon

De Smart Bivvy Light kan simpel gekoppeld worden middels een app. Het werkt ideaal, je kunt op de app selecteren welke kleur je wilt en de intensiteit van het licht instellen. De app werkt heel makkelijk en eenvoudig. Een kind kan de was doen. Daarnaast kun je hem via de app ook aan en uit zetten, ideaal als je lekker in je slaapzak wilt kruipen en daarna pas het licht uit hoeft te doen. Ik heb wel enkele keren problemen gehad om hem weer aan te zetten. De bluetooth koppeling met mijn telefoon werd verbroken. Ik heb dit probleem met twee telefoons gehad. Tijdens het testen is een van mijn telefoons in het water beland. Doordat de koppeling met de telefoon uitvalt kun je hem dus niet meer aan of uit zetten. Dat is wel lastig.

Je kunt de Smart Bivvy Light koppelen aan de K9 beetmelders (bekijk de review)
Je kunt de Smart Bivvy Light koppelen aan de K9 beetmelders (bekijk de review)

Naast de koppeling met je telefoon kun je hem dus ook met de beetmelders van ND Tackle koppelen. Bij een beet gaat de Smart Bivvy Light automatisch aan. Dat klinkt als een geweldige uitvinding, maar ik vond het een verschrikking. Bij een piepje werd mijn hele tent verlicht waardoor ik direct klaar wakker was. Fijn als je tegen obstakels vist, maar niet als je weet dat er vleermuizen tegen je lijn aan vliegen. Dan kun je de beetmelder natuurlijk wat minder gevoelig zetten, maar het probleem bleef zich voordoen. Ik heb dan ook na de eerste nacht de koppeling met de ND beetmelders verbroken.

Voordelen van de Smart Bivvy Light

 • Stevig en robuust design
 • Bijgeleverde accessoires
 • Koppeling met telefoon
 • Leesmodus
 • Koppeling met beetmelder (kan positief zijn, voor mij negatief)
 • Powerbank optie
 • Spatwaterdichte afwerking aan- en uitknoppen
 • Sterke case

Verbeterpunten

 • Koppeling met beetmelder: zorgen dat alleen bij meerdere piepjes de lamp gaat branden. Tevens de intensiteit aanpassen.
 • Koppeling met telefoon valt bij mij weg als hij lang niet gebruikt wordt.
 • Kleurenfunctie verwijderen. Is leuk, maar heeft geen meerwaarde. Rood en wit en geel zijn voor mij voldoende.
 • Een widget voor op je telefoon. Zo hoef je niet eerst de app te openen, maar kun je direct de Smart Bivvy Light aanzetten.
ND Tackle Smart Bivvy Light

Conclusie

De Smart Bivvy Light is een veelzijdige bivvy light die zeker meerwaarde heeft ten opzichte van mijn merkloze bivvy light. Daarentegen is de Smart Bivvy Light bijna twee keer zo duur. Daarvoor krijg je dan wel een zwanenhals en een ijzeren plaat. De meerwaarde van de bluetooth functie op je telefoon zie ik (in tegenstelling tot de ND Tackle beetmelders) zeker, maar dan moet deze wel continu gekoppeld blijven. De meerwaarde van de mogelijkheid om je beetmelders te koppelen zie ik niet. Daarom vind ik deze bivvy light ook zeer geschikt voor vissers die niet vissen met ND Tackle beetmelders. Aangezien de bivvy light leuke, nuttige extra functies heeft die ook makkelijk zijn zonder aangesloten beetmelders.

Daarnaast is de Smart Bivvy Light stevig en robuust en kan hij tegen een stootje. Kortom het is wat duurder, maar het is zeker een aanrader. De ND Tackle Smart Bivvy Light gaat standaard in mijn vistas en krijgt absoluut mijn voorkeur in mijn bivvy! De merkloze zal een plekje krijgen in de kooktent. Hij is verkrijgbaar op Amazon.

 

Advertentie:

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *