CF News Flash – Augustus 2023

CF News Flash - Augustus 2023

Zoals ieder jaar vliegt de zomer voorbij en helaas hebben we er qua weersomstandigheden weer niet echt van kunnen genieten. Niets nieuws op dat vlak dus, maar op het gebied van de hengelsport en materialen is dat zeker anders. Er zijn de laatste tijd veel nieuwe producten en nieuwtjes gelanceerd en in de augustus editie van onze News Flash zetten we er flink wat in de spotlights. Kijk je mee?

 

Advertentie:

  ALARM! De hengelsport (in Amsterdam) is in gevaar!

We beginnen deze News Flash met een nieuwsbericht waar we als hengelsportliefhebbers zeker aandacht voor moeten hebben. De Partij voor de Dieren probeert al jaren om de hengelsport aan banden te leggen en op donderdag 7 september om 09.00 uur dienen ze een herzien wetsvoorstel in om het sportvissen in Amsterdam te verbieden. Wanneer dit voorstel door de gemeenteraad wordt aangenomen dan is het klaar met de hengelsport in onze hoofdstad! En vergis je niet, want zodra dit in één gemeente wordt doorgevoerd is het hek van de dam en bestaat er een risico dat ook andere gemeenten voorstellen zullen aannemen.

De raadscommissievergadering op 7 september is de laatste gelegenheid dat we inhoudelijk van ons kunnen laten horen. Hier zullen de AHV en twee bevlogen sportvissers, waarschijnlijk Hans Sibbel (alias Lebbis) en Juul Steyn spreken. Het is mogelijk om de vergadering bij te wonen op de publiekstribune en daarom worden hengelsporters opgeroepen om een statement te maken. Kom donderdag 7 september 9.00 uur massaal naar de Willem Kraanzaal in de Stopera en kom op voor de hengelsport voordat het te laat is! Wil je je inlezen op het voorstel? Klik dan hier voor meer informatie.

In de Amsterdamse Stopera wordt op 7 september 2023 een raadsvergadering gehouden om de hengelsport in Amsterdam te verbieden
In de Amsterdamse Stopera wordt op 7 september 2023 een raadsvergadering gehouden om de hengelsport in Amsterdam te verbieden.

3D Terrain maps bij Fish Deeper Premium!

En na het belangrijke bericht van zojuist schakelen we in deze News Flash door naar de productnieuwtjes. De eerste die we willen highlighten is een uitbreiding van de Fish Deeper Premium app waar je op onze website al eerder over kon lezen. Dit programma wordt namelijk uitgebreid met 3D Terrein kaarten waarmee je dus veel meer features kunt ontdekken en interessante spots kunt vinden voor je visserij. Een kleine let op: de functie is enkel beschikbaar in de Premium versie en enkel op locaties waar bestaande bathymetrische gegevens minimaal 70% van het totale gebied beslaan. De kaarten kunnen niet gedownload worden voor offline gebruik. Bezoek de Fish Deeper applicatie.

Nieuwe Fencl netten bij M2 Bait and Tackle

Onze vrienden van M2 Bait and Tackle staan erom bekend dat ze vaak innovatieve producten van kleinere (soms onbekende) merken verkopen. Het Carp Premium 100 landingsnet van Fencl is daar een prachtig voorbeeld van. Dit net is vervaardigd uit hoge kwaliteit materialen en werkt met een speciaal sluitsysteem. Met een simpele draai sluiten de armen van het net zich en kan je zonder problemen het net van de steel halen. Het Carp Premium 100 landingsnet is compleet leverbaar met steel, maar ook eventueel zonder steel zodat je hem op je favoriete steel kunt schroeven. Het 40” net bevat armen die zijn vervaardigd uit Vernet glasvezel en zijn afgewerkt met roestvrij staal. Daarin zit een magneet verwerkt die ervoor zorgt dat de armen goed in het spreidblok blijven zitten zonder eruit te vallen. Dat voorkomt veel frustratie!

fencl net cf news flash

Het landingsnet zelf is gemaakt van rubber en er is drijvend schuim toegevoegd aan de armen zodat het net blijft drijven, ook als je hem loskoppelt van de steel. Een voordeel van het rubberen net is dat dit zacht is voor de vis, maar ook geen slijm en dus stank opneemt! Je wast hem eenvoudig en hij is te vervangen door een reservenet als hij toch beschadigd raakt. De prijs van het net is wel een stukje duurder dan de meeste netten op de markt. Compleet kost hij je namelijk €292,- Daarvoor heb je wel een stukje vakmanschap waar je veel plezier aan zult gaan beleven! Voor meer info en/of bestellen verwijzen we je naar de compleet vernieuwde website van M2 Bait and Tackle.

Prologic Element Weed Net

We blijven in deze News Flash nog even bij de landingsnetten, want ook Prologic heeft een nieuw landingsnet gelanceerd. Het Element Weed Net is, zoals de naam doet vermoeden, speciaal ontworpen voor de visserij in wierrijke wateren. Het ronde net heeft een rubber coating en is drijvend. Dankzij de vorm is het eenvoudiger om een vis te landen die zich heeft verstopt in een pluk wier. Het Element Weed Net heeft wat weg van het Controller net van PB dat we in een eerdere editie van de News Flash hebben besproken, al ogen de gebruikte materialen een stuk simpeler en kwetsbaarder. Het Net is te koop voor een bedrag rond de €55 euro.

cf news flash prologic element weed net
Het Element Weed Net van Prologic.

MEGA product lancering Fox

De kans is groot dat je er al iets van voorbij hebt zien komen, want Fox heeft een mega product lancering gedaan van meer dan 200 nieuwe producten! Hieronder zetten we een selectie van 3 producten voor je in de spotlights. Benieuwd naar alle nieuwe items? Check dan www.foxint.com

Fox Carpmaster Welded Mat

Een gloednieuwe onthaakmat met de hoogste veiligheidseisen, dat is de Carpmaster Welded onthaakmat. Hij is ontwikkeld om de gevangen karpers maximaal te beschermen en zeer slijtvast en duurzaam. Dankzij de volledig gelaste PVC constructie is de onthaakmat waterdicht en droogt hij snel op. Daarmee is hij dus ook eenvoudig schoon te maken. Dankzij de hoge opstaande randen en het gevoerde matras (dat ook nog op te blazen valt) blijft de karper perfect liggen en zal hij niet van de mat glijden. Totdat je zelf de ritsen aan de korte zijden openritst om je vangst weer terug te zetten. Een handig detail is het gedrukte meetlint tot 110cm, waarmee je in een oogwenk kunt zien hoe lang je gevangen karper (of ander specimen) precies is. Deze onthaakmat is binnenkort leverbaar voor een adviesprijs van €239,99

De nieuwe Carpmaster Welded Mat bevat ook een gedrukt meetlint tot 110cm
De nieuwe Carpmaster Welded Mat bevat ook een gedrukt meetlint tot 110cm.

Fox RX+ Security System

Eén van de headliners uit de nieuwe launch is zonder twijfel het Fox RX+ security system. Dit systeem bestaat uit een RX+ Light, RX+ Remote en een RX+ Sensor. Zoals je mag verwachten werken deze producten samen met de RX+ Micron beetmelders en receiver. Je kunt de RX+ Light gebruiken als een standaard bivvy lamp met de afstandsbediening en/of hem koppelen met je beetmelders. Bij een signaal op de beetmelder zal de lamp aangaan en je stek of bivvy verlichten. Handig! In combinatie met de RX+ Sensor kan de RX+ Light worden gebruikt als een veiligheidslamp.

De RX+ Sensor kan middels PIR (Passive Infrared) gelinkt worden aan de RX+ Light, -Receiver en -Remote. Bij beweging op de stek zal de lamp gaan branden. Goedkoop is het hele setje niet, je moet er zo’n €419,99 voor aftikken. Zoals we in de video van Fox kunnen zien werkt het wel prachtig 😉 Het Fox RX+ security system ligt komend voorjaar in de schappen van je favoriete Fox dealer!

cf news flash - fox rx+ security system
Met het RX+ Security System beveilig je de visstek.

Fox Transporter Power Barrows

In navolging van o.a. Nash Tackle heeft Fox nu twee nieuwe elektrisch aangedreven Power Barrows op de markt gebracht. Hiermee loop je fluitend met al je luggage van de parkeerplaats naar je visstek en krijg je ondersteuning op de moeilijkst toegankelijke terreinen. De Transporter Power Barrow is voorzien van een 250w vermogen en beschikt over een 25V motor. Je kunt met je duim de versnellingen instellen en zowel voor- als achterruit. De accu indicatie wordt middels 4 leds weergegeven zodat je ruim van te voren weet of je de stek (en retour) haalt. Handig is dat de meegeleverde lader in de Powerbox kan worden geplugd, zodat je de accu’s voor het laden niet hoeft te verwijderen.

De Transporter Power Barrow wordt geleverd met:

  • 2 sets Bucket Brackets voor gebruik van 10 liter Fox emmers
  • 2 FX Universele Barrow Straps
  • een Camolite Under Barrow Bag; voor Camolite en Aquos tassen
  • Under Barrow Bag kan vanaf alle zijden worden geopend voor gemakkelijk toegang als er ‘vanaf de barrow’ wordt gevist
  • Twee 100% polyester mesh bewaarvakken aan beide kanten van het wiel
  • Groot afneembaar mesh vak aan achterzijde; ideaal voor bewaren van sleutels, portefeuille, etc.

De Fox Transporter Power Barrow kent een adviesprijs van €1100,- De Plus versie is binnenkort verkrijgbaar voor €1200,- Deze Plus versie heeft o.a. handige en draaibare wielen aan de achterzijde en een hoger vermogen van 350W. Daarnaast is hij uitschuifbaar, waardoor je nog meer spullen kunt vervoeren. Bekijk beide modellen op de website van Fox.

De Fox Transporter Power Barrow Plus heeft handige wielen die 360 graden draaien
De Fox Transporter Power Barrow Plus heeft handige wielen die 360 graden draaien

Smoked Chorizo oil van CC Moore

Binnen het gamma aan attractieve aassoorten is de Smoked Chorizo Oil van CC Moore zeker een interessante nieuwkomer. Deze rokerige smaak is een uitstekende toevoeging aan bijvoorbeeld pellets en grondvoer gedurende de warmere maanden van het jaar. Natuurlijk is hij ook uitermate geschikt om te verwerken in je aas of om je haakaas lekker in te soaken. De Smoked Chorizo Oil is 100% PVA vriendelijk en daardoor multi inzetbaar. Check alle info op CCmoore.com

news flash cc moore smoked chorizo oil

The Magic Twig: Gamechanger of overdreven?

Ik kan mij niet herinneren dat er ooit zoveel ophef is geweest over een nieuw product als bij The Magic Twig van One More Cast! Nog voor het product goed en wel in de winkels ligt zijn er verschillende wateren waar hij gebanned is en er zijn vele meningen over gevormd. Dit is natuurlijk reden om hem op te nemen in deze News Flash en feit is wel dat The Magic Twig een interessant product is waarbij de inhaking kan worden verbeterd door het innovatieve systeem. Zodra een vis het aas opneemt en er weerstand ontstaat schiet The Magic Twig terug en wordt de haak gezet. Benieuwd naar de hele uitleg en met eigen ogen zien waar alle discussie over gaat? Check dan de onderstaande video waarin Ali Hamidi het systeem uitlegt.

The Magic Twig is leverbaar in verschillende varianten en je bestelt ze op de website van One More Cast > www.omctackle.com

Flinke kortingen op koelboxen van Dometic!

Mocht je op zoek zijn naar een goede koelbox voor je langere vistrips, dan zijn de koelboxen van Dometic een hele goede optie. Binnenkort plaatsen we op onze website een review van de Dometic Cool-Ice CI42, maar vooruitlopend willen we de flinke prijsveranderingen bij Dometic niet aan je onthouden. De koelboxen zijn namelijk flink afgeprijsd en dat is voor iedereen interessant. Check de koelboxen van Dometic op hun eigen website > www.dometic.com

CF News Flash - Dometic koelboxen
Een goede koelbox is het hele jaar welkom om je boodschappen lang koel te houden.

Kable Heli-Safe Leaders van Korda

Misschien heb je al eens gebruik gemaakt van de Heli-Safe systemen waarmee je het werpgewicht kunt vrijspelen als dat nodig is onder die omstandigheden. Nieuw zijn de 50cm Kable Heli-Safe Leaders van Korda. Deze halve meter lange leaders zijn gemaakt van Tight Weave Kable Leadcore en voorzien van de super populaire Mini Heli-Safe en No-Trace Safety kralen. De leaders zijn per 2 verpakt in een Weed/Green of Gravel/Brown uitvoering. O.a. leverbaar bij Zunnebeld!

CF News Flash - Korda Kable Heli-Safe Leaders

Korda Hook Klips

Ook nieuw zijn de handige Hook Klips, waarmee je eenvoudig je haak kunt wisselen. Door de QC stijl “haak” met een knotless knot aan je onderlijn te bevestigen heb je de mogelijkheid om met onderlijnen zoals bijvoorbeeld een blowback of normale bodemaas rig je haak te vervangen! Je hangt eenvoudig je gekozen haak in de Hook Klip, fixeert deze met een Large Kicker en bent razendsnel weer aan het vissen. Binnenkort leverbaar!

CF News Flash - Korda Hook Clips
Met de nieuwe Hook Clips van Korda vervang je eenvoudig je haak voor een ander model (of een nieuwe scherpe) zonder je hele onderlijn aan te hoeven passen.

Bank Line Clips, volop voorraad bij Hareco

Onze vrienden van Hareco Hengelsport hebben in een enorme assortiment ook de Bank Line Clips die je perfect kunt gebruiken om zo min mogelijk lijn in het water te hebben liggen. Op Facebook laten ze weten dat ze de populaire Bank Line Clips weer volop op voorraad hebben. Dit keer hebben we ook een nieuwe variant met een makkelijke klem om hem bijvoorbeeld op een bankstick te klemmen. Bestel ze op www.harecohengelsport.nl

hareco hengelsport bank line clip

Gave custom pins van Schweinzi Customs

En we sluiten deze editie af met deze gave handgemaakte pins die we op Facebook tegenkwamen bij de Oostenrijker Daniel Schweinzer (Schweinzi Customs). Deze pins zijn gemaakt in Engeland door Lewis Smith en er zijn er slechts 25 van gemaakt. Interesse? Neem dan contact op met hem via zijn Facebookpagina Schweinzi Customs.

CF News Flash - Schweinzi customs

Binnenkort meer nieuws in de CF News Flash

En dat was hem weer voor deze editie van de CF News Flash. Binnenkort tonen we je nog meer nieuwe producten. Mocht je zelf een gaaf product nieuwtje hebben gezien waar we zeker aandacht aan moeten schenken, deel hem dan met ons via ons tipformulier. Tot de volgende News Flash!

 

Advertentie:

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *