Je molens een doorsmeerbeurt geven

Je molens zijn misschien wel één van de belangrijkste onderdelen van je uitrusting. Het zijn je werkpaarden die telkens een hoop te voortduren krijgen. Verre worpen, binnenhalen, lange felle gevechten en vergeet de invloed van moeder natuur niet.

Wanneer je wilt dat je molens wat langer meegaan, zul je zo af en toe een doorsmeer beurtje moeten geven. Het is een kleine moeite en je molens blijven mooi lopen. Nu je molens stof aan het vangen zijn in je foedraal is het een uitgelezen moment ze even te verwennen met nieuw vet!


1 • Je molen
2 • Molen olie
3 • Wattenstaafjes / tandenstokertjes
4 • Water met afwasmiddel


Verwijder de spoel van je molen. Dit doe je door je slip op de spoel helemaal los te draaien.


Zoals je op de foto al kunt zien, komt er in de loop van de tijd een hoop vuil tussen je spoel en het molenhuis.


Ook de as van je molen zal er ongeveer uitzien als de foto. Dit is oud vet. Tijd voor een goeie schoonmaakbeurt!


Om goed tussen de randjes te kunnen komen is een wattenstaafje een ideaal hulpmiddel voor dit klusje. Doop het wattenstaafje eerst in het bakje met water/afwasmiddel. Zo maak je alles mooi schoon en ontvet je de onderdelen.


Herhaal het proces op de as van je molen. Mocht je ergens niet tussenkomen, gebruik je de tandenstoker.


Je zult je verbazen hoeveel smerigheid er uit een op het oog schone molen komt.


De molen is nu helemaal schoon en ontdaan van al het 'zichtbare' vet. Spoel nou alle onderdelen even na met water en droog alles goed af.


Pak je molen olie en smeer alle bewegende delen van je molen in. Zorg ervoor dat deze delen draaien terwijl je het insmeert. Op deze manier kan de olie zich goed verspreiden.


Schroef je molen weer in elkaar en draai er een aantal minuten mee. Op deze manier zal de olie overal tussen komen.

Je molen is nou weer helemaal klaar voor de strijd! Je zult zien, dat als je dit regelmatig doet, je molen veel langer meegaat.

Succes!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.