Review Poseidon Rod Safe

Poseidon Rod Safe review

Aangezien ik nog wel eens tegen obstakels aan vis, stond een set goede rod locks al een poosje op mijn verlanglijstje. Echter kwam het er telkens maar niet van. Tot nu, want mijn oog viel op de prachtige Rod Safe van het Duitse merk Poseidon Angelsport. Nu heb ik in het verleden al vaker met producten van dit merk gevist en mijn ervaringen daarmee zijn goed. Zo gebruik ik bijvoorbeeld hun SHR bobbins ook al met grote tevredenheid. Het werd dus tijd om deze Rod Safe eens een kans te geven en in deze review vertel ik je er meer over.

 

Advertentie:

  Rod locks: zin of onzin?

Obstakelvisserij is een serieuze aangelegenheid. We kunnen er niet vaak genoeg over vertellen want als het mis gaat kan het in sommige gevallen tot de dood van een karper leiden, maar vaker nog tot een gruwelijke verminking. Dat willen we natuurlijk ten alle tijde voorkomen. Wil je beginnen met obstakelvisserij? Lees je dan eerst eens goed in met enkele van onze interessante artikelen over deze speciale aanpak.

Poseidon Rod Safe review

Rod locks helpen je om een karper uit de takken of andere obstakels te houden. Ze zorgen er voor dat je een hengel ‘locked-up’ kunt vissen. Je zet je hengel op slot, de slip van de molen gaat potdicht en je laat je hengel NOOIT alleen! Door het gebruik van rod locks zal de achterkant van je hengel altijd in de steunen blijven tot jij hem losmaakt. Belangrijk is wel dat je rod locks alleen inclusief banksticks (paaltjes) gebruikt die je stevig in de grond drukt. Er zijn namelijk genoeg filmpjes waar je een complete rodpod ondersteboven getrokken ziet worden. Hilarisch, maar niet wenselijk natuurlijk…

De Rod Safe van Poseidon

Genoeg over de rod locks in het algemeen, laten we de versie van Poseidon eens bekijken. De Poseidon Rod safe is verkrijgbaar in twee formaten: small (11>16 mm) en medium (17>23mm). Het is dus wel belangrijk om te kijken wat voor type hengel en handgreep je hebt. Als je hengels met kurk hebt is het bijvoorbeeld verstandig om de medium variant te nemen.

De Rod Safe is niet heel goedkoop. Voor de Small versie betaal je zo’n € 24,99 en de Medium versie is te koop voor € 28,99. Je kunt ze rechtstreeks kopen via de website van Poseidon, of bijvoorbeeld bij Hareco Hengelsport.

Poseidon Rod Safe review

Om te voorkomen dat je hengel krassen oploopt van de Rod Safe is deze voorzien van een zacht anti-slip materiaal aan de binnenkant. Ze hebben een universeel schroefdraad en passen dus op elk merk bankstick.

De werking van de Rod Safe

De Rod Safe zorgt ervoor dat je hengel op zijn plek wordt gehouden bij een aanbeet. Als je nooit eerder met een rod lock hebt gewerkt is het misschien even wennen, want je moet 1 extra handeling uitvoeren. Zodra je een aanbeet hebt pak je eerst de hengel, want als het goed is staat die dan al onder hoogspanning. Daarna kan je met je andere hand eenvoudig het elastiek loskoppelen en begin je met je dril.

Ik heb de Rod Safe nu een tijdje in gebruik en ze bevallen mij heel erg goed. Ze zijn effectief en zorgen met hun strakke looks ook voor een vette toevoeging aan je hengel set-up.

Poseidon Rod Safe review

Voordelen

  • Makkelijke bediening
  • Zeer robuust
  • Nette afwerking
  • Past op elk merk bankstick
  • Verkrijgbaar in twee maten (small en medium)

Nadelen

  • De prijs is wat aan de hoge kant, maar daar heb je dan wel iets degelijks voor.

Zoals je ziet ben ik zeer positief over de Poseidon Rod Safe. Ik vis graag (maar verantwoord) tegen obstakels en de Rod Safe helpt erbij om echt lock-up te vissen. Dat zorgt ervoor dat ik nog veiliger kan vissen en de kans op een ongelukje flink verkleind wordt.

 

Advertentie:

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *