Tussen zwijgen & gillen: Lachen mag

Tussen zwijgen & Gillen: Lachen mag

Wij karpervissers hebben het doorgaans goed voor elkaar. We spenderen veel tijd in de natuur en zien tijdens onze sessies veel meer natuurverschijnselen en dieren dan de meeste andere mensen in een heel leven. Deze herinneringen slaan we uiteraard op in het geheugen. Sommige vissers hebben zelfs de kwaliteiten om deze beelden perfect vast te leggen met een camera. De weg naar een vangst van een karper is niet altijd even gemakkelijk, maar dat geeft over het algemeen meer voldoening. Kortom: karpervissen is heerlijk en puur genieten. Toch?

 

Advertentie:

Hareco  We zijn hard op social media

Bovenstaande lijkt soms een ideaalbeeld dat ver van de werkelijkheid ligt. Als liefhebber van de hobby verbaas ik mij vrijwel dagelijks over de enorme hoeveelheid aan negativiteit. Je kunt social media bijna niet openen zonder dat je ergens automatisch getuige wordt van een fitty en afgunst onderling. Henk vist immers op de (voer)stek van Pietje, Karel weegt zijn vissen niet goed en Peter roddelt over alle vissers uit zijn omgeving. Om nog maar niet te beginnen over de vele “onthaakmataanvallen”. Je zult hopelijk begrijpen dat bovenstaande namen fictief zijn en overeenkomsten met werkelijke situaties puur op toeval gebaseerd zijn.

Klein of groot, er mag best meer worden gelachen
Klein of groot, er mag best meer worden gelachen

Helaas spelen bovenstaande voorbeelden lang niet alleen op social media en slaan aan de waterkant soms letterlijk de stoppen door. Vissers die met elkaar op de vuist gaan, materiaal dat aan de waterkant wordt gestolen en goed lopende voerstekken van de ‘concurrent’ die plotseling (en niet geheel toevallig) worden voorzien van extra aas of worden afgeroomd als hij of zij thuis of op het werk zit. Natuurlijk wordt dit gedaan door een heel klein percentage van de vissers en zal het leeuwendeel zich hier van distantiëren, maar kom op zeg. We hebben een prachtige hobby die we met elkaar kunnen delen!

Lachen mag!

Als jouw target door een ander wordt gevangen dan volgt er nog wel een kans. En als die vis plotseling toch het hoekje om gaat dan is dat enorm balen. Maar het is onderdeel van onze prachtige hobby. Dan zijn er nog honderden andere interessante vissen en wateren. Het is toch veel gezelliger om onderling te kunnen lachen aan het water en elkaar een vangst te gunnen omdat jouw buurman ook de nodige tijd en inzet in zijn visserij stopt? Probeer te blijven genieten en dat gaat een stuk beter met een positieve mindset.

Proosten op een nieuw record
Zit elkaar niet in de weg, maar geniet samen van een vangst. Jouw tijd komt nog wel 😉

Een laatste aspect waar ik nog even bij stil wil staan is iets waar ik mij als liefhebber vaak over verbaas. Ik heb het dan over de blijdschap op vangstfoto’s, of eigenlijk meer het ontbreken daarvan. Hoe mooi een vangst ook kan zijn, de euforie die er heerst wordt helaas vaak niet overgebracht op beeld en dat vind ik zo zonde! Begrijp me niet verkeerd, het zijn jouw herinneringen en als je er gelukkig van wordt om in je fotoalbums naar enkel zakelijke of serieuze blikken te kijken dan is er niets aan de hand. Maar we zijn toch blij met zo’n vangst? Uit dat! Het is zoveel gaver om een foto te zien van iemand die helemaal uit zijn (of gelukkig steeds vaker haar) panty gaat door de vangst van een mooie vis. Een glimlach is genoeg 😉

Zo'n vangst is toch genieten? Dan mag er best worden gelachen op de foto ;)
Zo’n vangst is toch puur genieten? Dan mag er best worden gelachen op de foto 😉

We hebben met zijn allen een prachtige hobby en ik hoop er nog lang van te genieten. In mijn visserij staat plezier voorop en dat voedt mijn drive om continu te blijven doorvissen. Zoek je eigen geluk en vergeet niet: lachen mag!

 

Advertentie:

 2 reacties op “Tussen zwijgen & gillen: Lachen mag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *