De Bloedknoop

Dit is een van de eerste knopen die een visser voor zijn kiezen krijgt. Of je hem nou met mono, amnesia of braid legt, hij zit altijd muurvast. Een mooie, compacte en vooral niet onbelangrijk, een betrouwbare knoop. Eenmaal goed vast zal deze knoop niet schuiven en vormt een mooie schakel tussen onderlijn en hoofdlijn. Een knoop die iedereen wel eens gebruikt!

Haal je lijn door de wartel heen


Zoals te zien is op de foto draai je nou de punt van je lijn minimaal 4 keer om de lijn heen. Hoe vaker je hem erom heen draait, hoe sterker de knoop zal worden. Vergeet niet dat je knoop dan wel veel groter zal worden.


Haal nou de punt van de lijn terug, door de gevormde lus bij de wartel


Maak de lus nou goed nat en trek de knoop heel langzaam vast. Controleer de knoop door even heel hard te trekken, zodat je zeker weet dat hij niet zal verschuiven tijdens een dril!

Heel veel succes ermee!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.