Het bereiden van tarwe

Het bereiden van tarwe-carpfeeling-1

Als het op aas aankomt zijn er talloze soorten die we kunnen gebruiken. Aassoorten als boiliestijgernoten en hennep zijn veruit het populairst, maar dat wil niet zeggen dat ander aas niet werkt. Sterker nog, karper aast graag op kleine voedseldeeltjes en verschillende soorten particles kunnen daarom enorm goed werken. Een ondergeschoven kindje uit de particle range is tarwe. Deze graansoort is zeer eenvoudig te bereiden, kost geen drol en belangrijker: karpers zijn gek op tarwekorrels!

 

Advertentie:

CC Moore  



Je leest of hoort er weinig over, maar vissen met tarwe kan je veel karpers opleveren. Een zak van 20kg kost je bij de veehandel ongeveer € 8,- tot € 13,- en daarmee kan je, naargelang je voergedrag, een tijdje vooruit. Tarwe is witvisgevoelig, maar kan in korte tijd veel vis op je stek trekken. Het is daarom uitermate geschikt om instant te vissen en kleine voerstekjes aan te leggen. Ook grote voerplekken kunnen zeer goed werken en dankzij de opvallend lichte kleur zal het aas goed opvallen op de bodem. 

Het bereiden van tarwe-carpfeeling-2
Een zak van 20 kg kost je rond de 8 euro

Naast de prijs plakt er nog een ontzettend groot voordeel aan deze kleine graankorrel. Tarwe hoeft namelijk alleen maar geweekt te worden zodat het zich volzuigt met water en uitzet. Het koken van tarwe kan, maar is echt niet nodig. Dat maakt het bereiden van tarwe een fluitje van een cent. Vul een halve tot 3/4 emmer met tarwekorrels en vul hem vervolgens af met water. In nog geen 24 uur zal de tarwekorrel zijn maximale grootte bereiken en klaar zijn om te voeren. Let er op dat je de emmer niet helemaal vult, want dan zal een deel droog komen te staan en uit de emmer gedrukt worden. Wil je toch je tarwe koken om te vissen, doe dit dan zo’n 20 minuten.

Het bereiden van tarwe-carpfeeling-3
Deze kleine graankorrels zijn goedkoop en makkelijk te bereiden

Het is lastig om de tarwekorrels aan een hair te rijgen, maar het is een prachtig aas om bij te voeren. Vis eens een laagstaande pop-up of enkele boilie over je bedje tarwe en vergeet de tarwe in de wintermaanden ook niet te proberen 😉

Het bereiden van tarwe-carpfeeling-4
De droge en geweekte tarwe naast elkaar
 

Advertentie:

 



2 reacties op “Het bereiden van tarwe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *