De paden: Uitwaaien!


Het zal jullie niet ontgaan zijn, in juni vorig jaar mocht ik weer vader worden van mijn zoontje Tijn! Mijn dochter was net uit de luiers en mijn zoontje ging er uiteraard in. Tijden van slapeloze nachten, veel luiers en nieuwe gezelligheid in huize van Zanten gingen in. In oktober vis ik met de boys van CarpFeeling mijn nagenoeg laatste sessie van 2021 in Douce France en op een paar rovers na, blank ik. Ik sluit dat jaar tevreden af. In dit relaas neem ik jullie vluchtig mee door het matige jaar 2021 tot het moment waarop ik nu schrijf. Vis kwam op de kant maar in mate. Toch was het een tijd om te gedenken met mooie momenten én harde blanks!

 

Advertentie:

Nash Tackle  Het voorjaar van 2021!

In een van de vorige edities van deze blog konden jullie al lezen dat ik op 2 januari mijn 1ste karper van het jaar ving. Een prachtig klein schubje in winterkledij. Daarna bleef het een tijdje stil. Enerzijds omdat we dit vroege voorjaar meer kou hadden met zelfs diverse dagen sneeuw. Anderzijds omdat ik druk was met de opstart van mijn eigen onderneming Gato Custom Reels. In februari start ik samen met maatje Guido van den Berkmortel Gato Custom Reels op en eigenlijk vanaf het begin liep het al. Molens inkopen en verkopen, molenonderhoud, reparatie, customizing. Alles kon.

De grootste schub van het water gevangen op een brokje!

Door de drukte met de molens werd er eigenlijk weinig gevist. Eind april trek ik er nog even op uit met de pen en vang wat karper(tjes). Eind mei weet ik nog de grootste schub van het water te vangen op een onvervalst hondenbrokje. In juni wordt mijn prachtige mannetje geboren en de eerste keer dat ik weer hengels aanraak ik die bewuste sessie in Frankrijk. Snoeken en baarzen werden gevangen, karper mocht ik enkel op de foto vangen. 

De Paden - Uitwaaien - Gato Custom Reels
Gato Custom Reels was vanaf het begin al een succes!

Actief met de feeder

Het duurt vervolgens tot april totdat er weer echt gevist wordt. De afgelopen maanden was alle tijd in de molens gaan zitten. Door een vervelende loop van omstandigheden geraak ik thuis met een burn-out en krijg daardoor wat meer tijd. Toch zit vissen even niet in mijn systeem totdat ik op een dagje een keer ga feederen met Guido. De eerste aanbeet die ik verzilver maakt weer wat energie in mij los en niet lang daarna schaf ik een feederset aan. Tot eind juni feeder ik er wekelijks op los en weet een groot aantal karpers, giebels, zeelt en een enkele brasem te vangen. De drive om weer op grote karper te gaan vissen wordt steeds groter! 

De paden - Uitwaaien - Een feederset wordt aangeschaft
Een feederset werd aangeschaft.
De Paden - Uitwaaien
Het feederen leverde boven verwachting veel vis op!

Veel actie is leuk en ik mag niet klagen als ik terugkijk hoe succesvol ik was met de feeder. Echter kruipt het bloed waar het niet gaan kan en zit het gewoon tussen mijn oren om grote karper te belagen. De drive om keihard te blanken om tot die ene vis te komen is er altijd geweest en zodoende besluit ik een oude rekening te vereffenen met een water waar ik in 2020 zo vaak blankte. De jacht was begonnen!

Dat najaar in 2020

In het najaar van 2020 startte ik op een stormachtige avond samen met Zowi op desbetreffende water. Een eeuwenoude kolk ontstaan door overstromingen. Die avond blies het zo hard over het water dat de beetmelders ongekend te keer gingen. Achteraf gezien was het onbezonnen om het te proberen. Die avond blankten we. De sessie erna ving ik op een zonnige ochtend in oktober de eerste vis. Een flinke schub die met 13.6 kilo zeer welkom was. De daarna komende drie sessies waren een blank. Mede doordat het water niet direct bereikbaar is, je 2 hekken over moet en daarna met je barrow nog eens een paar honderd meter moet afleggen, houd ik het voorlopig voor gezien. Dit water vraagt de nodige tijd en die zou ik voorlopig niet hebben.

De Paden -- uitwaaien - de eerste op een nieuw water
De ontmaagding op nieuw water

De zomer van 2021

Althans, tot die zomer van 2021 dus! Op een koude dag in maart was ik al eens een rondje gaan lopen rondom het water. Het water in kwestie is dus een kolk, een duo zelfs die in verbinding met elkaar staat door middel van een sloot. Pendelen tussen de twee wateren doen ze. Tijdens de paai maar, zoals later blijkt, ook gewoon wanneer ze er zin in hebben. In juli na een heerlijke vakantie met de familie in Tenerife start ik op, op het achterste water. De avond ervoor strooi ik op een zijde van het water een kilo Scopex Squid weg. Die dag erna waag ik mijn eerste kans.

Spullen door hek 1 sjouwen naar hek 2, zooi over hek 2 gooien, barrow volladen en lopen maar. Ik besluit 1 hengel te vissen op het aangevoerde kantje. Hengel 2 is een bonushengel met een zeer subtiel rigje voorzien van een uitgebalanceerde fake corn. Deze leg ik een stuk weg van de voerplek op een klein bedje partikels. De reden waarom ik dit deed was simpelweg kansen verspreiden. Veel kennis van het water had ik immers nog niet en gezien er niet bizar veel werd gevist, zou een gouden korreltje misschien wel aanslaan. Die sessie krijg ik zowaar een aanbeet. Op de fake corn wel te verstaan. Het blijkt een graskarper te zijn die met 12.4 kilo eigenlijk best welkom was. De kop was er spreekwoordelijk van af!

Deze midtwintig gras was best welkom

Hoe mijn zomer verder vorderde lezen jullie in het volgende deel van mijn blog ‘De Paden‘. Stay tuned!

 

Advertentie:

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *