X-Stiff Multirig

Sinds de intrede van de Multirig zijn er veel mensen die gebruik maken van deze onderlijn. Logisch, aangezien het een veelzijdige onderlijn is waar veel grote vissen mee zijn gevangen. Nu is er een manier om deze onderlijn een stuk stijver te krijgen. Een soort Chod Rig, die je rechtstreeks op je leader of als een 'gewone rig' kunt vissen.

Het grote voordeel van deze rig is dat je snel kunt wisselen van haak. Net als bij een Multirig kun je dit doen door de lus terug te schuiven. Vanwege het gebruik van fluorocarbon heeft hij de agressie van een Chod Rig. Dankzij de wartel aan het einde heeft hij toch erg veel bewegingsvrijheid. Hierdoor komt hij altijd mooi op de bodem te liggen.

De X-Stiff Multirig kun je rechtstreeks op je leader zetten of voorzien van een stukje onderlijnmateriaal waardoor hij ook als 'gewone rig' is te vissen. Ook hierin kun je variëren door te kiezen voor soepel of stijf onderlijn materiaal. Kortom, een zeer veelzijdige rig!

Rig 1

1 • Mini swivels
2 • Chod hooks
3 • Fluorocarbon
4 • Schaartje
5 • Aansteker

Rig 2

Knip een stuk fluorocarbon af van ongeveer 20 centimeter. Knip de lijn schuin af zodat je hem gemakkelijk door het oog van je haak krijgt.

Rig 3

Maak een lusje en trek deze door het oog van je haak. Hierna schuif je een mini swiffel (of rig ring) over deze lus zoals te zien is op de foto. Mocht het oog van de haak te klein zijn voor de lus, dan kun je de lijn ook om en om door het oog halen.

Rig 5

Het lusje trek je nu over de bocht van de haak en trekt de uiteinde langzaam aan. Het moet er nu uitzien zoals op de bovenstaande foto.

Rig 6

Rijg een mini swiffel aan beide uiteinden van je fluorocarbon. Bepaal de lengte van je onderlijn en knip hem een centimeter verder af van de lengte die je daardwerkelijk wilt hebben.

Rig 7

Hou de twee stukjes fluorocarbon strak tegen elkaar en smelt deze met een aansteker in elkaar. Als alles goed gaat krijg je een mooi bolletje zoals te zien is op de bovenstaande foto. Een erg sterke verbinding die voorkomt dat je wartel vrij komt. Je zou tussen de wartel en het bolletje in eventueel een loodje kunnen plaatsen. Wanneer je met een (flinke) pop-up vist is dit aan te raden.

Rig 8

Aan de ring van de mini swiffel kun je nog een stukje onderlijn materiaal knopen. Afhankelijk van de bodem en je manier van vissen kun je kiezen voor stijf of juist soepel materiaal. Natuurlijk kun je hem ook rechtstreeks op je leader zetten. Op deze manier vis je hem als een Chod Rig.

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.