Review RCG Venator X Carbon werppijp

RCG Venator X Carbon werppijp review

In deze review bespreekt Tom Lenters de Venator X Carbon werppijp van RCG Carp Gear. Benieuwd naar de voor- en nadelen en het oordeel van Tom? Lees dan hieronder verder.

 

Advertentie:

EBBM | dé webshop voor elektrische buitenboordmotoren  Toen ik dit jaar aan de waterkant iemand boilies zag voeren met een dubbele snelheid als dat ik dat zelf doe, vroeg ik mij af hoe hij dat voor elkaar kreeg. Hij droeg sowieso al een boilietasje, zodat hij niet telkens hoefde te bukken zoals ik dat doe. Maar veel interessanter was zijn werppijp. In plaats van de boilies telkens bovenin de pijp te stoppen, drukte hij ze er aan de onderkant in. Dit klinkt een beetje banaal, maar je begrijpt wat ik bedoel.

De Venator X Carbon werppijp wordt geleverd in een fluwelen foudraal
De Venator X Carbon werppijp wordt geleverd in een fluwelen foudraal

Toen ik zijn werppijp even mocht bekijken, viel me ook direct het gewicht op. Niet dat een werppijp doorgaan super zwaar is, maar als je een aantal keren in de week een kilo of 5 aan boilies moet wegsmijten, scheelt het aanzienlijk. Zelf heb ik al zo’n 15 jaar een Cobra werppijp en daar gaat het op zich prima mee, maar gemak dient de mens en nu ik deze pijp eenmaal heb getest, wilde ik er graag zelf ook één. Mijn oog viel op de RCG Venator X Carbon werppijp, die met €49,95 ook nog eens heel scherp geprijsd is.

Als je de Venator X Carbon werppijp uit zijn fluwelen foudraaltje haalt, springt de gave carbon look direct in het oog. Er zit een rubberen dop op het einde van de werppijp, dit ter bescherming van de kwetsbare rand. Persoonlijk vind ik de rode letters op de werppijp ook erg gaaf.

De Venator X Carbon werppijp wordt geleverd met een beschermende dop voor transport
De Venator X Carbon werppijp wordt geleverd met een beschermende dop voor transport

Voordelen

  • Zeer licht in gebruik
  • Laad heel snel
  • Goede grip van het handvat
  • Gooit stukken verder dan mijn cobra

Nadelen

  • Bij nat weer begin ik de grip te verliezen, maar ook door een vermoeide hand. Ik mis daarvoor een lus om je hand door te doen, zodat je niet per ongeluk de werppijp achter je boilie aan gooit
  • Het carbon van de werppijp maakt een harder geluid als mijn plastic cobra. Dit kan nadelig zijn als je ‘stiekem’ wilt voeren
Tom gebruikt deze werppijp nu een jaar en is een tevreden gebruiker
Tom gebruikt deze werppijp nu een jaar en is een tevreden gebruiker

Conclusie

De Venator X Carbon werppijp van RCG is een goede, maar vooral betaalbare werppijp. Zeker in vergelijking met andere soortgelijke producten. Hij maakt wat meer lawaai dan ik had verwacht, maar gooit een stuk verder dan mijn vorige werppijp. Na een jaartje voeren met deze werppijp ben ik een tevreden gebruiker.

 

Advertentie:

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *