5x Thermolaarzen

Thermolaarzen

Een goed paar thermolaarzen, of warmtelaarzen, is een must bij het vissen in de koudere periodes van het jaar. Hoewel er van een echte winter nu nog weinig te merken valt, kan het toch al aardig koud zijn aan de waterkant. De meeste karpervissers zitten immers veel stil en jezelf warm houden is dan ook geen overbodige luxe. Omdat de meeste warmte je lichaam via je hoofd en voeten verlaat is een set goede warme vislaarzen, in combinatie met een warmtepak en muts, aan te raden. In dit artikel bespreken we vijf van de beste thermolaarzen voor de visser.

 

Advertentie:

  1. Lemigo Grenlander warmtelaars

De eerste warmtelaars die we bekijken is de Lemigo Grenlander. Dit is niet alleen een hele populaire optie, maar ook één van de goedkoopste thermolaarzen op de markt. Deze lichte warmtelaars is (uiteraard) waterdicht en bevat een perfecte thermo isolatie. De voering is uitneembaar waardoor je deze goed kunt reinigen en drogen. Hij is getest tot -30 graden Celsius en levert je daarmee gegarandeerd warme voeten op!

De Lemigo Grenlander is vervaardigd uit EVA. Dit is een materiaal dat 35% lichter is dan soortgelijke PVC- of rubberlaarzen en bestaat uit doorweven luchtkamers die een barrière vormen tussen uw benen en de kou. Tevens is EVA 100% waterdicht en zeer soepel. Hierdoor zal de laars zich perfect aanpassen aan je voet en been.

De Lemigo Grenlander is een echte mooie allround warmtelaars voor een mooi prijsje. Leverbaar in de maten 39 tot 50 en verkrijgbaar bij Zunnebeld voor slechts €34,95.

Klik hier voor onze review van de Lemigo Grenlander warmtelaars.

Lemigo Grenlander warmtelaars

2. Drywalker Ultra Model Low-40

Op nummer twee in deze lijst vinden we de Drywalker Ultra Model Low-40 warmtelaars. Dit model warmtelaarzen is heerlijk warm en licht van gewicht. Ze zijn 100% waterdicht en voorzien van een uitneembare sok. Volgens de specificaties houden de DryWalkers je voeten warm tot zelfs -40°. De laarzen zijn voorzien van een interne anti-slip zool, waardoor de binnensok ook niet schuift. Tom Lenters heeft deze warmtelaars in 2019 voor CarpFeeling getest. Hieruit bleek dat de DryWalker warmtelaars inderdaad zorgt voor heerlijk warme voeten, maar met name tijdens beweging. Als je wat minder actief bent en veel stilzit loop je wel risico op koude voeten.

De Drywalker Ultra Model Low-40 is verkrijgbaar in de maten 41 t/m 47 en o.a. te koop bij CarpWorld. Je betaalt voor deze laarzen slechts € 42,50

Review DryWalker warmtelaars
DryWalker warmtelaarzen


3. Skee-Tex Warmtelaars

De uit Engeland afkomstige Skee-Tex warmtelaars behoort tot één van de beste warmtelaarzen die de hengelsportbranche rijk is. Een must have dus voor de doorgewinterde karpervisser! De Skee-Tex thermolaarzen zijn 100% waterdicht. De voering bestaat uit schapenwol en maakt deze warme vislaarzen geschikt voor temperaturen tot wel -50 graden Celsius. Deze laarzen zijn niet alleen speciaal gemaakt voor de extreme omstandigheden waarin vissers zich bevinden, maar bijvoorbeeld ook voor medewerkers van koelbedrijven. Een groot voordeel van de Skee-Tex laarzen is het feit dat je de voering eruit kan halen om deze te laten drogen. Mocht de voering aan vervanging toe zijn dan zijn er ook nog losse voeringen op de markt verkrijgbaar.

Raadzaam is wel om deze laarzen een maat groter te kopen dan je schoenmaat omdat deze laarzen namelijk kleiner uitvallen. De Skee-Tex warmtelaarzen hebben een prima prijs-kwaliteitsverhouding en kosten € 89,99. Je koopt ze o.a. bij Zunnebeld.

Skee-tex essex warmtelaarzen

4. SAD thermolaars

Deze Italiaanse laars is de Ferrari onder de warmtelaarzen! Deze warmtelaarzen onderscheiden zich van alle andere merken en wel met de volgende eigenschappen. De laars is voorzien van een antibacteriële vaste binnenvoering en geeft je nog steeds warme voeten bij een temperatuur van -40 graden Celsius. Uiteraard is dit in de praktijk uitbundig getest.

De laars kan deze zeer koude temperaturen aan omdat deze is gemaakt van hoogwaardig poly-urethaan, dit materiaal geeft een hoge thermische werking. Het voetenbed van de SAD thermolaarzen is perfect passend, waardoor het lopen van lange afstanden geen problemen geeft. De zool is gemaakt van thermoplastisch PU met een slijtvaste rubber geprofileerde inlay die ook nog eens olie proof is. Kortom de SAD laars is behalve een warmtelaars ook een echte looplaars. De Sad warmtelaarzen zijn ook meteen de duurste uit onze selectie. De laarzen zijn te koop voor €89,95 en beschikbaar in de maten 40 t/m 47. Je koopt ze o.a. Zoo&Zo.

Sunridge SAD warmtelaarzen

5. Eiger Lapland thermoboots

Je vissessie laten verpesten door koude voeten behoort tot het verleden met deze super warme Eiger Lapland thermolaarzen. De laarzen zijn namelijk voorzien van een 4mm fleece binnenvoering en een 10mm schoenzool die zelfs geschikt is voor de meest extreme omstandigheden. De laarzen zijn 100% waterdicht en houden je voeten warm tot -30 graden Celsius. De Eiger Lapland thermolaarzen lenen zich perfect voor het actief vissen in de winter, omdat de laarzen zeer licht van gewicht zijn. De gehele dag lopen op deze laarzen levert dan ook geen problemen op. Natuurlijk zijn deze laarzen ook prima te gebruiken voor de passieve vissers onder ons!

De laarzen zijn zwart van kleur en voorzien van een koord bij je kuit om vocht tegen te gaan. Je hebt keuze uit 8 verschillende maten die uiteen lopen van 40 tot 47. Voor een knappe €67,50 heb jij de Eiger Lapland thermolaarzen al in je bezit.

Eiger Lapland

De juiste thermolaarzen gevonden?

Hopelijk heb jij tussen de bovenstaande thermolaarzen een setje gevonden die past bij jouw visserij. De laarzen zijn allemaal goed betaalbaar, maar verschillen wel in kwaliteit. Welke laars bij jouw visserij past is natuurlijk afhankelijk van het type visserij en het aantal uren dat je aan de waterkant spendeert in de winter. Zorg naast goede thermolaarzen ook voor goede warmtekleding en/of een warmtepak om jezelf goed warm te houden. Als de kou eenmaal in je lijf trekt wordt het vissen een stuk minder aangenaam en zal je sessie snel ten einde zijn. Succes deze winter!

 

Advertentie:

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *