Review Smart-light 2 voor Nash Siren R3

De Smartlight 2 van Smart Indicators

Het is zowat 5 jaar geleden toen ik een review schreef over de multifunctionele Smart-light 2 (SL-2) bivvylight en hoe je deze in kunt zetten in je visserij. Ik was toen, en ben nog steeds, zeer enthousiast over dat product. Het zat sindsdien standaard in mijn nachtvisuitrusting en ik heb hem erg vaak gebruikt in veel verschillende omstandigheden. Daarmee kan je wel zeggen dat ook de duurzaamheid van het product heel groot is. Hij heeft me nooit in de steek gelaten en werkt nog steeds zoals op de eerste dag.

 

Advertentie:

  Nieuwe beetmelders

Ondertussen ben ik afgestapt van mijn oude Delkim beetmelders en heb ik de Nash Siren R3 aangeschaft. Het enige nadeel wat ik destijds kon vinden was dat de Smart-light 2 niet compatibel was met andere beetmelders. In dit geval zorgde het er dus voor dat ik hem niet meer kon gebruiken en ik een nieuwe Smart-light 2 moest aanschaffen. De oude vond dezelfde dag nog een nieuwe eigenaar en ik kocht het nieuwste model dat nu dus ook geschikt is voor de Siren R3 beetmelders van Nash.

In die paar jaar is het product aangepast en bij het uitpakken van de bestelling en de ingebruikname vielen er een paar dingen op, en dat is zeker niet negatief. De robuuste behuizing is gelukkig hetzelfde gebleven. Hier was ik erg blij mee want ik ga nogal eens onbedoeld ruig om met mijn materiaal en de oude heeft heel wat hoosbuien overleefd terwijl hij buiten op een bankstick stond.

De nieuwe Smart-light 2 van Smart Indicators is voorzien van 6 leds
De nieuwe Smart-light 2 van Smart Indicators is voorzien van 6 leds

Verlichting

Het nieuwe design is voorzien van 6 led lampjes in plaats van 4 op het oudere model. De lampjes geven veel meer licht dan het oude type en, aangezien hij dimbaar is, heeft dat alleen maar voordelen.

Ik heb deze keer bewust gekozen voor de witte variant omdat ik tijdens de jaren gebruik van de oude al bemerkte dat wit misschien wel de betere keuze zou zijn.  Dit voor de manier waarop ik hem gebruik tenminste. De kleur is echt wit en geen gezellig warm wit, gewoon functioneel licht dus. De lamp geeft ruim voldoende licht om de weg naar je hengels feilloos te kunnen zien en zelfs op 600 meter afstand op het water hoef je je echt geen enkele zorgen te maken dat je hem niet meer ziet als baken bij de hengels.

Nieuwe knoppen

Ook de plastic draaiknoppen zijn vervangen door een veel mooiere variant. Dit komt de looks van het apparaat zeker ten goede. Alleen in het donker en in de schemer was het indicatiestreepje op de oude knop wel beter zichtbaar.

De Smartlight 2 van Smart Indicators geeft veel licht
De Smartlight 2 van Smart Indicators geeft veel licht

De potmeters die de instellingen van de draaiknop intern regelen zijn duidelijk vervangen voor andere types. Waar de oude nog wel eens wat ongevoelig waren en konden verspringen (de meeste gebruikers zullen dit niet eens merken) is dat bij deze versie compleet verdwenen en wordt de felheid van de verlichting 100% traploos zonder stotteren geregeld.

Een grotere magneet

De neodymium magneet op de achterzijde is een stuk groter geworden. De oude en kleinere magneet voldeed al prima, maar deze magneet is vele malen krachtiger en daarmee weer echt een verbetering. Deze stoot je niet zomaar van je tentdoek af, daar moet je echt je best voor doen.

Bereik van de Smart-light 2

Dan rest nog het bereik. Waar de oude Smart-light 2 met een bereik van zo’n 25 meter eigenlijk al nooit te kort kwam, is het bereik van deze nieuwe digitale ontvanger nog veel groter. Na 70 meter ben ik maar gestopt met testen, het zou namelijk echt nergens op slaan om dit apparaat zo ver van je hengels af te zetten.

De Smartlight 2 van Smart Indicators aan de tent

Wil je weten hoe dit apparaat voor jou een meerwaarde kan zijn? Lees dan zeker ook mijn eerste artikel over het oude model nog eens door want daar staan de mogelijkheden duidelijk in uitgelegd.

Smart-Light 2 is leverbaar voor veel type beetmelders

De vernieuwde Smart-light 2 van Smart Indicators is tegenwoordig verkrijgbaar voor Nash Siren R3, heel veel modellen van Fox, Delkim tx-i plus en txi-D en Gardner att beetmelders. De prijs is € 89,95 en wat mij betreft is hij elke cent meer dan waard. De Smart-light 2 is exclusief verkrijgbaar via www.smart-indicators.eu

Neem eens een kijkje op hun website voor de verschillende varianten, ook voor andere beetmelders en andere innovatieve, unieke en handige elektronische producten die zij leveren.

 

Advertentie:

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *