Nash indicators

Nash Indicators - bobbins

Een goede beetindicatie is belangrijk om succesvol achter de karpers aan te gaan. Het is natuurlijk prachtig als je keiharde runs krijgt, maar in veel situaties is dat niet aan de orde. Denk bijvoorbeeld eens aan het vissen tegen obstakels, de overzijde van een water of bij het belagen van karpers op dressuurwateren. Zonder indicator voor je beetmelder is de kans groot dat terugzakkers, aasopnames en lijnzwemmers mist. In deze update tonen we je daarom drie Nash indicators om iedere situatie aan te kunnen gaan.

Stijlvolle Nash Bobbins
Stijlvolle Nash Bobbins

Bobbins

Deze simpele maar effectieve indicators zijn alles wat je nodig hebt voor een effectieve en stijlvolle beetindicatie. De doorzichtige Bobbins zijn verkrijgbaar in drie formaten en in vijf kleuren. Dankzij de diverse accessoires (zie verderop) zijn ze in allerlei situaties in te zetten. De Bobbins worden verkocht in ‘Bobbin kits’ en worden geleverd met een 8cm kettinkje en een Anchor bracket.

Deze Nash indicators kunnen dankzij de dubbele lijnclip zowel worden opgehangen aan de lijn, als worden vastgeklemd. De spanning pas je zelf aan met de o-ring. De Bobbin is tevens voorzien van een uitsparing voor een beta light en een gave matte afwerking. In combinatie met de Glow Pipes kan je de Bobbins zelfs laten oplichten bij een beetindicatie. Hiervoor gebruik je de LED-aansluiting op je Siren R3.

Nash indicators Bobbins
Uitstekend te gebruiken voor het vissen met (semi) slappe lijnen

Slapheads

De Slapheads hebben door de jaren heen een uitstekende reputatie opgebouwd. Dat komt doordat ze uiterst handig en nagenoeg onbreekbaar zijn. Slapheads hebben namelijk geen externe bevestiging, clips of andee zaken die kapot kunnen gaan. Dat maakt dat ze erg veelzijdig zijn in gebruik. Deze Nash indicators zijn verkrijgbaar in versies van 6, 10, 20 en 40 gram voor elke visserij, dichtbij of op afstand. Ze zijn er in de kleuren wit en zwart.

Slapheads zijn stijlvolle en zeer functionele Nash indicators
Slapheads zijn stijlvolle en zeer functionele Nash indicators

De Slapheads bestaan uit één gegoten stuk Teflon met een ingegoten kogellager met veer en magneet. Hierin zet je de lijn veilig vast en deze laat onmiddellijk los als je de hengel oppakt. Hoe zwaarder de body hoe meer spanning er op de kogellager zit, waardoor hij minder snel zal loslaten.

Slap Heads monteer je aan een Linx ketting of roestvrijstalen Strong Arm. Optioneel zijn er betalights, extra 10 grams gewichtjes te verkrijgen waardoor de Slap Heads extra veelzijdig in gebruik zijn.

Wasp indicator

De derde en laatste telg binnen de Nash indicators is de Wasp indicator. Deze bijzondere en superscherpe waker helpt bij de eerste prik en is ook zeer goed te gebruiken als je regelmatig terugzakkers verwacht. Denk bijvoorbeeld aan het vissen tegen obstakels of de overzijde van een water.

Met het draaiwieltje onderaan de Wasp indicators kan je onmiddellijk de spanning op je lijn veranderen. Daardoor zal je haak nog sneller prikken wanneer een karper je lood verplaatst. De spanning op de Wasp kan met een simpele draai aan het wieltje tot ongeveer 180 gram verhoogd worden om zo alle afstanden en weersomstandigheden aan te kunnen!

De lijnhouder houdt nylon en braid vast zonder dat deze, zelfs bij hoge druk op de lijn, vervroegd gelost wordt. De lijn komt echter wel mooi los bij een aanbeet. Benieuwd naar de werking van de Wasp indicator? Check dan het onderstaande filmpje maar eens waarin hij uitvoerig wordt uitgelegd.

Accessoires voor de Nash indicators

Zoals eerder aangehaald zijn er diverse accessoires verkrijgbaar voor de Nash indicators. Optioneel zijn er kettinkjes, (extra) losse gewichtjes en anchor brackets verkrijgbaar om de indicators aan te passen naar jouw persoonlijk voorkeur. Er is voor ieder wat wils!

Nash indicators slapheads

Meer informatie over Nash indicators

Wil je meer informatie over de Nash indicators en de accessoires? Kijk dan op de website van Nash Tackle of informeer ernaar bij je lokale Nash dealer.

www.nashtackle.com


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *