Het bereiden van hazelnoten

het bereiden van hazelnoten- carpfeeling-1

De afgelopen maanden hebben we je al van verschillende aassoorten laten zien hoe je deze zelf kunt bereiden. Zo passeerden tarwe en paranoten recent nog de revue en vandaag kijken we naar een ander ‘niet alledaags’ aasje. De kleine hazelnoot is immers een aas dat niet veel wordt ingezet, maar zeer gewaardeerd wordt door de karpers. Sterker nog, hazelnoten kunnen lastige wateren ‘kraken’ en voor zeer opvallende resultaten zorgen. Tijd om de hazelnoot eens nader te bekijken.

 

Advertentie:

EBBM | dé webshop voor elektrische buitenboordmotoren  De kleine en opvallend witte hazelnoot is een echte eye catcher. Hij is afkomstig van de hazelaar en bevat een hoog percentage onverzadigde vetten. Daarmee is het geen aas waar je veel van hoeft te voeren, een klein handje is al voldoende om de karpers aan het azen te krijgen. Daarbij zijn ze erg goed te combineren met bijvoorbeeld hennep. Door de opvallend lichte kleur steekt de hazelnoot flink af tegen de donkere hennep en/of bodem. 

het bereiden van hazelnoten- carpfeeling-2
Hazelnoten zijn een uitstekend aas voor karper

Het bereiden van hazelnoten vraagt iets meer tijd dan andere particles. De hazelnoten drijven namelijk van nature en dat komt door een klein luchtkamertje dat zich in het midden van de noot bevindt. Door de hazelnoten ongeveer 24 uur te weken en vervolgens minimaal een uur te koken zullen ze gaan zinken en zijn ze perfect te gebruiken aan de hair. De nootjes blijven erg licht van gewicht waardoor je een zeer scherpe aaspresentatie kunt bewerkstelligen. Een ander voordeel is dat de karpers ze eenvoudig kunnen opzuigen.

het bereiden van hazelnoten-carpfeeling-3
Hazelnoten drijven. Door ze geruime tijd te weken en minimaal een uur te koken zullen ze zinken

Hazelnoten zijn niet heel goedkoop, maar je hebt er dus niet veel van nodig. Je betaalt ongeveer € 12,- voor een kilootje en ze zijn uitstekend instant te gebruiken. Tot slot nog een kleine tip: bereid kleine porties zodat ze zo vers mogelijk zijn. Dit komt de attractiviteit ten goede. 

 

Advertentie:

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *